RevmaPodden
Podcast door Norsk Revmatikerforbund
Deze podcast is gratis te beluisteren op alle podcastplatformen en de Podimo-app zonder abonnement.
Alle afleveringen
52 afleveringenNår et barn har en alvorlig revmatisk sykdom påvirker det hele familien. NRFs barne- og ungdomsgruppe, BURG, arrangerer hver sommer en samling for hele familien, og er opptatt av å fremme den kompetansen foreldre til kronisk syke barn har. I denne episoden har Revmapodden besøk av Nadia Magnussen som både har leddgikt selv, og en sønn på ni år med leddgikt, og Therese Tonning som er familieterapeut ved EQ Institute.
Myositter er en gruppe sjeldne, revmatiske autoimmune bindevevssykdommer som kan være alvorlige hvis de ikke behandles. De kan arte seg på ulike måter og kan være vanskelig å diagnostisere hvis man ikke vet hva man skal se etter. I denne episoden har vi besøk av Lisbet Buland, som leder NRFs diagnosegruppe for myositt. Hun forteller om hvordan det er å leve med sykdommen. I studio har vi også revmatolog Dr. Helena Andersson og spesialsykepleier Helene Jorina Haugland fra Oslo Universitetssykehus, som deler kunnskap og gode råd.
Kan kunstig intelligens gi bedre helsehjelp? Hvordan kan KI komme til å forandre helsetjenesten framover? Dette er temaet for denne episoden av Revmapodden. I studio har Anna og Joachim fått besøk av KI-ekspert Ishita Barua! Barua er lege med doktorgrad i kunstig intelligens og forfatter. I fjor høst kom hun ut med boka "Kunstig intelligens redder liv - AI er legenes nye superkrefter".
Hva er osteoporose og hvordan kan man leve et godt liv med sykdommen? Osteoporose, eller beinskjørhet som det også kalles, er å regne som en folkesykdom. Én av to kvinner og én av fire menn brekker et bein i kroppen på grunn av osteoporose i løpet av livet. For å lære mer har Revmapodden fått besøk av Ågot Bell Espeseth som er sykepleier i eldreomsorgen, som selv har osteoporose og er likeperson i NRF, og revmatolog Tove T. Borgen ved Drammen sykehus som har jobbet med osteoporose i 15 år.
Revmapodden var på den store EULAR-kongressen i Wien i juni. Her møttes forskere, leger og pasienter fra hele verden for å presentere og høre nytt om forskning. Men hvordan var pasientperspektivet ivaretatt i år? Druknet det i alle de store forskningsprosjektene? Programlederne Anna Fryxelius og Joachim Sagen diskuterer. Dette er andre episode fra EULAR 2024, hør også episoden der Anna snakker med overlege Silje Watterdal Syversen fra Diakonhjemmet sykehus (episode 46).
Overal beschikbaar
Luister naar Podimo op je telefoon, tablet, computer of auto!
Een universum van audio-entertainment
Duizenden luisterboeken en exclusieve podcasts
Geen advertenties
Verspil geen tijd met het luisteren naar reclameblokken wanneer je luistert naar de exclusieve shows van Podimo.