Ekonomi- Iktisat Konusmalari

Ekonomi- Iktisat Konusmalari

Podcast af Fatih Kansoy

Kemal Derviş'in coronavirus üzerine Project Syndicate'a 7 Nisanda vermiş olduğu röportajda tavsiye ettiği üç kitap üzerine bir değerlendirme tanıtım. 1) Branko Milanovic: Capitalism, Alone - Harvard 2) Daron Acemoğlu, James Robinson: The Narrow Corridor - Penguin 3) Robert Shiller: Narrative Economics - Princeton

Prøv gratis i 60 dage

99,00 kr. / måned efter prøveperiode.Ingen binding.

Prøv gratis

Alle episoder

3 episoder
episode Kemal Derviş'in tavsiye ettiği üç kitap artwork
Kemal Derviş'in tavsiye ettiği üç kitap

Kemal Derviş'in coronavirus üzerine Project Syndicate'a 7 Nisanda vermiş olduğu röportajda tavsiye ettiği üç kitap üzerine bir değerlendirme tanıtım. 1) Branko Milanovic: Capitalism, Alone - Harvard 2) Daron Acemoğlu, James Robinson: The Narrow Corridor - Penguin 3) Robert Shiller: Narrative Economics - Princeton

20. apr. 2020 - 11 min
episode Politik Ekonomi ve Coronavirus artwork
Politik Ekonomi ve Coronavirus

Nottingham Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde politik ekonomi alanında doktorasını 2019 yılında tamamlayan Dr. Akif Avcı ile - Politik Ekonomi - Küreselleşme - Üretim İlişkileri - Finansallaşma gibi başlıklarda yapılan konuşmalar.

20. apr. 2020 - 39 min
episode Profesör Burak Saltoğlu Coronavirus uzerine artwork
Profesör Burak Saltoğlu Coronavirus uzerine

Warwick Üniversitesi Ekonomi bölümünden Dr. Fatih Kansoy'un bu haftaki konuğu Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden Profesör Burak Saltoğlu. Profesör Saltoğlu, Covid-19, Küresel Piyasalar ve Türkiye Ekonomisi üzerine soruları cevaplandırdı.   Konuşmanın 1.bölümünde şu sorulara cevap verilmiştir.  - Coronavirus krizi dünyanın daha önce yaşamış olduğu bir başka tecrübeye bezniyor mu? - Covid-19 ile birlikte küresel piyasalarda yaşanan çalkantıyı arz şoku mu yoksa talep şoku mu olarak değerlendirmeliyiz? - Amerikan ve Avrupa merkez bankalarının attığı adımlar yeterli mi? Türkiyenin  krize olan tepkisi yeterli mi? - Devletler ve piyasalar bu krize hazırlık mıydı? - Bankacılık kesiminin durumunu nasıl değerlendirebiliriz? - Toplumların krizlere olan tepkisi nasıl? - Geçmiş iktisadi krizlerden dünya gereken dersleri çıkarmamış ve hazırlıksız yakandı diyebilir miyiz? - Sosyal ve Sağlık politikalarının hali hazırdaki durumu mevcut krizi çözmede yeterli mi? Sosyal devletlere olan gereksinimler artacak mı? - Yapısal olarak neler yapılabilir? Yüksek öğrenim yeniden yapılandırılması nasıl olmalı? - Beşeri sermaye planlaması nasıl olmalı?

19. apr. 2020 - 47 min
Tilmeld dig for at lytte
En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Prøv gratis i 60 dage

99,00 kr. / måned efter prøveperiode.Ingen binding.

Eksklusive podcasts

Uden reklamer

Gratis podcasts

Lydbøger

20 timer / måned

Prøv gratis

Kun på Podimo

Populære lydbøger