
Kuuntele Samtal pågår
Podcast by Sveriges Radio
Samtal pågår var rummet för den långa intervjun. Här möter du en person i ett tätt och nära samtal. Samtalen leds av bland annat Katarina Hahr, Martin Dyfverman, Sigrid Flensburg och Anita Jacobsson. Programmet slutade sändas 2009. Ansvarig utgivare: Louise Welander
Aloita 7 vrk maksuton tilaus
Kokeilun jälkeen 7,99 € / kuukausi.Peru milloin tahansa.
Kaikki jaksot
107 jaksot
- Om jag tänker på framgång så kan jag bli så otroligt sorgsen. Det säger författaren Bengt Ohlsson i ett möte med Katarina Hahr - Om jag tänker på framgång så kan jag bli så otroligt sorgsen.Det säger författaren Bengt Ohlsson till Katarina Hahr. Han berättar också att när han upplevde sin största framgång med romanen Gregorius så kunde han ibland tänka: är jag glad nu då?Samtalet handlar också om vikten av nära relationer och om att våga möta kärleken.Programmet är inspelat 2008.

- Väldigt tidigt fick jag en längtan efter ett annat liv, berättar skådespelerskan och regissören Gunnel Lindblom. Jag längtade efter skönhet och säkert efter poesi även om jag inte visste vad det var. Gunnel Lindblom träffar Katarina Hahr i hennes övernattningslägenheten nära Dramaten i Stockholm. Det blev ett samtal om uppväxten i arbetarkvarteren i Göteborg och om att leva med teatern.Programmet är inspelat 2007.

När Tanja Hagert gifte sig som tonåring flyttade hon från Helsingfors till Sverige. Här satt hon isolerad flera år i hemmet. Städade och såg på TV. Sigrid Flenburg har mött henne. Hon var rädd för de främmande svenskarna. Men hon lärde sig svenska på egen hand! Hon jämförde ord för ord i textremsorna med den engelska som talades i filmerna. Hennes vardag är full av regler, romska regler. Idag fungerar hon som en brobryggare mellan romska och svenska samhällena. Tanja har fått 400 romska kvinnor i Sverige att skriva under ett förslag till regeringen om att få bidrag till sina dyra kjolar!Möt Tanja Hagert i Luleå i Samtalet måndagen den 19 januari med Sigrid Flensburg.Programmet är inspelat 2008.

Han slutade göra presentknivar, brände orderboken och började göra gudabilder. Nu är orgeln i Jukkasjärvi kyrka smyckad med Lars Levi Sunnas samiska figurer. Sigrid Flensburg har mött honom. Hans konstnärliga karriär tog inte slut när han brände sin orderbok i kaminen, blad efter blad. Han ville inte längre vara en presenttillverkare och göra sameknivar som köparna låste in i kassaskåp. Lars Levi Sunna blev istället en slöjdande församlingsassistent i svenska kyrkan. Han smyckade orgeln i Jukkasjärvi kyrka med figurer från den samiska naturreligionen.- Det kändes bra att mina gudabilder fick stå ansikte mot ansikte med Kristustavlan eftersom kyrkans män förstörde heliga, samiska föremål för flera hundra år sen, säger Lars Levi Sunna. I Samtal pågår berättar han för Sigrid Flensburg om glimtarna han får från en annan värld. Och om kraften därifrån som styr honom. Programmet är inspelat 2008.

Ett 30-årigt yrkesliv på en och samma plats lämnar man inte utan våndor. Det har Carl Otto Werkelid fått erfara. Han är nyblivet kulturråd på den svenska ambassaden i London. Martin Dyfverman har mött honom. Ett 30-årigt yrkesliv på en och samma plats lämnar man inte utan våndor. Det har Carl Otto Werkelid fått erfara. Han är nyblivet kulturråd på den svenska ambassaden i London. Dessförinnan journalist - och i flera år chef - på kulturredaktionen på Svenska Dagbladet. Omtyckt för sitt allvarliga och eftertänksamma sätt att resonera om kulturens roll i samhället och i livet.För honom som person är det snarare religionen som gett mening och helhet. Han är en övertygad katolik och har nu en engelsk katolsk kyrka på nästan armlängds avstånd där han bor i Kensington i London. - I Sverige ser man religiositet som ett lyte, säger han. Något som kan förstöra stämningen i rummet!Fast hur tydlig var han om sin religion som kulturskribent? Det undrar Martin Dyfverman som besöker Carl Otto Werkelid i den engelska huvudstaden. Han får höra att hans intervjuperson saknar pulsen på SvD-redaktionen och dess sexdagarsvecka men också att nu, i rollen som kulturråd, ska han bredda vägen i England för flera av Sveriges yngre författare och poeter. För SR:s Martin Dyfverman är detta det sista av sammanlagt 438 samtal i serien Samtal pågår. Programmet har sedan starten 1990 totalt haft närmare 1000 olika samtalsmöten i etern. Programmet är inspelat 2008.
Aloita 7 vrk maksuton tilaus
Kokeilun jälkeen 7,99 € / kuukausi.Peru milloin tahansa.
Podimon podcastit
Mainoksista vapaa
Maksuttomat podcastit