10X Finland
Podcast de Jaakko Tapaninen
Este podcast se puede escuchar gratuitamente en todos las plataformas y en la app de Podimo sin necesidad de suscripción.
Todos los episodios
95 episodiosKristiina Kukkohovi johtaa Visit Turku Archipelago -markkinointiyhtiötä. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Siljalla, Finnairilla ja SASilla sekä Levillä, Rukalla ja Pyhällä, joissa hän seurasi läheltä sitä, kuinka Lappia nostettiin aivan uudelle tasolle kansainvälisenä matkakohteena. Kristiina on podcastissa vieraana siksi, että Venäjän hyökkäyssodan seurauksena Suomi ei ole enää minkään liikenteen solmukohta, vaan Euroopan pussinperä, jolla pitää olla aivan erityistä annettavaa voidakseen houkutella kansainvälisiä matkailijoita. Meillä on uniikkia annettavaa, mutta nyt puhumme keinoista, joilla saamme kohderyhmäymmärryksen, palvelun, tuotteistuksen ja ennen kaikkea markkinointimme sellaiselle tasolle, että Suomi nousee kuriositeetista kohdemaaksi.
Markku Juntunen sai kaksikymmentä vuotta sitten yhtenä ensimmäisistä Euroopassa mustan vyön Brasilialaisessa jujutsussa ja hän on edelleen vyöarvoltaan korkein lajin osaaja Suomessa. Hän on opettanut niin BJJ:n perusharrastajia kuin valmentanut lajin huippuja ja vapaaottelijoitakin. Tässä jaksossa puhumme aluksi lajin alkuvaiheista videokasetteineen sekä haasteotteluineen ja sitten myöhemmästä huimasta suosion kasvusta monenlaisten harrastajien parissa. Tämän jälkeen syvennymme tarkemmin BJJ:n olemukseen sekä sen soveltamisalueisiin niin painimatolla, vapaaotteluhäkissä, kadulla kuin elämässä laajemminkin. Lopuksi filosofoimme vielä hetken aikamme jakomielisestä suhtautumisesta väkivaltaan ja siitä, kuinka jujutsusta löytyisi lääke tähänkin. Hyviä kuunteluhetkiä!
Antti Kylliäinen on kirjailija, kouluttaja ja teologi. Hän luki läpi suomalaisten pörssiyritysten arvot ja huomasi, että vain 13% niistä on oikeastaan arvoja ja loput ovat hyveitä tai sekalaisia työkaluja. Kaiken kaikkiaan Antti on sitä mieltä, että arvot ovat ympäröivää yhteiskuntaa varten eikä organisaatioiden pitäisi puhua niistä tai keksiä omiaan. Hyveet sen sijaan ovat oivia työkaluja sekä organisaatioille että yksilöille. Tämä podcasti saattaa mennä hiukan hifistelyn puolelle, kun syvennymme siihen, mihin arvot sopivat ja milloin pitäisi puhua hyveistä ja mitä hyötyä tästä erottelusta on. Toisaalta puhumme ehkä juuri siitä, mistä on puute. Hyviä kuunteluhetkiä!
Ia Adlercreutz on perustamansa strategia- ja bränditoimisto Co-foundersin toimitusjohtaja ja muun muassa entinen Fiskarsin ja Kekkilän markkinointijohtaja. Hän on myös osa-aikainen maanviljelijä. Muutama vuosi sitten hän opiskeli itsensä agrologiksi ja alkoi viljellä aikaisemmin vanhemmilleen kuulunutta tilaa Paraisilla. Tässä podcastissa keskustelemme Ian kokemuksista aloittelevana maanviljelijänä - sekä konkreettisista opeista että mielen liikkeistä. Lisäksi puhumme tietenkin siitä, miltä suomalaisen maaseudun ja ruoan tulevaisuus näyttää kokeneen strategia- ja brändiammattilaisen silmin. Miksi maaseudun ja kaupunkien välillä repeää kuilu, kuinka maatilojen tuotekehitykseen saataisiin vauhtia, mitä maataloustuilla oikeastaan tuetaan ja mitä pitää tehdä, jos haluaa maanviljelijäksi? Hyviä kuunteluhetkiä!
Tero Ojanperä on Silo AI tekoäly-yrityksen ja Vision+ -rahaston hallituksen puheenjohtaja ja yksi niiden perustajista. Hän valmistui diplomi-insinööriksi Oulun yliopistosta, ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi Delftin teknillisessä yliopistossa Alankomaissa. Ojanperä teki töitä Nokiassa vuosina 1990–2011. Sinä aikana hän toimi Nokian teknologia- ja strategiajohtajana, Nokia Research Centerin vetäjänä ja Nokia Networksin johtajana sekä lukuisissa muissa tehtävissä. Elokuussa 2011 Ojanperä ilmoitti jättävänsä Nokian ja keskittyvänsä uuteen Vision+ -rahastoon. Ja vuonna 2017 Ojanperä siirtyi uuden tekoälyratkaisuja kehittävän startupin Silo AI:n johtoon. Muiden töidensä ohella hän toimii Aalto-yliopistossa työelämäprofessorina ja useiden suomalaisyritysten hallituksissa. Tässä jaksossa puhumme siitä, missä tekoälyn kanssa mennään tänään ja ehkä huomenna. Mitä pienen kieli- ja kulttuurialueen, kuten Suomen on ymmärrettävä laajoista kielimalleista? Miten yrittäjän tai asiantuntijan tulisi kehittää omaa tekoälytyökalupakkiaan ja -osaamistaan? Miten teokoäly muuttaa suuria teollisuusyrityksiä? Ja voiko tekoäly-Suomi oppia jotakin Nokian menestyksen vuosista.
Disponible en todas partes
¡Escucha Podimo en tu celular, tableta, computadora o coche!
Un universo de entretenimiento en audio
Miles de pódcasts y audiolibros exclusivos
Sin anuncios
No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.