De Grote Podcastlas
Podcast gratuito

De Grote Podcastlas

Podcast de Leon Boelens, Max Gerritsen & Hugo Noordman

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

De podcastversie van de atlas. Per aflevering bespreken 3 geografen 1 land. Nooit volledig, wel origineel. Geen experts, wel liefhebbers. 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

123 episodios
episode Ons Grote Geheime Project met De Speld artwork
Ons Grote Geheime Project met De Speld
We hebben iets leuks voor jullie. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met een geheim project samen met de geweldenaren van De Speld en vandaag mogen we het dan ook wereldkundig maken: De wereld krijgt eindelijk een boek Vanaf vandaag - de Dag van de Aarde - kun jij het boek pre-orderen. Doe dat ook vooral want De wereld: het boek is nu al het beste boek ter wereld met de titel De wereld: het boek. Een must-have voor iedereen die op de wereld leeft. Wat is het? Een landengids vol wetenswaardigheden over de natuur, het klimaat, de wereldbevolking en meer van dat soort randzaken. Je krijgt een objectieve recensie van elke vlag ter wereld en daarnaast staat er in het boek alles wat je altijd al had willen weten over de cultuur van elk land, bedekt met de mantel der liefde, gevolgd door harde en nietsontziende feiten over de natuur. De wereld: het boek is met afstand het beste boek om nooit te mogen gebruiken bij een eindexamen aardrijkskunde. Het is niet alleen het perfecte cadeau voor wereldreizigers, maar ook het ultieme koffietafelboek voor iedereen die een koffietafel op de wc heeft. En vanaf vandaag kun je De wereld: het boek ook echt bestellen. Bestel het hier en ontvang het boek bijna als eerste rond 26 juni. Waar kan dat vraag je? Nou bijvoorbeeld hier: Bruna [https://do.bruna.nl/t/t?a=1741618759&as=1874757599&t=2&tk=1&epi=DeGrotePodcastlas&url=https://www.bruna.nl/boeken/de-wereld-het-boek-9789000391783] Libris [https://libris.nl/a/de-grote-podcastlas--de-speld/de-wereld-het-boek/9789000391783] Bol [https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1374342&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fde-wereld-het-boek%2F9300000177665518%2F&name=De%20wereld%3A%20het%20boek%2C%20De%20Grote%20Podcastlas&subid=Aankondiging] Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
22 abr 2024 - 9 min
episode #92 Griekenland artwork
#92 Griekenland
Wat Dzjengis Khan is voor hedendaagse stambomen, is het Oudgrieks voor moderne woordenboeken. Samen met de Romeinen waren de Oude Grieken linguïstische influencers avant la lettre. En ook de manier waarop wij stemmen, filosoferen, A² + B² = C² uit ons hoofd leren en waarop we lukraak EUREKA roepen in de supermarkt, komt van de Grieken. Ze hebben de wereld dus op de trein der vooruitgang gezet. Maar op het eerste gezicht zijn ze zelf niet echt op de bestuurdersstoel gaan zitten. Sterker nog, volgens cynici - ja, dit is ook Grieks - hebben ze de wereld uitgezwaaid en zijn ze zelf thuis achter de geraniums gaan zitten. En ja, geranium is ook Grieks. Maar wij verklappen alvast: wij zijn fan van Griekenland. Een mooie toevoeging aan onze atlas!  We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week reizen we naar de Bahama's, αντίο Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
18 abr 2024 - 1 h 34 min
episode Special #10: Erik Mouthaan - de hotspots en ruïnes van de Amerikaanse Droom artwork
Special #10: Erik Mouthaan - de hotspots en ruïnes van de Amerikaanse Droom
The American Dream is een abstract verschijnsel, maar presenteert zich vaak kraakhelder. In een biografie van een succesvolle immigrant, in statistieken over opwaartse mobiliteit of in de campagnetoespraak van een lokale burgemeester. Als je wilt, kunt en durft, ligt de wereld voor je open. Maar de Droom openbaart zich ook in ruimtelijke zin. De stralende hotspot van vandaag, kan morgen vervallen tot een ruïne van de vooruitgang. Hier moet je niet meer zijn. Winnaars en verliezers, ook op kaart. Het was altijd een hoopvol verhaal. Maar natuurlijk zijn er barstjes. Barstjes in de ramen van de meritocratische showroom die Amerika altijd was. En dus: grote barsten in de roze bril waarmee wij Europeanen de afgelopen eeuw naar Amerika keken. Zijn de Verenigde Staten nog wel het onbetwiste gidsland dat onze kaders van ons denken bepaalt? Dit moeten we uitzoeken. Gelukkig hebben wij vandaag een gids. Al bijna twintig jaar is hij correspondent voor RTL Nieuws in de Verenigde Staten, maakt wekelijks de podcast "Bestemming Witte Huis [https://dagennacht.nl/podcast/bestemming-witte-huis/]" en woont in New York en zit vandaag bij ons in de Dag en Nacht studio in Amsterdam. Welkom dus, Erik Mouthaan.  We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week reizen we van de nieuwe wereld naar de hele oude wereld en gaan we naar Griekenland! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
11 abr 2024 - 1 h 18 min
episode #91 Burundi artwork
#91 Burundi
Voetbaltrainer José Mourinho zei ooit: ‘niemand herinnert zich wie er tweede wordt’. De winnaar nestelt zich in het collectieve geheugen, de verliezend finalist verdwijnt in de vergetelheid. Wrang genoeg werkt het ook zo voor menselijk leed dat alleen verliezers kent. Als vergelijkbare ellende zich in buurlanden op nóg grotere schaal voordoet, beklijft dat beeld en gaat de wereld met die gruwelen aan de slag. De tweede moet het doen met veel minder publiciteit. Burundi kan erover meepraten. Uitgeput en gehavend betrad Burundi de 21e eeuw, na decennia van dictators, burgeroorlogen en een afschuwelijke genocide. Maar wat kwam daarna? Het lijkt alsof ook hier de wind is gaan liggen. En als het wereldnieuws alleen verslag doet van onweer, dan zouden we een doorbrekend zonnetje maar zo kunnen missen. Of de zon inmiddels schijnt, dat weet je over een uurtje.  We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week hebben we weer een speciale gast en praten we over de verschillende regio's in de Verenigde Staten met Erik Mouthaan, daba-sezéye! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
04 abr 2024 - 58 min
episode #1 April: De Efteling (met De Kleine Boodschap) artwork
#1 April: De Efteling (met De Kleine Boodschap)
1 april, kikkerprins in je bil. Vandaag een speciale samenwerking tussen de Kleine Boodschap en de Grote Podcastlas. We reizen naar de Efteling! Mensen, het seizoen breekt aan. Vogeltjes fluiten, het gras ruikt weer naar gras, de eerste ijsjes worden gegeten. We willen eropuit. En daarom vandaag: een aflevering over de beste binnenlandse mini-vakantiebestemming. Een plek waar lering en vermaak elkaar afwisselen. Een hedendaagse fantasiestaat met een knipoog naar vroeger. Welkom dus, in het land van vliegende fakirs en rollende pythons. Van lange nekken en kleine zeemeerminnen. En van drijvende waterlelies en vliegende Hollanders. Dit alles vormt een samenhangend geheel van wereldwijde sprookjes, mythen en sagen. En af en toe een goede G-kracht voor het volk. Grote en kleine mensen beleven grote en kleine avonturen, in de droomvlucht naar Neerlands collectieve jeugdherinnering. Jawel, we zijn in de Efteling. We zijn nooit volledig, wel origineel. Die gasten van De Kleine Boodschap zijn zeker wel experts, en we zijn allemaal liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Laat het vooral weten aan de heren van de Kleine Boodschap. Deze aflevering van De Grote Podcastlas werd opgenomen in de mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Paul Sprangers, Tim Hinssen en Leon Boelens. De eindmontage werd gedaan door Paul Sprangers & Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Kijk voor meer informatie over de Kleine Boodschap op hun website [https://kleineboodschap.com/]. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
01 abr 2024 - 1 h 36 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares