Investering på hjernen
Podcast gratuito

Investering på hjernen

Podcast de Jens Balle

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

En podcast om investering og investorpsykologi med Jens Balle. Gennem mere end 30 år har Jens været aktiv på de finansielle markeder. Men i virkeligheden er han meget mere interesseret i mennesker end i markeder, og det kombinerer han ved at fokusere på investorpsykologien. Denne podcast handler om investering og investorpsykologien vi alle risikerer at blive ramt af. Bliv en bedre investor. Investering er slet ikke svært! 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Los últimos episodios

Caffe latte med Jon Sigurd Wegener & Lene Nording-Grooss
Alle kan komme i gang med at investere - det handler bare om at finde nogle småudgifter du veksler til opsparing. Måske kan du finde det ved at spare en caffe latte? Det er budskabet i en ny bog af Jon Sigurd Wegener og Lene Nording-Gross, og den blev deres billet til at være med i Investering på hjernen. Hjerneforsker Jon Sigurd Wegener kan du måske huske fra episode 7 [https://analyser.hulemandens.dk/ep07-investering-og-dopamin/], hvor vi talte om hvordan hjernen reagerer på investeringer. Nu har han skrevet en bog sammen med Lene Nording-Grooss, der blandt andet har en fortid i spidsen for kommunikationen i Nordnet. Vi kommer vidt omkring i denne episode, hvor vi både taler om forsøg med psykopater og om at mænd og kvinder investerer forskelligt. Mænd er blandt andet mere risikovillige mens kvinder er bedre til at købe og beholde. Kønnene kan lære af hinanden, for øget risikovillighed og lavere omsætning vil formentlig bidrage til bedre afkast for begge parter. Alle bør investere og med værktøjer som indeksfonde og månedsopsparing er det slet ikke så svært. Samtidig sikrer månedsopsparingen at pengene er væk fra kontoen - ude af øje ude af sind. Det gør det nemmere at fastholde en ny vane med at investere. Hovedpunkter: 02:33 Hvordan bogen blev til 03:58 Kaffe Latte-reglen 05:09 Vink farvel til pengene 08:05 Følelser og investering 11:38 Følelser og rationelle beslutninger 13:33 Følelser og investeringsbeslutninger 15:25 Tabsaversion og investering 18:16 Investering for alle 20:38 Skal alle være aktiemillionærer 26:39 Investering for hobbyinvestorer 30:21 Aktier som primær investering 32:37 Forskelle mellem mænd og kvinder i investering Nyttige links: Du finder den nye bog lige her: https://www.bog-ide.dk/produkt/4512561/lene-nording-grooss-caffe-latte-reglen-haeftet/3121241 [https://www.bog-ide.dk/produkt/4512561/lene-nording-grooss-caffe-latte-reglen-haeftet/3121241] Lene Nording-Gross anbefaler Kaja Nordengens bog Hjernen er stjernen og Lars Tvedes Bobler, bullshit og børsfest. Denne episode er redigeret af Marius Vanting Balle.
48 min - 20 feb 2024
Har danskerne for lav risikoprofil med Mikkel Eliasen
Har vi danskere generelt for lav risikoprofil når vi investerer? Det mener dagens gæst, Mikkel Eliasen, så da han skrev et debatindlæg på Finans.dk, inviterede jeg ham straks med som gæst. Man skal sprede sine investeringer, det tror jeg de fleste rådgivere er enige om. Men måske er det tid til at ændre nogen af tommelfingerreglerne? For eksempel er det anset som god rådgivning, at man neddrosler risikoen på pensioner, jo tættere man kommer på pensionstidspunktet. Men måske er nedtrapningen for tidlig? Mange af midlerne på pensioner skal jo først bruges om 10-20 år. For lav risikoprofil kan koste mange penge, for historien har vist at risikoen på aktier, belønnes med højere afkast. Det viser afkastene målt over mere end 200 år - og det gælder naturligvis kun for en portefølje af aktier. Aktivsammensætning er ikke kun matematik og videnskab - traditioner og følelser spiller i høj grad også ind. For eksempel er vi danskere typisk gladere for obligationer end svenskerne. Dette er måske ved at ændre sig, i hvert fald har de lave renteniveauer fået flere til at være mere risikovillige omkring aktier. Indhold: 00:00 Introduktion til podcasten og gæsten 02:25 Diskussion om risikoprofil og investering i egen virksomhed 05:13 Investeringsstrategi baseret på matematisk modellering 08:39 Risikobelønning og høj risiko i investering 10:54 Danskeres lave risikoprofil ved investering 11:32 Risikoprofil og framing 12:58 Tidshorisont og risikoprofil 15:17 Rådgivere og risikoprofil 20:23 Udsving og langsigtede investeringer 27:20 Risikoprofil og valg af investering 30:06 Pensionsystemets rolle i investering 34:17 Interesse for investering blandt unge 35:08 Ændringer i investeringskultur i Danmark 37:03 Afslutning Nyttige links: Mikkel Eliasen er direktør i Annox, der tilbyde ren gobal aktieportefølje - læs mere her: https://annox.com/ [https://annox.com/] Mikkel Eliasen omtalte en blog med Rob Carver - den finder du her: https://qoppac.blogspot.com/ [https://qoppac.blogspot.com/] Rob Carver har skrevet flere bøger, men Mikkel Eliasen anbefaler Smart Portfolios. Denne episode er redigeret af Marius Vanting Balle.
44 min - 13 feb 2024
Kom i gang med at investere i 2024 med Daniel Hansen
Denne episode er til alle jer, der endnu ikke er kommet i gang med at investere. Alle har brug for at investere og der er masser af muligheder – også hvis man kun vil investere lidt ad gangen. Dagens gæst er Daniel Hansen, der driver Daniels Pengetips. Daniel Hansen mener at din/jeres investeringsrejse bør starte med at sikre et overblik over din/jeres økonomi, oprette en nødreserve, afbetale dyr gæld og have et klart mål for investeringen. Faktisk slår Daniel Hansen på tromme for at man starter med disse tre punkte INDEN man overhovedet investerer: 1. Få overblik over økonomien 2. Spar nødreserver sammen 3. Afbetal dyr gæld Vi kommer langt omkring, når vi tale om nødreserver og investering, porteføljesammensætning og diversificering, tidshorisont og indtjeningskraft, spredning og omkostninger, enkelaktier og omkostninger, aktiesparekonto og depotvalg, risikovillighed og risikotest, investering for begyndere, bedste og dårligste investeringer, livskvalitet og værdien af penge, samt vigtigheden af at komme i gang med at investere. Er du i et parforhold, er det måske værd at overveje at indføre "økonomidates". Rigtig mange danskere bruger ikke tid på at styre deres økonomi og i parforhold er det også næsten tabu at tale økonomi. Man får som bekendt det man fokuserer på, så fokuser på at få en god økonomi! Daniel Hansen har netop lanceret et nyt kursus, Investering for begyndere, der hjælper folk med at komme i gang med at investere. Det fokuserer på at købe den første aktie, lægge en god investeringsstrategi og vælge den rigtige skatteoptimering. - Det er vigtigt at have realistiske mål og ikke kun fokusere på at spare og investere penge, siger Daniel Hansen. Livskvalitet og oplevelser er også vigtige faktorer at tage hensyn til. Det vigtigste råd er at komme i gang med at investere, selvom man måske kun har en lille sum penge. Det er bedre at starte tidligt og bygge gradvist op end at vente og gå glip af mulighederne for afkast. Nyttige links: Daniel Hansen anbefaler et par bøger: * Bill Perkins: Die With Zero * Emilie Ekelund Mørck: Frihed, FIRE & familieliv Vil du læse mere om Daniel Hansens nye kursus, finder du det her: https://danielspengetips.dk/ [https://danielspengetips.dk/] Dette afsnit er redigeret af Marius Vanting Balle.
54 min - 06 feb 2024

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimeinto en audio

Miles de podcast y audiolibros exlusivos desde $99.00/Mes

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Tu oferta:

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares