Rettferdskonferansens podcast
Gratis podcast

Rettferdskonferansens podcast

Podcast af Rettferdskonferansen Norge

Prøv gratis
Velkommen til podcasten der vi utforsker hva det betyr at Gud kaller oss kristne til å forbinde dem med et nedbrutt hjerte, sette fanger fri og løse dem som er bundet - for hver enkelt av oss og for våre kristne fellesskap. 

Denne podcast er gratis at lytte på alle podcastafspillere og Podimo-appen uden abonnement.

Alle episoder

10 episoder
episode 8 - Hvordan har kristne i Norge tatt imot "de fremmede"? artwork
8 - Hvordan har kristne i Norge tatt imot "de fremmede"?

I denne episoden møter vi Hans Morten Haugen, professor ansatt ved VID vitenskapelige høyskole. Hans Morten jobber blant annet med tema som Kirken og sosialetikk, Kirkens politiske rolle, Sosiale menneskerettigheter og Urfolksrettigheter. Vi snakker om kristnes syn på minoriteter i Norge, hvordan det har utviklet seg og hva vi kan lære av historien. Vi hører også et innlegg fra Kristin Stordal, fagkonsulent i avdeling for velferd og utvikling i Frelsesarmeen. Hun snakker om hvordan gjestfrihet er en nøkkel til god integrering, ved at vi både blir givere og mottakere, både vertskap og gjest. Kristin brenner for å møte hver enkelt som en ressursperson, tenne håp om forandring og mobilisere menigheter til å finne veier til god inkludering til gjensidig berikelse av våre fellesskap. Podcast-vert: Andreas Løland, strategisk kommunikasjonsrådgiver i Misjonsalliansen og leder av Rettferdskonferansens sekretariat.

19. okt. 2020 - 25 min
episode 7 - Hva er moderne slaveri og hvordan bekjemper vi det? artwork
7 - Hva er moderne slaveri og hvordan bekjemper vi det?

I denne episoden møter vi Catharina Drejer, rådgiver i tankesmien Skaperkraft. Catharina har en mastergrad i Slavery and Liberation ved University of Nottingham, og har skrevet boka #Slavetech sammen med professor Kevin Bales. Hun kombinerer en dyp innsikt i forskningen på moderne slaveri med en sterk evne til å formidle de funnene til andre. Vi skulle også hørt Bjart Thorkil Pedersen fra Norgesgruppen snakke om migrantarbeid i Norge, men han ble syk rett før minikonferansen. I stedet steppet Per Bondevik inn på kort varsel. Per har vært med på å etablere Rettferdskonferansen i Norge, og har jobbet i både Misjonsalliansen og Kirkens Nødhjelp – to av medarrangørene. Han har jobbet med næringsliv, samfunnsansvar og menneskerettigheter siden 2006, inkludert 6 år som leder i Etisk Handel Norge. Per er særlig opptatt av at vi må betale det det faktisk koster å produsere varer og tjenester under anstendige vilkår, ellers betaler andre prisen for det. Podcast-vert: Andreas Løland, strategisk kommunikasjonsrådgiver i Misjonsalliansen og leder av Rettferdskonferansens sekretariat.

19. okt. 2020 - 26 min
episode 6 - Hvordan skape anstendige jobber i utviklingsland? artwork
6 - Hvordan skape anstendige jobber i utviklingsland?

I denne episoden møter vi Karen Lim Myrene. Karen er i Norge akkurat nå, men bor og arbeider til vanlig i Kambodsja, som utsending for Misjonsalliansen. Hun jobber med Mission Alliance Business Development – et initiativ for å skape anstendige arbeidsplasser gjennom investeringer og kapasitetsbygging i bedrifter med et stort potensial for vekst. Vi snakker blant annet om hvordan Karen ser hennes arbeid i lys av kristen tro og hvilke erfaringer hun har gjort seg i arbeidet med å søke rettferdighet gjennom jobbskaping. Karens morsmål er ikke norsk, så hun snakker engelsk, mens podcastvert Andreas Løland snakker norsk. Her skulle vi også hørt et klipp av utviklingsminister Dag Inge Ulstein om internasjonal moderne slaveri og menneskehandel, og hva Norge gjør for å bekjempe dette. Men han måtte sende sin statssekretær Aksel Jacobsen - da han selv var i karantene. Da KrF og Ulstein gikk inn i Solberg-regjeringen var intensivert kamp mot menneskehandel et viktig mål. I dette innlegget forteller Jacobsen mer om hva vi kan og bør gjøre for å stoppe handelen med mennesker, i Norge og i resten av verden. Som en bonus fikk vi også besøk av Arina Amir - som var utviklingsminister for en dag. Arina brenner særlig for at alle jenter skal få utdanning, men som hun selv sier det: "Det hjelper ikke med utdanning dersom du holdes nede i moderne slaveri, eller blir giftet bort". Podcast-vert: Andreas Løland, strategisk kommunikasjonsrådgiver i Misjonsalliansen og leder av Rettferdskonferansens sekretariat.

19. okt. 2020 - 27 min
episode 5 - Norges klimakamp - hva gjør vi og hva gjør vi ikke? artwork
5 - Norges klimakamp - hva gjør vi og hva gjør vi ikke?

I denne episoden møter vi Håkon Grindheim, klimarådgiver i Kirkens Nødhjelp. Vi snakker om hva Norge gjør og ikke gjør for å løse klimakrisa og nå klimamålene våre. I denne episodens klipp hører vi Erik Solheim snakke om hvordan vi bygger opp verden på nytt etter korona, denne gangen mer rettferdig og bærekraftig. Erik har vært Miljø og utviklingsminister, drevet fredsmekling i Sri Lanka, Myanmar, Nepal og andre land, samordnet vestlig bistand i OECD og ledet FNs miljøprogram. Nå jobber han med Kinas miljøinvesteringer, kjemper mot plastforsøpling og gir råd til grønne bedrifter og organisasjoner. Podcast-vert: Andreas Løland, strategisk kommunikasjonsrådgiver i Misjonsalliansen og leder av Rettferdskonferansens sekretariat.

19. okt. 2020 - 25 min
episode 4 - Hva inspirerer oss til klimakamp? artwork
4 - Hva inspirerer oss til klimakamp?

I denne episoden møter vi Anne Kristin Hagesæther. Anne Kristin er kunstner, aktiv i korsvei-bevegelsen – en av arrangør-organisasjonene bak rettferdskonferansen - og engasjert i klimasaken. Hun var blant annet sentral i å få med den norske kirke på klimabrølet, en folkemobilisering for å øke presset på at norske politikere skal prioritere klimasaken. Vi hører også et innlegg fra Sofie Nordvik, klimapolitisk talsperson i KFUK-KFUM Global, der hun snakker om hvordan vi kan snu håpløshet til et kall om rettferdighet og handling. Hun utfordrer oss til å gi plass til ungdom, både til å si hva de mener og delta i beslutninger, så vi sammen kan se for oss en bedre verden. Podcast-vert: Andreas Løland, strategisk kommunikasjonsrådgiver i Misjonsalliansen og leder av Rettferdskonferansens sekretariat.

19. okt. 2020 - 21 min
En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Tilgængelig overalt

Lyt til Podimo på din telefon, tablet, computer eller i bilen!

Et univers af underholdning på lyd

Tusindvis af lydbøger og eksklusive podcasts

Ingen reklamer

Spild ikke tiden på at lytte til reklamepauser, når du lytter til Podimos indhold.

Det får du

Ubegrænset adgang til eksklusive podcasts
Ingen reklamer
20 timers lydbøger / måned
Efter prøveperioden kun 79,00 kr. / måned. Ingen binding.

Andre eksklusive shows

Populære lydbøger