podcast banner
Alle Geschiedenis Ooit
Exclusivamente en Podimo

Alle Geschiedenis Ooit

Podcast de Dag en Nacht Media

In Alle Geschiedenis Ooit vertellen amateurhistorici Nynke de Jong, Arco Gnocchi en Thom Aalmoes de beste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Van de oude Grieken naar de LPF, van de Dino’s naar Greet Hofmans, en weer terug. 

Los últimos episodios

De Slag bij Chrysopolis - Deze Week in de Geschiedenis
Burgeroorlogen en het Romeinse Rijk passen bij elkaar zoals pindakaas en hagelslag maar dit was toch en bijzondere. De heidense keizer van het Oost-Romeinse Rijk nam het namelijk op tegen de christelijke keizer van het West-Romeinse Rijk: Constantijn de Grote. Hier zou hij zijn beslissende overwinning behalen en de eerste stappen zetten richting een Christelijk Europa. Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show: https://vriendvandeshow.nl/allegeschiedenisooit Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media.
6 min - 18 sept 2023
102 - Karel de Grote: van krijgsheer tot keizer
Karel de Grote is zo’n naam die we allemaal wel kennen maar waarvan we waarschijnlijk ook het hele verhaal niet weten. In deze aflevering duikt Thom in het leven van deze Carolus Magnus en komt erachter dat hij hét omslagpunt was tussen het verval van het Romeinse Rijk en de opbouw van de Middeleeuwen. En daarnaast vertelt Nynke ook nog een luisteraarsverhaal over een onzinkbare kat! Op 22 september geven we een Pubquiz bij Podimo at the Park in Utrecht. Meer info vind je hier: https://podimo.com/nl/festival Meer weten over Karel de Grote? Thom las de lange (maar wel volledige) biografie van Janet Nelson: ‘King and Emperor: A New Life of Charlemagne’ En hier op Podimo staat het luisterboek ‘De kleine Karel de Grote’ van Peter Rietbergen: https://share.podimo.com/nl/audiobook/354431d9-b7f2-48db-bab6-7447d4f51945?creatorId=669f573d-9818-449b-9ccd-a10cc596a16d&key=HANkG0CCfFjq&source=ln&from=mobile Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media 🎧 De muziek is gemaakt door Kloaq 🎵Het artwork is van Jeen Berting 🎨
39 min - 16 sept 2023
Een Staatsgreep in Chili - Deze Week in de Geschiedenis
In 1970 kwam Salvador Allende als een van de eerste democratische gekozen socialistische leiders ter wereld aan de macht in Chili. Maar de Verenigde Staten gaan dat tijdens de Koude Oorlog natuurlijk niet accepteren. Dus drie jaar later volgt er een door de VS gesteunde staatsgreep, met vreselijke gevolgen voor het land. Weet je zelf een goed verhaal uit de geschiedenis? Deel die vooral met ons op Vriend van de Show: https://vriendvandeshow.nl/allegeschiedenisooit Alle Geschiedenis Ooit is een podcast van Dag en Nacht Media.
11 min - 11 sept 2023

Podcasts populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimeinto en audio

Miles de podcast y audiolibros exlusivos desde $99.00/Mes

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Tu oferta:

Podcasts populares

Audiolibros populares