Kulturmisjonen
Podcast de Areopagos
En podkast om teologien i kulturen alle snakker om. Her diskuteres aktuelle bøker og tv-serier i lys av eksistensielle og teologiske tema. Tar bibelen...
Empieza 30 días de prueba
Después de la prueba 4,99 € / mes.Cancela cuando quieras.
Todos los episodios
77 episodiosHvem man er og hva man faktisk tror på blir som regel satt på prøve når forelskelsen stormer. Vi tar for oss Netflix-suksessen Nobody Wants This, der Joanne, en agnostisk og løsmunnet podkast-vert i fra Los Angeles, og rabbineren Noah treffes faller for hverandre, med alle de følelsesmessige og livssynsmessige komplikasjoner det medfører. Men hvor godt og rett er jødisk tro og praksis portrettert i serien? Her er det dessuten fullt av referanser det ikke er gitt at nordmenn tar. Hvorfor er det så viktig at shiksaen Joanne må konvertere om hun og Noah skal gifte seg? Hva er greia med Havdalah, lystenningen ved endt sabbat? Og er Gefilte fish en dårlig matidé til daten? Vi har fått Michael Kohn, rabbiner i Det mosaiske trossamfunn i Oslo, til studio for å få fasiten. Rabbinerens aller viktigste lærdommen fra serien? Prekner blir bedre med bakgrunnsmusikk! I studio sitter også Maria Bjørdal, prest i Kraftverket menighet, og Jo Hegle Sjøflot, prest i Areopagos.
Hvis jeg bare kunne fått prøvd en gang til! Det er utgangspunktet for HBO-serien The Rehearsal, av og med Nathan Fielder, som prøver å hjelpe mennesker med uoverkommelige problemer, ved å øve, øve og øve, til alt sitter perfekt! Dette er en grenseløs produksjon på så mange måter: Er det skjult kamera, reality på speed, selvhjelps-tv, performance, komedie eller rett og slett kunst? Men kan man øve på og forberede seg til alt som er vanskelig i livet? Serien vekker assoasjoner til kirkelige praksiser, men samtidig er det helt annerledes. Det er forskjell på åndelige øvelse og «teater-prøvene» i The Rehearsal. For handler ikke sann bekjennelse om å gi slipp snarere enn å få kontroll? Om å bli ledet dit du ikke vil og oppgi kontrollen og strategiene du har for å unngå det vanskelige? I studio sitter Maria Bjørdal, prest i Kraftverket menighet, Live Lundh, litteraturkritiker i Morgenbladet med mer og BLA-poddens Jonas Hansen Meyer, forfatter, litteraturkritiker i NRK. Abonner på Areopagos' nyhetsbrev: https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev [https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev] Musikk: David Pollen / Doydank og David Pollen og Kjetil Jerve, også kjent som Everhaunt.
Å lese en nobelprisvinner – er det som å drikke en veldig dyr vin? (Den bør være god ...) Mange ble overrasket da sør-koreanske Han Kang ble utropt til årets vinner av Nobelprisen i litteratur. Kulturmisjonens panel deler sine reaksjoner. De spør seg hva nobelprisen gjør med et forfatterskap, og hva akkurat dette forfatterskapet har gjort med dem. Med utgangspunkt i romanen Hvit diskuterer panelet døden, fargen hvit, det forgjengelige, og den nære historiens kraft til å prege livet vi lever nå. Og en brannfakkel fra Jo og Ingrid til de som skal jobbe med den neste bibeloversettelsen: Ikke oversett det hebraiske «hevel» i Forkynneren til «forgjeves og forgjengelig» – bruk heller «blaff!» ALT ER ET BLAFF! Gjest er forlagsredaktør (Verbum), anmelder og forfatter Gabriel Michael Vosgraff Moro. For VG har han anmeldt bøkene av Han Kang. I studio sitter også prestene Jo Hegle Sjøflot (Areopagos) og Ingrid Ribe-Nyhus. Abonner på Areopagos' nyhetsbrev: https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev [https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev] Musikk: David Pollen / Doydank og David Pollen og Kjetil Jerve, også kjent som Everhaunt.
Filmen «Quislings siste dager» er stappet med sjelesorgsamtaler mellom Norges nasjonal-Judas og presten Peder Olsen. Kulturmisjonen tar folkeopplysningsansvaret på alvor: Hva er egentlig sjelsorg? Hva er likhetene og forskjellene i forhold til «sånn vanlig terapi»? Og mangler den sekulære virkeligheten arenaene der forsoning og tilgivelse kan finne sted? Og hvordan er det i det hele tatt mulig å lage film og bok basert på sjelesorgsamtaler som jo er strengt taushetsbelagte? Gjest er sjelesorgs-guru Sjur Isaksen, som var konsulent på «Quislings siste dager». Isaksen har undervist prestestudenter i sjelesorg i en årrekke, er avtroppende stortingsprest, og forfatter av Ulykkelig fred i frigjøringens skygger (Verbum, 2020). I studio sitter også prestene Jo Hegle Sjøflot og Ingrid Ribe-Nyhus. Abonner på Areopagos' nyhetsbrev: https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev [https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev] Musikk: David Pollen / Doydank og David Pollen og Kjetil Jerve, også kjent som Everhaunt.
Mikael Niemis «Stein i silke» skildrer blant annet et sterkt klassedelt og polarisert samfunn i Pajala i Norrbottens enorme skoger, der også magi og synske evner har en viktig plass. Her er det mye «kulturmisjonsk» å gripe fatt i. Ville Jesus stått på arbeidernes side i denne konflikten, eller var arbeiderne preste-drepende bolsjeviker? Og hva mener egentlig Jesus når han sier at de som har lite skal bli fratatt selv det lille de har? Prest Jo Hegle Sjøflot tar eksurs-utfordringen! I studio sitter også prest Ingrid Ribe-Nyhus og forlagssjef Arne Christian Konradsen. Abonner på Areopagos' nyhetsbrev: https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev [https://areopagos.no/bli-med/abonner-nyhetsbrev] Musikk: David Pollen / Doydank og David Pollen og Kjetil Jerve, også kjent som Everhaunt.
Disponible en todas partes
¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!
Un universo de entretenimiento en audio
Miles de podcast y audiolibros exclusivos
Sin anuncios
No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.
Empieza 30 días de prueba
Después de la prueba 4,99 € / mes.Cancela cuando quieras.
Podcasts exclusivos
Sin anuncios
Podcasts que no pertenecen a Podimo
Audiolibros
20 horas / mes