Nieuwe blik op zorg
Podcast by Coöperatie VGZ
In de podcast 'Nieuwe blik op zorg' gaan we in gesprek met iemand uit de wereld van zorg en gezondheid en iemand van Coöperatie VGZ. Op zoek naar gede...
Aloita 7 vrk maksuton tilaus
Kokeilun jälkeen vain 7,99 € / kuukausi.Peru milloin tahansa.
Kaikki jaksot
21 jaksotMet Marcel Wilschut, innovator bij het Albert Schweitzer ziekenhuis en Harm Odolphij, innovatiemanager bij VGZ. Een zorgrobot (‘Robin’) die het werk van verpleegkundigen uit handen neemt, waardoor zij meer tijd hebben voor de patiënt: het Albert Schweitzer Ziekenhuis weet er alles van. Als eerste ziekenhuis in Europa omarmden zij deze innovatie tot grote tevredenheid van verpleegkundigen èn patiënten. Steeds meer zorginstellingen tonen belangstelling in deze oplossing voor arbeidskrapte. In deze uitzending van ‘Nieuwe blik op zorg’ bespreken we onder andere de adoptie, praktijkervaringen en besparingen die Robin oplevert. Reacties zijn van harte welkom via denkmeemet@vgz.nl [denkmeemet@vgz.nl].
Met Miriam Leunig (ervaringsdeskundige Herstelacademie GGZ Noord-Holland Noord) en René Keet (psychiater bij GGZ Noord-Holland Noord en ambassadeur van deze Good Practie van zinnige zorg). In de Herstelondersteunende Intake (HOI) staat het persoonlijke verhaal van de cliënt centraal en ligt de focus direct op herstel. Wat zijn de sterke punten, wat kan de cliënt zelf en waarbij is hulp nodig om te herstellen? In deze aflevering bespreken we vragen als: Is deze manier van werken toepasbaar bij elke ggz-instelling? Wat zijn belangrijke voorwaarden? Denken jullie dat deze manier van werken over een tijdje in de hele ggz wordt toegepast? Reacties zijn van harte welkom via denkmeemet@vgz.nl.
Zorgorganisaties hebben een uitdaging om de zorg ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren. Sensire, een grote zorgorganisatie in het oosten van het land, koos voor ‘wijkverpleegkundig meesterschap’. Een aanpak, waarbij niet het ziektebeeld, maar de gezondheid in het dagelijkse leven van de cliënt centraal staat. De wijkverpleegkundigen hebben een grote verantwoordelijkheid voor de resultaten van de zorg. Zij verdiepen zich in het leven van de cliënt met alle wensen, behoeftes en mogelijkheden. De zorgondersteuning wordt aanvullend aan die mogelijkheden georganiseerd. Een aanpak die werkt en zorgt voor meer eigen regie over de gezondheid bij de cliënten, voldoening bij de wijkverpleegkundige en geen openstaande vacatures meer. Te gast in deze podcast zijn: * Vanessa Schroer, wijkverpleegkundige bij Sensire * Marika Verbeek, innovatiemanager bij Coöperatie VGZ Reacties zijn van harte welkom via denkmeemet@vgz.nl [denkmeemet@vgz.nl].
Met Klara Mosterd (hoogleraar onco-dermatologie en dermatoloog bij Maastricht UMC+) en Martijn Kers (directeur Zorgbeleid & Innovatie bij Coöperatie VGZ). De meest voorkomende kankersoort is huidkanker. In 80% van de gevallen gaat dit over basaalcelcaricoom (een kwaadaardig plekje de huid) waarbij, indien nodig, een biopt wordt afgenomen voor verder onderzoek. Een pijnlijk en tijdrovend proces waar veel handelingen en uren aan te pas komen. Dat moet anders kunnen toch? In deze aflevering bespreken we: * Hoe het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) verdachte plekjes onderzoekt met een OCT-scanner (pijnloos en tijdbesparend) * Dat deze veelbelovende innovatie de award ‘’Zorgvernieuwer van het jaar 2024” won * Wat er nodig is om dit initiatief groter op te schalen Reacties zijn van harte welkom via denkmeemet@vgz.nl [denkmeemet@vgz.nl].
Met Barry Peute (praktijkhouder huisartsenpraktijk “Bij de Ringoven” in Panningen) en Max Andriessen (Innovatiemanager bij Coöperatie VGZ). In de ziekenhuiszorg is het steeds gebruikelijker om patiënten te monitoren terwijl ze thuis zijn. 16 huisartsenpraktijken vroegen zich af of dit ook zou kunnen werken voor hun patiënten. In een thuismeet-pilot meten patiënten zélf hun bloeddruk, geven de waarden door via een app en zo worden ze op afstand in de gaten gehouden. In deze aflevering bespreken we: * Wat levert telemonitoring op voor huisartsenpraktijken én voor patiënten? * Wat vinden patiënten en medewerkers ervan? * Welke adviezen hebben Barry en Max voor andere huisartsenpraktijken? * Wat is er nodig om succesvol te kunnen opschalen. Reacties zijn van harte welkom via denkmeemet@vgz.nl [denkmeemet@vgz.nl].
Saatavilla kaikkialla
Kuuntele Podimoa puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai autossa!
Kokonainen maailma kuunneltavaa viihdettä
Tuhansia äänikirjoja ja yksinoikeuspodcasteja
Ei mainoksia
Kuuntelemalla Podimon sisältöä et tuhlaa aikaa mainosten kuuntelemiseen.
Aloita 7 vrk maksuton tilaus
Kokeilun jälkeen vain 7,99 € / kuukausi.Peru milloin tahansa.
Podimon podcastit
Mainoksista vapaa
Maksuttomat podcastit
Äänikirjat
20 tuntia / kk