Boeken FM

Boeken FM

Podcast af Das Mag FM & De Groene Amsterdammer

In de podcast Boeken FM vertellen dichter en recensent Ellen Deckwitz, schrijver en recensent Joost de Vries en schrijver en podcastmaker Charlotte Remarque welk boek je moet lezen. Om beurten dragen zij een boek aan — actueel, relevant of gewoon ijzersterk.Boeken FM is de eerste podcast van Das Mag — in samenwerking met De Groene Amsterdammer en Dag en Nacht Media. 

Andre eksklusive shows

Det får du

Seneste episoder

Een writer's writer writer? | Claire-Louise Bennett - Kassa 19
Op het Crossing Border Festival kregen Claire-Louise Bennett en de twee vertalers van Kassa 19, Karina van Santen en Martine Vosmaer, de Europese Literatuurprijs uitgereikt voor Bennetts roman. In Kassa 19 krabbelt een schoolmeisje verhalen achter in haar schoolschrift, en verandert terwijl ze opgroeit het leven om haar heen in brandstof voor haar schrijftalent. Een verhaal over schrijverschap en de kleine trauma’s en triomfen die ons definiëren. Boeken FM vraagt zich af: verzet Bennett zich met haar manier van schrijven, zoals plotloosheid, tegen het idee van van zou ‘moeten’, ofwel de verplichtingen van literatuur? Is het een geëngageerd boek? En is het analyseren van het schrijverschap door het op een petrischaal te leggen ook interessant voor een lezer? Plus: de winnaars van de prijsvraag over Huiswerk van Marja Pruis worden bekendgemaakt! Starbucks Comfort reading - Kerstklassieker Charlotte: Frank McCourt - Angela’s Ashes Ellen: T.H. White - The Once and Future King (Arthur) Joost: Donna Tartt - The Secret History Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
58 min - 22. nov. 2023
De man en zijn mythe | Ernest Hemingway - The Sun Also Rises
Zo'n beetje iedereen die ooit vijf minuten met hem in een lift heeft gestaan, heeft er een memoir over geschreven. Er bestaan nog steeds look-a-like wedstrijden van hem, en vrijwel alle jonge schrijvers van de naoorlogse generatie zijn door hem beïnvloed. We hebben het over Ernest Hemingway. Volgens Claire Dederer is hij iemand die onaantastbaar is omdat hij zo geniaal wordt bevonden. Is dat zo? Joost en Charlotte spreken over het verhaal van Hemingway, de tragiek van zijn leven en zijn onderkoelde manier van schrijven, die in die tijd als zeer vernieuwend werd gezien. Ook bespreken ze zijn debuut The Sun Also Rises, vertaald als En de zon gaat op (LJ Veen Klassiek, vert. Wilhelmina Fick-Lugten). Een luisteraar vraagt: wie bepaalt wat literatuur is? Mis je veel als je iets niet leest omdat het niet bestempeld wordt als literatuur? Profiel van Hemingway in The New Yorker Lillian Ross - How do you like it now, gentlemen? The moods of Ernest Hemingway [https://www.newyorker.com/magazine/1950/05/13/how-do-you-like-it-now-gentlemen] De Uren - Internationaal Theater Amsterdam van 2 t/m 12 november te zien bij ITA Koop nu je kaarten via www.ita.nl Starbucks - Comfort reading Tip Charlotte: Top Naeff - Schoolidyllen Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
1 h 7 min - 08. nov. 2023
Mogen we hier nog wel naar kijken? | Claire Dederer - Monsters
In de recent verschenen essaybundel Monsters (vert. Karina van Santen, Lidwien Beekmann) vraagt Claire Dederer zich af wat we moeten doen met kunst van ‘monsterlijke’ kunstenaars, ofwel kunstenaars die grensoverschrijdend verdrag vertonen. Hoe verhouden we ons als publiek tot dit soort kunst en haar kunstenaars? Is er een verantwoordelijkheid voor de kijker? Joost, Charlotte en Marja bespreken de verschillende essays uit het boek die vaak thematisch zijn ingedeeld en ingaan op fenomenen als de fan, de criticus en het genie. En een luisteraar vraagt: wat doe je nou met die boeken die je eigenlijk het liefst halverwege weg zou leggen? Prijsvraag Huiswerk Win een gesigneerd exemplaar van de nieuwe roman Huiswerk van Marja Pruis! Wat is de beste, meest onnodige online die je ooit hebt gedaan? Wanneer heb je je totaal door Tel Sell of een ongewilde pop-up laten verleiden op een ongewild moment, zoals Joost, die nu een opgerold spijkerbed in de kast heeft liggen? Mail je antwoord naar boekenfm@dasmag.nl of stuur een DM via Instagram @boekenfm De Uren - Internationaal Theater Amsterdam van 2 t/m 12 november te zien bij ITA Koop nu je kaarten via www.ita.nl Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
1 h 10 min - 25. okt. 2023

Populære lydbøger

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Tilgængelig overalt

Lyt til Podimo på din telefon, tablet, computer eller i bilen!

Et univers af underholdning på lyd

Tusindvis af lydbøger og eksklusive podcasts fra kun 79,00 kr. / måned

Ingen reklamer

Spild ikke tiden på at lytte til reklamepauser, når du lytter til Podimos indhold.

Det får du

Andre eksklusive shows

Populære lydbøger