
Prøv gratis i 60 dage
99,00 kr. / måned efter prøveperiode.Ingen binding.
Alle episoder
36 episoder
El web3 proposa la internet descentralitzada, perquè ha esdevingut corporativa. Però, per què internet és corporativa quan està dissenyada per a ser descentralitzada? Si tendeix a ser corporativa, quin criteri podem tenir a l'hora de crear i escollir corporacions? Tot el que pugui ser software serà software. Quan sigui software, tendirà a ser corporatiu --i possiblement no ho farem a Europa. En Jordi Iparraguirre és 'innvotation manager' a EURid, el primer gerent de la Fundació puntCAT i bona persona. Notes al marge per a informàtics: si us agrada la internet descentralitzada, interesseu-vos (o no) pel IPFS [https://en.wikipedia.org/wiki/InterPlanetary_File_System]. Moltes gràcies per escoltar-nos.

Vàrem gravar el capítol el 6 de setembre de 2022, que era el segon dia de no fer feina a Spotify pel David. Fins que no arribem a la seva etapa Spotify, passem per la història digital del nostre país. Quan hi arribem, en David ens explica coses prou interessants. A la introducció hi trobareu tres frases que m'han fet pensar moltíssim d'ençà que les va dir: "Moltes de les coses que hem fet a Spotify, han estat accidents. Si no haguéssim estat innocents, si no haguéssim pres alguns riscos que no hauríem pres amb el cap més a lloc, potser no seríem allà on som" "Les decisions tecnològiques no són importants. És més important poder desfer els errors de les males decisions". "Els proveïdors de cloud no han posat mai gens d'interès en què els clients tinguin una infraestructura simple". En David diu que es considera visionari, però dau-n'hi-do el paladar tecnològic que té. Sí, he dit dau i no déu; les sis cares del dau també són inescrutables. Al podcast diem que a les notes del capítol hi publicarem els enllaços cap a la documentació de la migració d'Spotify al cloud. Aquí els teniu: Computerworld i Google Cloud. Moltes gràcies per escoltar-nos.

Tenia ganes de parlar de mobilitat i a Virtuo fan tot el que, sent realistes, en aquest moment es pot fer amb la mobilitat gràcies a la tecnologia digital. Es podran fer moltes més coses, però ara no, i són al seu full de ruta. Amb el Mauricio Sabater (director general de Virtuo al sud d'Europa) parlem del futur i del present, pel qual fan una proposta prou interessant: que a les ciutats no calgui tenir cotxe propi. Proposen un 'no brainer' quant al cotxe i estalvi: 2.000-2.500 € l'any en comptes dels 4.000-4.500 € d'un cotxe propi. Com serien les ciutats si la majoria no tingués cotxe propi? En parlem, perquè és possible gràcies al fet que tot el que pugui ser software serà software. El teu cotxe, també.

El fil conductor de la conversa és com aconseguir organitzacions digitals pensades, des del primer minut, perquè puguin escalar i esdevenir productes mundials. Per al David, cal prioritzar l'impacte. Parlem d'infraestructura (cloud, xarxes) i software de tots els nivells (també el no-code), però també de tot l'ecosistema digital emprenedor, rols necessaris i metodologies per a crear organitzacions d'alt impacte. Trobareu més detalls i notes a http://podcast.benjami.cat. Moltes gràcies per escoltar-nos 😊

En una conversa amb en @radurdin al Twitter sobre administració digital, vàrem dir que era un tema massa complex pel mitjà. Diguérem que potser podíem fer un podcast, i aquí el teniu. No és un tema gaire divertit, però intentem que sigui útil. Creiem que en podem parlar sense cometre gaire l'efecte Dunning-Kruger, perquè en David és el responsable de contractació d'una gran empresa i jo vaig ser director general de desenvolupament tecnològic d'un govern regional. Potser les nostres experiències són útils, s'havien d'explicar i ho hem fet. Moltes gràcies per escoltar-nos.
Prøv gratis i 60 dage
99,00 kr. / måned efter prøveperiode.Ingen binding.
Eksklusive podcasts
Uden reklamer
Gratis podcasts
Lydbøger
20 timer / måned