True crime & mysteries
Mord i nord - podcast

Mord i nord

Download now
86% likes this
21,893 subscribers

En kvinde, der forsvinder på mystisk vis en uge før sit bryllup. To teenagere, der planlægger et mord over sms. Og et kærestepar, der flygter fra politiet fra Finland til Danmark. 'Mord i nord' fortæller historierne om nogle af de mest opsigtsvækkende, hårrejsende og spektakulære drabssager i Skandinavien.

Latest episodes

Show all
Episode 83: Farligt venskab
19/1 2022

Episode 83: Farligt venskab

Hele Norge er på den anden ende, da to piger på henholdsvis 8 og 10 år forsvinder i et skovområde tæt på en befærdet badesø. Efter en intens eftersøgning bliver de to piger fundet i skovbunden. De er blevet mishandlet og kvalt. Nu går en intens jagt ind på at finde drabsmanden. Tekst og research: Janne Aagaard. Speak: Le Gammeltoft. Producer: Emilie Westh Wold. Musik: Frej Levin.

17m
Episode 82: Forsømt og fortabt
12/1 2022

Episode 82: Forsømt og fortabt

Et ungt par tjekker ind på et hotel i København en morgen i 1988. Det bliver sidste gang, nogen ser kvinden i live. Manden har betalt kontant for værelset, og dagen efter forlader han hotellet alene. Kort efter finder portieren kvinden død på dobbeltsengen. Hun er nøgen og hendes krop er blevet mishandlet. Men der er ingen der ved, hvem manden er. Sagen trækker tråde til det københavnske trækkermiljø, og bevidner en skæbne fuld af mishandling, svigt og et system, der har givet op. Tekst og research: Anne Lea Landsted. Speak: Le Gammeltoft. Producer: Emilie Westh Wold. Musik: Frej Levin.

14m
Episode 81: En grusom mission
5/1 2022

Episode 81: En grusom mission

En bil holdt parkeret i kvarteret Rosengården i udkanten af Malmø. To venner sad i bilen og snakkede, da de pludselig opdagede en mistænkelig mand udenfor. Han cirkulerede om bilen på sin cykel med en pandelampe på hovedet. Et øjeblik senere stirrede han ind af passagervinduet. Han tog en pistol frem og skød ind gennem ruden. Det var ikke første gang, manden begik et drab og heller ikke den sidste. Gennem flere år var serieskytten løs i Malmø, og han gik udelukkende efter svenskere med indvandrerbaggrund. Tekst og research: Janne Aagaard. Speak: Le Gammeltoft. Producer: Emilie Westh Wold. Musik: Frej Levin.

21m