podcast banner
Alle Geschiedenis Ooit
Exclusivamente en Podimo

Alle Geschiedenis Ooit

Podcast de Dag en Nacht Media

In Alle Geschiedenis Ooit vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug. 

Los últimos episodios

Basiskennis 10: de Meiji Restauratie
In deze basiskennisaflevering vertelt Nynke je alles wat je niet durfde te vragen over de Meiji Restauratie in Japan. Van keizer Meiji zelf naar de Shoguns en van razendsnelle industrialisatie naar de oorsprong van Nintendo en weer terug. Volgende keer: de Russische Revolutie!
11 min - 28 sept 2023
De begrafenis van Steve Biko - Deze Week in de Geschiedenis
Op 25 september 1977 werd de antiapartheidsactivist Steve Biko begraven. Biko werd door het regime in Zuid-Afrika gevangen genomen en tijdens ondervragingen zo zwaar mishandeld dat hij aan zijn verwondingen overleed. Zijn dood veroorzaakte verontwaardiging in Zuid-Afrika en de rest van de wereld en Biko zou een belangrijke icoon van de antiapartheidsstrijd worden. Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show: https://vriendvandeshow.nl/allegeschiedenisooit Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media.
6 min - 25 sept 2023
103 - De Falklandoorlog: deel 1 (met Tijmen Dokter)
Waarom wilde Groot-Brittannië een kleine eilandengroep, 500 kilometer voor de kust van Argentinië per se verdedigen? En hoe ging dat eigenlijk in zijn werk, oorlog voeren aan de andere kant van de wereld? Militair historicus en host van Radio Oranje Tijmen Dokter vertelt ons alles over de Falklandoorlog in de jaren tachtig. Een oorlog die niet lang duurde, maar breed werd uitgemeten in de Britse media en belangrijk was voor de publieke opinie. Tijmen legt uit hoe je vliegtuigen naar de andere kant van de oceaan stuurt, cruiseschepen van schoolreisjes steelt en waarom Margaret Thatcher 'de tank op naaldhakken' werd genoemd. De liveshow van Alle Geschiedenis Ooit is op maandag 16 oktober in de Kleine Komedie. Kaartjes koop je hier: https://www.dekleinekomedie.nl/agenda/2926/eureka/alle-geschiedenis-ooit-live Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel dat vooral met ons op Vriend van de Show: https://vriendvandeshow.nl/allegeschiedenisooit Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media.
44 min - 23 sept 2023

Podcasts populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimeinto en audio

Miles de podcast y audiolibros exlusivos desde $99.00/Mes

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Tu oferta:

Podcasts populares

Audiolibros populares