Helse- og idrettspraten
Podcast by Universitetet i Agder
Bli med når forskere fra Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved Universitetet i Agder deler fra sine forskningsfelt. UiA tilbyr etter- og videreu...
Aloita 7 vrk maksuton tilaus
Kokeilun jälkeen vain 7,99 € / kuukausi.Peru milloin tahansa.
Kaikki jaksot
9 jaksotI studieårets siste episode av Helse- og idrettspraten vil professor i klinisk psykologi Åshild Tellefsen Håland fortelle om Mini-RISK som er et gruppetilbud for engstelige barn og unge som hun har utviklet i samarbeid med terapeuter fra ABUP. Hvordan kan etter- og videreutdanningen "Mestringskurs for engstelige barn og unge" bidra til at barn og unge får raskere effektiv hjelp? Erfaringer fra implementeringsprosjektet i Kristiansand kommune der målet er å innføre mestringskurset "Mini-Risk "på alle skoler i kommunen vil også bli presentert. Bidragsyter/ gjest:Åshild Tellefsen Håland - professor ved Institutt for psykososial helse og forskningsleder ved ABUP, SSHF.
Samfunnsernæring kan betegnes som samfunnets innsats for å fremme god folkehelse til alle i samfunnet gjennom kosthold og ernæring. Vi vil snakke litt om kostråd, mat og måltiders betydning for god helse, og ulike faktorer som påvirker matvalgene våre. Sosio-økonomiske forskjeller i kosthold vil vi også komme inn på og hvordan arenaer som barnehage og skole, hvor barn og unge tilbringer mye tid, kan bidra til å redusere sosial ulikhet. Bidragsyter/ gjest:Frøydis N. Vik . professor i samfunnsernæring ved Institutt for ernæring og folkehelse.
Aktualiteten for å bruke nærområdet og engasjementet for bærekraftperspektivet er blitt forsterket i samfunnet den siste tiden, og med Kunnskapsløftet 2020 får nærmiljøfriluftslivet en enda mer sentral posisjon i kroppsøvingsfaget enn tidligere. Målet er at elevene skal få gode og mestringsorienterte naturopplevelser gjennom trygg og bærekraftig ferdsel. Hvordan kan skolen tilrettelegge for dette på best mulig vis? Bidragsyter/ gjest:Ketil Østrem - førstelektor ved Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving.
I denne episoden av Helse- og idrettspraten vil dekanen ved fakultetet, Anders Johan Andersen, snakke om hvordan vi som samfunn forholder oss til mennesker som forstyrrer oss og som ofte blir beskrevet som forstyrrede. Ethvert samfunn er avhengige av en viss orden og regulerer dette gjennom lover og regler, men også gjennom uformelle normer og sosiale konvensjoner. Det gir innbyggerne rettigheter og plikter og skaper bilder av normalitet. Noen inkluderes i det normale, mens andre fremstår unormale og forstyrrer en slik samfunnsorden. Denne fagpraten blir en liten vandring i galskapens historie, og en refleksjon over hva det har å bety for oss anno 2021. Bidragsyter/ gjest:Anders Johan W. Andersen - professor i psykisk helsearbeid og dekan ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap.
I årets første episode vil barnesykepleierne Anne Marit Føreland og Åse Ribe Johnsen snakke om barnesykepleieres kompetanse, ansvar og oppgaver. De vil også komme inn på behovet for denne kompetansen og viktigheten av at det finnes barnesykepleiere på sykehus, i avdelinger og andre arenaer hvor det finnes syke barn. UiA tilbyr et masterprogram i spesialsykepleie med spesialisering i blant annet barnesykepleie, og Anne Marit og Åse vil også fortelle mer om denne utdanningen og hvorfor man bør velge denne. Bidragsytere/ gjester: Anne Marit Føreland [https://www.uia.no/kk/profil/annemf]- førstelektor ved Institutt for helse- og sykepleievitenskap Åse Ribe Johnsen [https://www.uia.no/kk/profil/aaserj07]- universitetslektor ved Institutt for helse- og sykepleievitenskap
Saatavilla kaikkialla
Kuuntele Podimoa puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai autossa!
Kokonainen maailma kuunneltavaa viihdettä
Tuhansia äänikirjoja ja yksinoikeuspodcasteja
Ei mainoksia
Kuuntelemalla Podimon sisältöä et tuhlaa aikaa mainosten kuuntelemiseen.
Aloita 7 vrk maksuton tilaus
Kokeilun jälkeen vain 7,99 € / kuukausi.Peru milloin tahansa.
Podimon podcastit
Mainoksista vapaa
Muut kuin Podimon podcastit
Äänikirjat
20 tuntia / kk