De Grote Podcastlas
Podcast gratuito

De Grote Podcastlas

Podcast de Leon Boelens, Max Gerritsen & Hugo Noordman

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

De podcastversie van de atlas. Per aflevering bespreken 3 geografen 1 land. Nooit volledig, wel origineel. Geen experts, wel liefhebbers. 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

122 episodios
episode Special #10: Erik Mouthaan - de hotspots en ruïnes van de Amerikaanse Droom artwork
Special #10: Erik Mouthaan - de hotspots en ruïnes van de Amerikaanse Droom
The American Dream is een abstract verschijnsel, maar presenteert zich vaak kraakhelder. In een biografie van een succesvolle immigrant, in statistieken over opwaartse mobiliteit of in de campagnetoespraak van een lokale burgemeester. Als je wilt, kunt en durft, ligt de wereld voor je open. Maar de Droom openbaart zich ook in ruimtelijke zin. De stralende hotspot van vandaag, kan morgen vervallen tot een ruïne van de vooruitgang. Hier moet je niet meer zijn. Winnaars en verliezers, ook op kaart. Het was altijd een hoopvol verhaal. Maar natuurlijk zijn er barstjes. Barstjes in de ramen van de meritocratische showroom die Amerika altijd was. En dus: grote barsten in de roze bril waarmee wij Europeanen de afgelopen eeuw naar Amerika keken. Zijn de Verenigde Staten nog wel het onbetwiste gidsland dat onze kaders van ons denken bepaalt? Dit moeten we uitzoeken. Gelukkig hebben wij vandaag een gids. Al bijna twintig jaar is hij correspondent voor RTL Nieuws in de Verenigde Staten, maakt wekelijks de podcast "Bestemming Witte Huis [https://dagennacht.nl/podcast/bestemming-witte-huis/]" en woont in New York en zit vandaag bij ons in de Dag en Nacht studio in Amsterdam. Welkom dus, Erik Mouthaan.  We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week reizen we van de nieuwe wereld naar de hele oude wereld en gaan we naar Griekenland! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
Ayer - 1 h 18 min
episode #91 Burundi artwork
#91 Burundi
Voetbaltrainer José Mourinho zei ooit: ‘niemand herinnert zich wie er tweede wordt’. De winnaar nestelt zich in het collectieve geheugen, de verliezend finalist verdwijnt in de vergetelheid. Wrang genoeg werkt het ook zo voor menselijk leed dat alleen verliezers kent. Als vergelijkbare ellende zich in buurlanden op nóg grotere schaal voordoet, beklijft dat beeld en gaat de wereld met die gruwelen aan de slag. De tweede moet het doen met veel minder publiciteit. Burundi kan erover meepraten. Uitgeput en gehavend betrad Burundi de 21e eeuw, na decennia van dictators, burgeroorlogen en een afschuwelijke genocide. Maar wat kwam daarna? Het lijkt alsof ook hier de wind is gaan liggen. En als het wereldnieuws alleen verslag doet van onweer, dan zouden we een doorbrekend zonnetje maar zo kunnen missen. Of de zon inmiddels schijnt, dat weet je over een uurtje.  We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week hebben we weer een speciale gast en praten we over de verschillende regio's in de Verenigde Staten met Erik Mouthaan, daba-sezéye! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
04 abr 2024 - 58 min
episode #1 April: De Efteling (met De Kleine Boodschap) artwork
#1 April: De Efteling (met De Kleine Boodschap)
1 april, kikkerprins in je bil. Vandaag een speciale samenwerking tussen de Kleine Boodschap en de Grote Podcastlas. We reizen naar de Efteling! Mensen, het seizoen breekt aan. Vogeltjes fluiten, het gras ruikt weer naar gras, de eerste ijsjes worden gegeten. We willen eropuit. En daarom vandaag: een aflevering over de beste binnenlandse mini-vakantiebestemming. Een plek waar lering en vermaak elkaar afwisselen. Een hedendaagse fantasiestaat met een knipoog naar vroeger. Welkom dus, in het land van vliegende fakirs en rollende pythons. Van lange nekken en kleine zeemeerminnen. En van drijvende waterlelies en vliegende Hollanders. Dit alles vormt een samenhangend geheel van wereldwijde sprookjes, mythen en sagen. En af en toe een goede G-kracht voor het volk. Grote en kleine mensen beleven grote en kleine avonturen, in de droomvlucht naar Neerlands collectieve jeugdherinnering. Jawel, we zijn in de Efteling. We zijn nooit volledig, wel origineel. Die gasten van De Kleine Boodschap zijn zeker wel experts, en we zijn allemaal liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Laat het vooral weten aan de heren van de Kleine Boodschap. Deze aflevering van De Grote Podcastlas werd opgenomen in de mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Paul Sprangers, Tim Hinssen en Leon Boelens. De eindmontage werd gedaan door Paul Sprangers & Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Kijk voor meer informatie over de Kleine Boodschap op hun website [https://kleineboodschap.com/]. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
01 abr 2024 - 1 h 36 min
episode #90 Turkmenistan artwork
#90 Turkmenistan
Binnen de kringverjaardag van de Centraal-Aziatische ‘stans’ is Turkmenistan die onaardige oom met die patserige auto. Je weet dat hij zijn afwezigheid als vader afkoopt met dure cadeaus voor de kids, en wat zich achter de voordeur afspeelt weet eigenlijk niemand. Maar áls je een keer wordt uitgenodigd voor zijn verjaardag, gooit hij zijn kitscherige marmeren villa open om te pronken. Wel onder strikte voorwaarden van zijn rondleiding, dat wel.  Turkmenistan is een enigma. De staat is steenrijk maar moreel straatarm, en voor de bevolking geldt het tegenovergestelde. Het land is snikheet, maar ijskoud. Een façade van geluk, waar iedere kritische stem schor wordt van het roepen in de woestijn. Sidder, beef, en geniet ook een beetje van deze aflevering. We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week reizen we door naar Burundi. ÝaNgşymyň bolsun Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
28 mar 2024 - 1 h 12 min
episode #89 Tonga artwork
#89 Tonga
Maak kennis met Tonga, de schrik van de, eh, één zee! Al eeuwen maken de Tonganen de Grote Oceaan onveilig en dat heeft ze geen windeieren gelegd. In de klas van Pacifische eilandstaatjes is dit niet de grootste, stoerste of luidruchtigste leerling. Dit is een leerling waar stiekem veel onzekere klasgenootjes tegen opkijken. Nooit haantje de voorste, overschreeuwt zichzelf niet en hoeft er niet per se bij te horen. Stoïcijns, zelfverzekerd, voelt zich comfortabeler met een legpuzzel van 1000 stukjes dan met een opgevoerde scooter. Maar diep in Tonga zit ook een oerkracht die, als hij eruit komt, de wereld versteld doet staan. Tijdens die uitbarstingen is het maar goed dat er vaak niemand in de buurt is. Daar heeft Tonga zelf nog het meeste last van. Laat dat je vredige beeld niet verstoren! We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week reizen we door naar Turkmenistan, Nofo ā! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
21 mar 2024 - 54 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares