De Grote Podcastlas

De Grote Podcastlas

Podcast de Leon Boelens, Max Gerritsen & Hugo Noordman

De podcastversie van de atlas. Per aflevering bespreken 3 geografen 1 land. Nooit volledig, wel origineel. Geen experts, wel liefhebbers. 

Los últimos episodios

#70 Japan
Konnichi wa, in het land van de rijzende zon! Het duizelt ons nu al! Sumo en samoerai, sushi en Suzuki. Yuzu en Yamaha, udon en umami. En nee, geen tjap tjoy en tiramisu. De saké staat klaar, onze tafel is netjes opgeruimd en symmetrisch gerangschikt. We hopen dat de Japanners het waarderen. We zijn vandaag in een land waar esthetiek zó hoog in het vaandel staat, dat een pincet standaard onderdeel is van het kookgerei. Minimalisme, geduld, beleefdheid en perfecte geometrie lijken de pijlers waarop de samenleving gebouwd is. Wat bij ons een activiteit is, is hier een ceremonie. En wat bij ons vooral lekker of mooi moet zijn, lijkt in Japan een spiritueel element van zingeving. Maar vergis je niet, net naast dat ene serene theehuis zit misschien wel een schreeuwerige bar waar de tientallen kleurrijke anime-video’s vechten om je aandacht. Zo geduldig als Japanners hun dashi samenstellen, zo nerveus word je van alle neon die je hier om je oren krijgt. We proberen voor de verandering weer beide kanten te belichten. Wens ons succes! Pak je exlusieve NordVPN Deal door naar nordvpn.com/degrotepodcastlas [https://nordvpn.com/nl/podcast/?coupon=degrotepodcastlas&utm_medium=affiliate&utm_term&utm_content&utm_campaign=off753&utm_source=aff71451] te gaan en krijg een behoorlijke korting op je NordVPN Plan + 4 extra maanden gratis! Het is volledig risicovrij met Nord's 30 dagen geld-terug-garantie! We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onzewebsite [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] 🌍Telegramgroep [https://t.me/+YNJhMB9EGZIwYWQ0]. De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan doorJonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onzeVrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Fijne nazomer iedereen, sayonara! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
2 h 9 min - 31 ago 2023
#69 Marshalleilanden
Het kabbelende leven beviel de Marshallezen wel. Ingenieus als ze waren, kwamen ze eilandhoppend aanvaren vanaf hun Micronesische buren. Hun atollen zijn smalle stroken land, symbolisch voor een gebalanceerd leven van vis, kokos en zeevaart. De grote open zee is hun blik op de oneindigheid, de lagune binnenin geeft een gevoel van veiligheid en herbergt tradities. Zo zou het eeuwen door kunnen gaan. Totdat er grootmachten kwamen eilandhoppen, deze keer met hele andere intenties. Het donderde en bliksemde van diep onder water tot hoog in de atmosfeer. De eilanden werden zó te grazen genomen, dat de term Marshallhulp beter voor hen bedacht had kunnen worden. En ja, het is er ook gewoon mooi. Maar onze oren suizen nog steeds… We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onzewebsite [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan doorJonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onzeVrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week reizen we voor de laatste aflevering dit seizoen naar Japan, Kom-mool tata Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
48 min - 24 ago 2023
#68 Guinee
Guinee is geen land van superlatieven. Ze hebben niet de bekendste muzikale exportproducten, niet de pittigste jollofrijst en gelukkig ook niet de bloedigste burgeroorlogen van West-Afrika. Geen voetballegendes die bekender zijn dan het land waar ze vandaan komen. Nee, bij Guinee is het even zoeken. Deze keer moesten we dus iets dieper graven. Zeker wij, want geen experts. Maar liefhebbers zijn we wel van dit land geworden. Als we dan toch in diamantgebied zitten, is Guinee wel een ruwe die we even moesten slijpen. Maar wat blijkt: het ontbrak Guinee niet aan karakteristieke postkoloniale presidenten, en ze geven heel West-Afrika te drinken. En kijk na deze aflevering maar eens goed rond in je woonkamer, en vraag je eens af waar je zou zijn zonder Guinee. Of, laten we voorzichtig zeggen, Gui-ja. We zijn nooit volledig, wel origineel. Geen experts, maar wel liefhebbers. Hebben we tóch iets verkeerd gezegd of zijn we iets cruciaals vergeten? Volg ons en laat het weten. Ben je op zoek naar de shownotes? Die vind je op onzewebsite [http://grotepodcastlas.nl/]. 🌍Twitter. [https://twitter.com/GrotePodcastlas] 🌍Instagram. [https://www.instagram.com/grotepodcastlas/] 🌍Vriend van de show. [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas] De Grote Podcastlas wordt opgenomen in onze mini-huiskamerstudio in Utrecht en gepresenteerd door Max Gerritsen, Hugo Noordman en Leon Boelens. De eindmontage wordt gedaan doorJonas van Impe. [http://www.jonasvanimpe.nl/] Wil je de podcast steunen? Sluit je dan aan bij onzeVrienden van de Show [https://vriendvandeshow.nl/de-grote-podcastlas]. Adverteren in deze podcast, een op maat gemaakte pubquiz als werkuitje of zoek je een andere samenwerking? Mail dan naar info@grotepodcastlas.nl. Volgende week gaan we naar de Marshalleilanden, Jaarama! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
1 h 16 min - 17 ago 2023

Podcasts populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimeinto en audio

Miles de podcast y audiolibros exlusivos desde $99.00/Mes

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Tu oferta:

Podcasts populares

Audiolibros populares