De Grote Podcastlas
Podcast gratuito

De Grote Podcastlas

Podcast de Leon Boelens, Max Gerritsen & Hugo Noordman

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

De podcastversie van de atlas. Per aflevering bespreken 3 geografen 1 land. Nooit volledig, wel origineel. Geen experts, wel liefhebbers. 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

128 episodios
episode #96 Cambodja artwork
#96 Cambodja
Stel je voor dat het Vrijheidsbeeld op de Amerikaanse vlag zou staan. Of de Brandenburger Tor op de Duitse. Dat zou nogal een uiting van nationale cultuurhistorische trots zijn. Niemand durfde zoiets aan, of niemand vond het nodig. Behalve Cambodja, en met recht. Maar het gevaar is dat we Cambodja gaan zien als Angkor Wat plus achterland. Een toeristische knaller met een grote achtertuin. En wij zijn er natuurlijk om uit te zoeken of dat wel of niet terecht is.  Laten we voorlopig concluderen: het is niet terecht.  Cambodja is het mooie, bescheiden meisje op de dansvloer dat tegenwoordig geen aandacht tekort komt. Maar leuk is die aandacht lang niet altijd, en Cambodja zou wel wat feller van zich af mogen bijten. Maar zo fel als ze vijftig jaar geleden haar tanden in zichzelf zette, dat nooit meer. Dat nooit meer. We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. En natuurlijk, de wereld krijgt eindelijk een boek! Samen met De Speld maken we een satirische reis langs alle landen. Bestel 'm hier! [https://www.grotepodcastlas.nl/#boek] Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week gaan we door en reizen we naar Mauritius, Chhum reap lea! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
16 may 2024 - 1 h 20 min
episode #95 Luxemburg artwork
#95 Luxemburg
Welkom in Luxemburg, het feestbeest van de Benelux. Sex, drugs & rock ‘n roll. Luxemburgse nachten zijn lang. Elke straathoek is verpest en overal liggen junks.  Hmmm, nee. Niet echt eigenlijk. Wie verder kijkt dan de tankstations lang zijn, ziet een land dat uitermate tevreden kan zijn met het leven. Rijk, keurig en klassiek, waar een graffitimuur al voelt als een rauw randje. Wie de eerste vier letters van Luxemburg leest, weet dat dit land geen aanspraak hoeft te maken op VN-voedselhulp. Toch moeten de Nederlanders verzot zijn op Luxemburg. Meng 100 gram Frankrijk met 100 milliliter Duitsland, en voeg snufjes België toe totdat het geheel smaakt als een verfijnde creatie waar de rest van de wereld van mee wil eten. Eet smakelijk! We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. En natuurlijk, de wereld krijgt eindelijk een boek! Samen met De Speld maken we een satirische reis langs alle landen. Bestel 'm hier! [https://www.grotepodcastlas.nl/#boek] Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week gaan we door en reizen we naar Cambodja, äddi! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
09 may 2024 - 1 h 20 min
episode #94 Burkina Faso artwork
#94 Burkina Faso
De Burkinezen zijn onze tegenpolen. Nederland gebruikt zand als wapen tegen het water, Burkina Faso vecht tegen het zand en voor het water. De Sahara rukt op, de zee is ver weg en de bekendste regionale rivier speelt hard to get. En water is niet het enige probleem. De verschroeiende Burkinese temperaturen bepalen ook het weer in de hoofden van heetgebakerde strijders, dus Burkina Faso kan meepraten over de belangrijkste alledaagse problemen in de Sahel.  Maar ooit was Burkina Faso, het Land van de Oprechte Mensen, een baken van hoop. Van postkoloniaal zelfbewustzijn met de vuist in de lucht. Zelfs de progressiefste politici van nu kunnen zich laven aan het vooruitgangsdenken en -doen van Burkina Faso in de jaren ‘80. Maar die ondernemende geest werd hardhandig terug in de fles gedrukt. En zit daar helaas nog altijd. We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Check hier voor de speciale Sawadee actie [https://www.sawadee.nl/podcastlas/]. En natuurlijk, de wereld krijgt eindelijk een boek! Samen met De Speld maken we een satirische reis langs alle landen. Bestel 'm hier! [https://www.grotepodcastlas.nl/#boek] Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week reizen we naar iets dichter bij huis: Luxemburg. Wend na kod naaba! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
02 may 2024 - 1 h 13 min
episode #93 Bahama's artwork
#93 Bahama's
Als je had gezegd dat de Bahama’s hun naam ontlenen aan de klank van genot, dan hadden we je geloofd. Ohhh, Bahaaaaama’s. Dit is de staat waarin je grootste zorg het zand is dat tussen je tenen blijft zitten. En waarin streeploos bijbruinen je grootste uitdaging is. De Bahama’s móéten wel zijn opgespoten voor zorgeloos zonplezier. Niet waar?  Nee inderdaad, niet waar. Maar het is ook weer niet alsof de Bahama’s een grote encyclopedie zijn van sektarisch bendegeweld, Sovjet-zeeblokkades of bloedige onafhankelijkheidsoorlogen. Als dit een aflevering in mineur wordt, hebben wij onze dag niet. En laten we maar alvast zeggen, we zijn weer eens goed gemutst. We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. En natuurlijk, de wereld krijgt eindelijk een boek! Samen met De Speld maken we een satirische reis langs alle landen. Bestel 'm hier! [https://www.grotepodcastlas.nl/#boek] Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onze website [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍 Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍 Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍 Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍 Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan door Jonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onze Vrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week reizen we naar Burkina Faso, bye bye! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
25 abr 2024 - 50 min
episode Ons Grote Geheime Project met De Speld artwork
Ons Grote Geheime Project met De Speld
We hebben iets leuks voor jullie. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met een geheim project samen met de geweldenaren van De Speld en vandaag mogen we het dan ook wereldkundig maken: De wereld krijgt eindelijk een boek Vanaf vandaag - de Dag van de Aarde - kun jij het boek pre-orderen. Doe dat ook vooral want De wereld: het boek is nu al het beste boek ter wereld met de titel De wereld: het boek. Een must-have voor iedereen die op de wereld leeft. Wat is het? Een landengids vol wetenswaardigheden over de natuur, het klimaat, de wereldbevolking en meer van dat soort randzaken. Je krijgt een objectieve recensie van elke vlag ter wereld en daarnaast staat er in het boek alles wat je altijd al had willen weten over de cultuur van elk land, bedekt met de mantel der liefde, gevolgd door harde en nietsontziende feiten over de natuur. De wereld: het boek is met afstand het beste boek om nooit te mogen gebruiken bij een eindexamen aardrijkskunde. Het is niet alleen het perfecte cadeau voor wereldreizigers, maar ook het ultieme koffietafelboek voor iedereen die een koffietafel op de wc heeft. En vanaf vandaag kun je De wereld: het boek ook echt bestellen. Bestel het hier en ontvang het boek bijna als eerste rond 26 juni. Waar kan dat vraag je? Nou bijvoorbeeld hier: Bruna [https://do.bruna.nl/t/t?a=1741618759&as=1874757599&t=2&tk=1&epi=DeGrotePodcastlas&url=https://www.bruna.nl/boeken/de-wereld-het-boek-9789000391783] Libris [https://libris.nl/a/de-grote-podcastlas--de-speld/de-wereld-het-boek/9789000391783] Bol [https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1374342&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fde-wereld-het-boek%2F9300000177665518%2F&name=De%20wereld%3A%20het%20boek%2C%20De%20Grote%20Podcastlas&subid=Aankondiging] Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
22 abr 2024 - 9 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares