Aaf en Lies pakken door

Sólo en Podimo

Aaf en Lies pakken door

Podcast de Aaf Brandt Corstius & Lies Visschedijk

Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk herinneren zich de jaren ’90 als de dag van gisteren. Of het nou vaste telefoons, boybands, aarsgewei tattoo's of koffies verkeerd zijn, alles brengt herinneringen en verhalen naar boven. Daarom gaan Aaf en Lies in elke aflevering terug naar de nineties. En alsof dat nog niet genoeg is, geven ze ook altijd een waanzinnige cultuurtip. Terug naar de nineties met Aaf en Lies, om de week op woensdag. Volg Aaf & Lies Pakken Door op Instagram: @aafenlieslossenhetwelweerop Volg Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk op Instagram: @aafbrandtcorstius en @liesvisschedijk. Geproduceerd door Tonny Media. Over de makers: Aaf Brandt Corstius is al jarenlang schrijver, theatermaker en columnist. Ze schrijft onder andere voor De Volkskrant, en staat bekend om haar humoristische schetsen van het leven, haar scherpe blik op de wereld en liefde voor cultuur. Lies Visschedijk is een bekende Nederlandse actrice. Ze speelde jarenlang Roelien Grootheeze in Gooische Vrouwen, was te zien in Alles is Liefde en was de hoofdrolspeler in de filmreeks Soof.

Empieza 7 días de prueba

$99.00 / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.

Prueba gratis

Todos los episodios

58 episodios
episode Pretty woman artwork
Pretty woman

De wereld werd afgelopen week een stukje mooier. Niet helemaal door onszelf, maar dankzij andere mensen. Lies verloor als een soort Assepoester één van haar nieuwe sportschoenen, met haar rijbewijs erin verstopt en Aaf ontdekte hoe fijn het is als de patiënt in het ziekenhuis jou de oren van de kop af kletst in plaats van andersom. De allereerste Kultuurklup voelde als een achtbaan, al beleefde ze die gewoon vanaf de bank. Ze keken ‘Pretty Woman’: improvisatie, het perfecte filmsterrengezicht van Richard Gere en een onvergetelijke én irritante seksscène op een piano. Voor Julia Roberts was die film in de jaren '90 het beste wat haar kon overkomen, Richard Gere dacht daar misschien iets anders over. Een berg clichés en male gazes die we beiden toch wel weer op hebben gevroten. We sluiten af met nog een nieuwe rubriek: Houd moed. Met twee lifehacks, een van lieve Peter de Bie en Dieuwertje Blok en een om je deken van twee meter veertig te verschonen. Mocht iemand begrijpen hoe Lies’ mysterieuze burrito-deken-hack werkt; laat het vooral weten.

02 jul 2025 - 49 min
episode Schaamhaar door de eeuwen heen artwork
Schaamhaar door de eeuwen heen

We introduceren een nieuwe rubriek: d’Oude Doos, waarin wij niet meer alleen naar de 90s terugblikken maar naar elk fenomeen in de geschiedenis dat onze aandacht verdient. En nu is dat schaamhaar in de vorige eeuw. Hele bosschages hadden mensen ervan, mannen en vrouwen, en dat ook nog gecombineerd met een strakke polyester blouse. We bespreken drachten en trends, de kale kano en de geur van gisting, en komen tot de schrikwekkende conclusie dat we ons eigen okselhaar niet kennen. Waren we een mooi mens, of zijn we te vergeetachtig-slash-ongeïnteresseerd, of te begrensd jegens baby’s? De cultuur bracht ons deze week van Zutphen tot Sly Stone. Allebei prachtig.

18 jun 2025 - 48 min
episode Bellen in de jaren 90 artwork
Bellen in de jaren 90

Prankcalling en bugles eten. Meer was er eigenlijk niet te doen in de jaren 90. Hoe vaak Lies de Vara ook belde, met allerlei verschillende stemmen en allerlei verschillende vragen, het verveelde nooit. Aaf onthult de keiharde telefoonpraktijken van haar vader: gewoon ophangen als er iemand voor je dochter belt. Sowieso had Aaf weinig privacy aan de telefoon thuis. Gebuzzd worden of niet, op een greenpoint staan met je Kermit of niet, communicatie had rare vormen in de nineties. Boos zijn op jezelf omdat je niet meteen kunt modeltekenen of trompetspelen, dat maakt je niet zo’n mooi mens. Iets leren is falen en opnieuw proberen. Het lijkt gemakkelijker dan het is. Een lelijke tekening maken is ook een kunst, zo blijkt. Aaf is streng voor zichzelf en haar omgeving in de sportschool en dat maakt haar Mooi. In de tipmand zitten twee netflixtips over de liefde: in de ene serie wordt gedatet door mensen met een bijzondere menukaart en in de andere serie worstelen vijftigers op smakelijke wijze met lange relaties, de midlifecrisis en de Veel Jongere Vriendin. Tot slot nog een prangende tip: een prachtig boek over een rouwdouwer die van heel ver komt.

04 jun 2025 - 51 min
episode Full House & Who's the Boss artwork
Full House & Who's the Boss

We droomden allemaal van Tony Danza die een cake uit de oven haalde met een schortje voor. Mona zat in die droom ook aan tafel en gaf ons datingtips. Wie herinnert zich Who’s the Boss niet? Gekke sitcoms waar bij met stereotyperingen rondom gender werd gestoeid, daar bleef je in de nineties voor thuis. Ja, helaas ook voor Full House. Danny Tanner en zijn dochters moesten het zonder hun moeder stellen, maar gelukkig was die malle, onhandige uncle Jesse daar. Rare serie. De jongste dochter Michelle werd door een beroemde tweeling gespeeld. Deze Olsen-tweeling werd niks gevraagd. Ze droomden vast van lekker kleien op de crèche. Maar waar wij vroeger als kleuter met herfstbladeren tamponneerden en de wielen van de bus zongen, moesten de schattige Olsens als gedresseerde aapjes oneliners opzeggen in een muffe studio zonder één goeie grap. Zielig. In de nineties was dat heel normaal. Als iemand in een concertzaal een filmpje maakt van de dirigent, mag je daar iets van zeggen? of is dat nóg storender? Mag je tergend langzaam je labello uit je tas halen inclusief rits open en dicht? Mag je een vicksblue uit zijn verpakking halen of je medeluisteraar uitleggen waar een bepaalde passage over gaat? Nee, driewerf nee! Maar goed, het gebeurt toch. Hoe sluit je je er dan als mooi mens voor af? Nog een vraag. Is het goed om mensen op Insta te volgen die je haat? Nee! Toch doen we het. Je ergeren is blijkbaar een primaire behoefte. Ook voor mooie mensen. Aaf heeft een meesterlijke planningstip voor in het theater en Lies zit magisch te genieten van een heleboel troost uit Japan.

21 may 2025 - 42 min
episode Bandshirts artwork
Bandshirts

Ergens in de jaren 90 was er een moment dat je een bandshirt kocht dat je eigenlijk niet ‘verdiend’ had. Je was niet bij het concert, je kende drie nummers en je dacht: het staat gewoon leuk bij mijn jas. De wereld van bandshirts is ondoorgrondelijk, want je denkt dat je gewoon een Prince-shirt draagt omdat je van Prince houdt. Maar ineens moet je uitleggen op welk album ‘Glam Slam’ precies stond en of je erbij was in 1988. Tijdens het Paasweekend werd er gegeten, veel en zonder overleg met jezelf. Een soort pre-historische overgave, een sein dat leidt naar gefrituurde ballen, kaas, chocola; alles in één onduidelijke volgorde. Langs het voetbalveld, datzelfde weekend, werd een inner-Karen losgelaten en dat was deze keer eigenlijk volledig terecht. De cultuurtips deze aflevering: Good Mom/Bad Mom in het Centraal Museum in Utrecht, Sweet Memories van Simone Post in Museum Voorlinden en een 10-minute challenge met kunstwerken in de New York Times.

07 may 2025 - 49 min
Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Empieza 7 días de prueba

$99.00 / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.

Podcasts exclusivos

Sin anuncios

Podcast gratuitos

Audiolibros

20 horas / mes

Prueba gratis

Sólo en Podimo

Audiolibros populares