Science Stories - podcast

Science Stories

100% likes this
374 subscribers

Science Stories fortæller historier om videnskab baseret på nysgerrighed og fascination af viden og indsigt, men vi kan også være kritiske og stille spørgsmål ved veletablerede dogmer. Vi stræber efter at forstå grundlaget for viden og sætte den i perspektiv. Redaktionen er uafhængig og ikke underlagt udefrakommende politiske eller kommercielle interesser.

Listen to unlimited podcasts and audio books

Already more than 250.000 members

Podcasts & Audiobooks – all in one app

Try for free – cancel anytime


Get 30 days free, then DKK 59/month. Cancel anytime

Use PayPal or Credit Card.

Latest episodes

Show all
[Rerun] Oumuamua: Den første budbringer
24/6 2022

[Rerun] Oumuamua: Den første budbringer

Oumuamua er det første udefrakommende objekt man har observeret trænge ind i vores solsystem. Den blev først observeret en 19. oktober 2017. Først troede astronomerne, at den var en komet, men den blev efter nogle få dage om-klassificeret til at være et interstellart objekt. Efter at den Israelske Harvard Professor Avi Loeb har skrevet en bog om Oumuamua er der kommet gang i spekulationerne og det strømmer ind med observationer af UFO objekter i medierne. Videnskabsjournalist Jens Degett fra Science Stories taler med Professor Uffe Gråe Jørgensen fra Niels Bohr Institutet om hvad vi kan lære af Oumuamua og om menneskets længsel efter at møde repræsentanter fra fremmede civilisationer.

58m
[Rerun] Jagten på ekstraterrestrisk liv 2
17/6 2022

[Rerun] Jagten på ekstraterrestrisk liv 2

Som bidrag til debatten om de flyvende tallerkener, som vi har haft en del af på det seneste, vil vi pege på denne podcast, som er en af de mest lyttede podcast fra Science Stories. Findes der intelligent liv uden for jorden, og hvis der gør, hvorfor hører vi aldrig fra andre civilisationer? I disse år udvides vores horisont hurtigt i jagten på liv uden for jorden. En pæn håndfuld planeter og måner i vores solsystem har flydende vand og mulighed for at huse liv. Hvis vi ser på andre solsystemer har man i løbet af de sidste 10 år opdaget at det er ganske almindeligt at stjernerne er omkredset af planetsystemer, og ganske mange har størrelse som jorden og ligger i en afstand fra den lokale stjerne, der kunne være habitabel for liv. I denne samtale mellem astrofysiker Uffe Gråe Jørgensen, Professor i Astrofysik og Planetforskning ved Niels Bohr Instituttet og videnskabsjournalist Jens Degett ser vi på videnskaben jagt på ekstraterrestrisk liv og muligheden for, at mennesket selv vil kolonisere universet. Programmet er det andet i en serie hvor Jens Degett taler med Uffe Gråe Jørgensen, om den seneste udvikling i jagten på liv i universet med nyheder fra det amerikanske AAAS møde i Seattle i februar 2020, og hvad vi kan forvente de kommende 10 år. (Vi beklager den nedsatte lydkvalitet, som skyldes at vi pga COVID-19 krisen har måtte ptage programmet via telefonlinier.)

57m
Hvor kommer de flyvende tallerkener fra?
10/6 2022

Hvor kommer de flyvende tallerkener fra?

Lige som vi troede at flyvende tallerkener for længst var gået af mode, så er de tilbage i medierne i nye mere moderne og strømlinede versioner. Amerikanerne holder høringer i kongressen om UFO spørgsmålet, men selv om der ikke er noget opsigtsvækkende at rapportere, skriver alle om det. I Danmark har UFO interesserede holdt ud i mere end 60 år, og man har en fantastisk samling af UFO rapporter, der dog ikke tyder på et eneste besøg fra det ydre rum, men snarere grundig research, der afviser overnaturlige fænomener. Videnskabsjournalist Jens Degett taler med mag.art. og ph.d. i religionshistorie Mikael Rothstein fra Institut for Historie ved Syddansk Universitet, og prøver at forstå, hvad der er med disse tallerkener og hvad de er tegn på i samfundet. Foto kredit: Jens Degett.

59m