Bright Podcast

Bright Podcast

Podcast af Bright B.V.

De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets. 

Andre eksklusive shows

Det får du

Seneste episoder

'Fatbikes onverzekerbaar? Belachelijk!'
Fatbike-maker Doppio kwam deze week met een eigen diefstal-garantie [https://www.bright.nl/nieuws/1164288/fatbike-maker-doppio-komt-met-diefstalgarantie-en-fatbike-keurmerk.html] op zijn fatbikes, om ze toch weer aantrekkelijk te maken. Hoe heeft het zover kunnen komen, en wat denken wij er van? We bespreken de kwestie met onze Bram van Dijk, die al op menig fatbike heeft gereden en al langer spreekt van een fatbike-discriminatie [https://www.bright.nl/nieuws/1133449/fatbike-opinie-commentaar-fietsersbond-dikke-banden-fietspad-e-bike.html]. Verder in deze aflevering: hackbare [https://www.bright.nl/nieuws/1164692/laadpassen-elektrische-auto-s-nog-steeds-totaal-onbeveiligd-makkelijk-te-kopi-ren.html] laadpassen, eindejaarslijstjes [https://www.bright.nl/nieuws/1164511/apple-muziek-n-t-iets-eerder-dan-spotify-met-jaaroverzicht.html], gedoe rond Viaplay [https://www.bright.nl/nieuws/1164671/donderwolken-boven-viaplay-gesprekken-over-schulden-en-uitstel-cijfers.html] en onze jaarlijkse Gift Guide [https://www.bright.nl/nieuws/1164302/bright-gift-guide-2023.html]. Tips uit deze aflevering: Serie: Fargo seizoen 5 [https://youtu.be/8ZdK87tfv6k], in Nederland op Videoland. De slechterik is dit keer Jon Hamm, Don Draper van Mad Men. En de hoofdrol is voor Juno Temple, bekend als Keeley uit Ted Lasso. Zoals altijd speelt het zich af in Minnesota, en schuilt er onder die vriendelijkheid allemaal geweld. Dit seizoen kijkt als een soort extra gewelddadige versie van Home Alone, dus dat past helemaal mooi in deze periode. Elke woensdag verschijnt een nieuwe aflevering. Podcast: Sherlock & Co. [https://podcasts.apple.com/gb/podcast/sherlock-co/id1710121792], een podcast waarin de makers elk Sherlock Holmes-boek als een modern hoorspel ten tonele brengen, waarbij Dr. Watson zogenaamd zelf de podcaster achter de podcast is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
44 min - 29. nov. 2023
OpenAI-soap: 'Big Tech wint van de goede bedoelingen'
Het gebeurt zelden dat spraakmakende tech-gebeurtenissen zich volledig tussen twee podcast-afleveringen afspelen. Nu toch de uitzondering: voor het weekend werd OpenAI-topman Sam Altman plotseling ontslagen, ondertussen lijkt hij toch weer aangesteld. Niet zonder slag of stoot: wat zat er nou achter dat ontslag en hoe gaat het nu verder? We bespreken het in de aflevering van vandaag, maar ook: meer lijn in Star Wars [https://www.bright.nl/nieuws/1163266/star-wars-krijgt-eindelijk-n-koers-dave-filoni-bepaalt-nu-alles.html], minder elektrische auto’s [https://www.bright.nl/nieuws/1163251/nederlanders-kopen-relatief-weinig-elektrische-auto-s-eerste-golf-is-geweest.html] en een offensief van Sonos [https://www.bright.nl/nieuws/1163138/sonos-komt-niet-alleen-met-concurrent-voor-airpods-maar-ook-voor-apple-tv.html]. Sponsor: Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni [https://www.incogni.com/bright], een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright [https://www.incogni.com/bright] Tips uit deze aflevering: Kunst: De solotentoonstelling Living Paintings: Nature [https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/refik-anadol/] van Refik Anadol in de Kunsthal in Rotterdam. De Turkse kunstenaar die woont en werkt in LA maakt zinnenprikkelende installaties en dataschilderijen met AI, gegevensvisualisaties en algoritmen en verkent zo de symbiotische relatie tussen mens en machine. Heel kleurrijk en weelderig. Korting: Deze week houden we bij Bright dagelijks de beste Black Friday-deals [https://www.bright.nl/onderwerpen/black-friday] in de gaten. Redactioneel: we krijgen er niet voor betaald, en wijzen je alleen naar écht goeie aanbiedingen van serieus goeie producten. We behandelen elke dag een categorie, tot en met Cyber Monday! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
43 min - 22. nov. 2023
Help, mijn man heeft een smart home!
Een Smart Home Week [https://www.bright.nl/onderwerpen/smart-home-week] betekent meer dan alleen maar een lofzang voor ons slimme huis. Bij Bright kennen we de groeipijnen van een pienter onderkomen maar al te goed, en onze partners helemaal. Omdat dat wel zo eerlijk is, komt vandaag het thuisfront eens aan het woord. Erwin, Bram en Eric krijgen te horen wat hun vrouwen vinden van al dat gesleutel aan hun huis. Verder: Flitsmeister is vernieuwd [https://www.bright.nl/nieuws/1161893/flitsmeister-heeft-zijn-grootste-update-ooit-gekregen-flitsend-ontwerp.html], Google voorspelt nu met AI het weer [https://www.bright.nl/nieuws/1161863/doorbraak-met-weerbericht-via-ai-dit-google-model-voorspelt-het-weer-heel-precies.html], een waarschuwing voor nepkortingen [https://www.bright.nl/nieuws/1161752/pas-op-voor-nepkortingen-bij-webwinkels-consumenten-worden-misleid.html] en we bespreken de AI Pin [https://www.bright.nl/nieuws/1160876/revolutionaire-ai-button-humane-blijkt-vooral-smartphone-zonder-scherm.html] van Humane, de non-smartphone. Sponsor: Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni [https://www.incogni.com/bright], een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright [https://www.incogni.com/bright] Tips uit deze aflevering: Video: Erwin heeft een video gemaakt over smartcams voor de Smart Home Week met als verrassing de vandaag aangekondigde E1 smartcam [https://www.bright.nl/nieuws/1161809/slimme-thuiscamera-aqara-verrast-veel-ondersteuning-voor-lage-prijs.html] van Aqara. Een klein cameraatje maar hij doet alles voor weinig. De video staat woensdagavond op Bright.nl [https://bright.nl/] en op ons YouTube-kanaal [https://www.youtube.com/brightnl]. Serie: A Murder at the End of the World [https://youtu.be/M4B5igIblb4], gemaakt door FX en in Nederland te zien op Disney+. Gemaakt door de mensen die ook achter The OA zaten, dus je kan al raden dat de toon van de serie heel anders en vreemder is dan bij de gemiddelde murder mystery. Deze speelt zich af op een afgelegen resort voor miljardairs in de sneeuw, en daar gaat een amateur-detective op onderzoek uit als één van de gasten dood wordt aangetroffen. Die detective wordt gespeeld door Emma Corrin, die we nog kennen als de jonge Diana uit The Crown. De eerste twee afleveringen zijn nu te zien op Disney+. En volg natuurlijk Bright.nl [https://www.bright.nl] voor alles van de Smart Home Week. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
37 min - 15. nov. 2023

Populære lydbøger

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Tilgængelig overalt

Lyt til Podimo på din telefon, tablet, computer eller i bilen!

Et univers af underholdning på lyd

Tusindvis af lydbøger og eksklusive podcasts fra kun 79,00 kr. / måned

Ingen reklamer

Spild ikke tiden på at lytte til reklamepauser, når du lytter til Podimos indhold.

Det får du

Andre eksklusive shows

Populære lydbøger