GameChanger
Podcast gratuito

GameChanger

Podcast de GameChanger

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

GameChanger. Fodbold. Viden. Udvikling. GameChanger er en vidensplatform skabt i samarbejde mellem DBU og Divisionsforeningen, og som samler, inspirerer og faciliterer den faglige fodboldsamtale. Vores ambition er at formidle om fodboldspillet og gøre dansk fodbold endnu stærkere i en tid, hvor spillet udvikler sig eksplosivt.Her kan du lytte til vores podcasts, som gennem unikke og relevante cases giver dig teoretisk og praksis indblik i udviklingen af viden og kompetencer - både hos trænere, specialister, spillere og klubber i fodboldens verden.Samtidig vil vi inspirere andre interessenter såsom medier, forskere og studerende, der vil dykke længere ned i fodboldens faglighed samt de strategiske indsatser og temaer, der har betydning for nutiden og fremtiden. Hos GameChanger finder du viden:- Børnefodbold - Spillets udvikling og data - Sportslig ledelse - Sportsfysiologi - Sportspsykologi - Talentudvikling Tak, fordi du lytter med! 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

220 episodios
episode Jesper Stüker: Denne strategi gør Silkeborg IF til en fast superligaklub artwork
Jesper Stüker: Denne strategi gør Silkeborg IF til en fast superligaklub
Du har formentligt hørt om vision og strategi. Men ved du, hvordan du arbejder med dem i virkeligheden? Det skal det handle om i denne podcast, hvor du kommer med ind i visions- og strategiarbejdet i Silkeborg IF. For at få helt styr på, hvad en vision og en strategi er, er partner og strategirådgiver hos LEAD, Christian Nyvang Qvick, med i studiet. En vision drejer sig om den ønskede fremtidsituation, og du arbejder med spørgsmålet: »Hvor vil vi hen?« Visionen fortæller imidlertid ikke noget om, hvordan organsationen kommer derhed. Der skal du have fat i strategien, som metaforisk bygger bro mellem nutiden og den ønskede fremtid. Og så tilbage til visions- og strategiarbejet i Silkeborg IF, for her tager Jesper Stüker dig med bagom klubbens såkaldte visionsperiode, som peger frem mod 2026. Her skal Silkeborg IF skal være en fast del af superligaen, forblive i top-10 af licensklubber og være i økonomisk balance efter en fortid med mange ”røde tal” i fodboldforretningen. Klubbens skal have en identitet som ”talentudvikler” og dermed flere spillere af egen avl i førsteholdstruppen. Hvordan kommer Silkeborg IF så derhen? Svaret fra Jesper Stüker er, at klubben er blevet tydeligere på sin strategi og har formået at skabe kontinuitet i en ellers hurtigt omskiftelig fodboldverden. De strategiske greb på både kort og lang sigt kan du høre i podcasten. Key take-aways: * Hvad en vision og en strategi er * Hvad den ønskede fremtid er i Silkeborg IF, og hvordan klubben kommer derhen * Hvordan klubben et blevet tydeligere på strategien og har sikret kontinuitet * Hvilke kortsigtede og langsigtede greb SIF's strategi indeholder * Hvilke tre "pinde" der indgår i strategien i forhold til truppen * Hvorfor SIF vil have identitet som "talentudvikler" * Hvordan både akademiet og førsteholdet skal spille som tophold - uden nødvendigvis at være det * Hvilke prioriteringer og ressourcer der løfter det generelle niveau.
Ayer - 42 min
episode Stéphanie Frappart: Sådan brød hun gennem glasloftet og blev topdommer artwork
Stéphanie Frappart: Sådan brød hun gennem glasloftet og blev topdommer
Hvordan ville du have det, hvis du hver dag gik på arbejde velvidende, at en fejl ikke kun ville få konsekvenser for dig, men for alle, der går med samme drømme? Det ansvar følte den internationale topdommer, Stéphanie Frappart, i lang tid overfor piger og kvinder, hver gang hun gik på banen for at dømme fodbold på allerhøjeste niveau. Den 40-årige franskmand anses i dag for at være en af de bedste – hvis ikke den bedste – kvindelige fodbolddommer. Stéphanie var den første kvinde til at dømme en Ligue 1 kamp i hjemlandet, ligesom hun var den første kvinde til at dømme en UEFA Champions League-herrekamp. I 2022 blev hun ligeledes den første kvinde, der dømte en VM-herrekamp. Det har ikke været uden bump på vejen at træde ind i en branche, som er mandsdomineret. Hvordan Frappart har formået at bryde gennem glasloftet og sætte turbo på sin professionelle dommerkarriere hører du om i denne podcast. Interviewet er lavet i forbindelse med Fodboldens Kongres 2024, og Heidi Frederikke Sigdal er vært. Key-takeaways: * Hvordan lige muligheder skabes mellem køn i fodbold * Hvordan lige muligheder både skal gælde for spillere, på ledelsesgangene, i medierne og i dommerfaget * Hvad det vil sige og kræver at være rollemodel for andre dommertalenter * Hvordan det har været at skifte fra en spillerkarriere til en dommerkarriere * Hvordan Stéphanie Frappart har forvandlet drømmen en professionel dommerkarriere til virkelighed * Hvilke udfordringer hun har mødt - og overvundet - på vej til toppen * Hvordan presset på hende som dommer har ændret sig * Hvordan fodboldverdenen fælles tager ansvar for at skabe lige muligheder.
24 abr 2024 - 30 min
episode Thomas Thomasberg: Her er de taktiske fordele ved at bruge fem udskiftninger artwork
Thomas Thomasberg: Her er de taktiske fordele ved at bruge fem udskiftninger
FC Midtjylland drager nytte af regelændringen til fem udskiftninger. Men hvordan? Et mere komprimeret kampprogram var en af konsekvenserne, da coronapandemien ramte i 2020. Som følge heraf blev vedtog IFAB (International Football Association Board), at de nationale ligaer kunne sætte antallet af udskiftninger op fra tre til fem. De to ekstra udskiftninger var tænkt som en midlertidig regelændring for at beskytte spillerne og deres helbred i det sammenpressede program. I sæsonen 2022/2023 blev den midlertidige løsning gjort permanent [https://www.dbu.dk/media/dqzl5nd2/fodboldloven-2022-23.pdf] i 3F Superliga og NordicBet Liga og har samtidigt betydet, at cheftrænernes spillermateriale på ligeledes er øget med to spillere (fra syv til ni). Regelændringen har haft en væsentlig betydning for det fodboldspil, du kender. Men ét er, at antallet af udskiftninger og spillere på bænken er steget med to. Noget andet er, hvilke muligheder det giver træneren. Thomas Thomasberg er med i denne podcast for at fortælle om, hvilken betydning udskiftningsmulighederne har for spillet i FC Midtjylland. Årsagen til, at det netop er FC Midtjylland, du hører nærmere om, er, at Thomasberg er den cheftræner i 3F Superliga, som oftest benytter sig af alle fem indskiftninger i kampene.  På GameChanger.nu kan du læse en uddybning og se figurer med data om brugen af udskiftninger i 3F Superliga i efteråret 2023 [https://gamechanger.nu/podcast/thomas-thomasberg-her-er-de-taktiske-fordele-ved-at-bruge-fem-udskiftninger/]. Key-takeaways: * Hvordan fem frem for tre udskiftninger er et taktisk redskab FC Midtjylland * Hvordan det påvirker trupsammensætningen og giver plads til flere specialistspillere * Hvordan det muliggør skift i formation og ændring af kampens udtryk * Hvordan indskiftninger kan give spillere et "mentalt boost" * Hvordan det giver et hurtigere kamptempo og at "presse ressourcerne" ud af spillerne * Hvorfor fem udskiftninger særligt er en fordel hos topholdene med bredeste trupper * Franculino Djú og Darío Osorio som "de gode indhop"
10 abr 2024 - 31 min
episode TrænerDNA: Hvem er Lene Terp? artwork
TrænerDNA: Hvem er Lene Terp?
Kort sagt har Lene Terp et CV med mange facetter: Siden juli 2023 har Lene Terp været cheftræner for Fortuna Hjørring, og inden da var hun landstræner for Færøernes kvindehold. Det danske kvindelandshold har hun også været omkring, da hun i 2017 som assistenttræner var med til at tage EM-sølvet hjem. Lenes CV omfatter titler som blandt andet cheftræner hos Kolding Q og SønderjyskE Fodbold, talentchef for pige- og kvindefodbolden hos Dansk Boldspil-Union og træner på Oure Sportsefterskoles pigefodboldlinje. En tur til USA har der været plads til, hvor hun var assistenttræner hos University of Michigan. Lene Terp har en kandidatgrad i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet, en master i Business Coaching fra Copenhagen Coaching Center, og så har hun været medforfatter til lærebøger om boldspil, didaktik og leg. Hvordan de mange facetterer definerer Lene som træner, kommer du tæt på i denne episode af TrænerDNA, hvor du hører hende fordele 100 point på fem byggesten: 1. Lederskab og menneskelige relationer (tid: 00:00) 2. Beslutningstagning og hurtige reaktioner (tid: 13:40) 3. Taktisk håndværk og fodboldforståelse (tid: 22:20) 4. Mediehåndtering og kommunikationsevner (tid: 37:10) 5. Følgeskab på nye idéer og trends (38:10). Du hører blandt andet om, hvordan observation er et element i Lenes ledelesesstil, og hvorfor 'at trække sig' er vigtigt i forhold til beslutningstagning. Du hører også, hvordan det er at komme til en ny klub og skulle "rydde bordet" for at lave et taktisk setup ud fra sit spillermateriale. Eftersom Lene gennem sin uddannelse og karriere har beskæftiget sig meget med 'leg', fortæller hun både om, hvordan arbejdspladsen skal være en legeplads for hende, og hvordan hun bruger leg som element i træningerne i Fortuna Hjørring.
27 mar 2024 - 48 min
episode Kenneth Heiner-Møller: Tag teamet ud af de vante rammer og få et stærkere samarbejde artwork
Kenneth Heiner-Møller: Tag teamet ud af de vante rammer og få et stærkere samarbejde
I 2022 påbegyndte en samlet landstrænergruppe og et performance-team en proces med målet om at skabe og integrere en fælles og tidssvarende spillestil, som går på tværs af danske landshold uanset køn og alder. Produktet af det tværgående samarbejde er 'Den Røde Tråd 2.0' [https://www.dbu.dk/landshold/den-roede-traad-2-0/] og er en videreudvikling af Den Røde Tråd, som blev lanceret i 2008 under Morten Olsen som herrelandstræner. Den opdaterede version af Den Røde Tråd 2.0 er sammenfattet og illustreret i en spillestilsbold, men det er ikke dén bold, denne podcast dykker ned. Kenneth Heiner-Møller er Talent- og Udviklingschef i DBU, og han har været tovholder på processen og flettet trådene sammen til dén fællestråd. Med en række eksempler fra arbejdsprocessen bag Den Røde Tråd 2.0 giver denne podcast dig inspiration til at sætte struktur på et samarbejde, som kræver, at flere trænere og fagligheder trækker i samme retning. Faglighed er i sig selv ikke det vigtigste. Rammesætningen og sammenhængskraften er lige så. Selvom det kan lyde banalt med en sommerhustur til Vesterhavet, har turen væk fra de vante hverdagsrammer i Fodboldens Hus været et vigtigt greb i forhold til at styrke samarbejdet, som i sidste ende har mundet ud i et ønsket produkt: Den Røde Tråd 2.0. Key-takeaways: * Hvorfor dansk fodbold har behov for 'Den Røde Tråd 2.0' * Hvordan den fungerer som et kommunikationsværktøj internt på landsholdene * Hvordan du skaber en mere fokuseret samarbejdsproces væk fra de vante rammer * Hvorfor et sommerhus er et godt greb til at rammesætte samarbejde og sætte relationer i perspektiv * Hvordan du strukturerer vidensdeling og bryder en proces ned i bidder * Hvordan et fællessprog på tværs af afdelinger fører til udnyttelse af ressourcer.
20 mar 2024 - 26 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares