Koulu Podcast

Koulu Podcast

Podcast de Pekka Peura, Jouni Koponen, Markku Pelkonen & Ali Kupiainen

Koulu Podcast tuo monipuolisuutta, syvyyttä ja laajempaa näkymää suomalaiseen koulukeskusteluun.

Empieza 7 días de prueba

$99.00 / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.

Prueba gratis

Todos los episodios

101 episodios
episode 101. Miksi draamakasvatusta on tärkeä opettaa koulussa? - Tapio Toivanen artwork
101. Miksi draamakasvatusta on tärkeä opettaa koulussa? - Tapio Toivanen

Mitä tarkoittaa draamakasvatus ja millaisia taitoja sen avulla voi opettaa? Entä miten draamaopetus näyttäytyy nykykoulussa ja mihin suuntaan sitä voisi Suomessa kehittää? Tässä jaksossa keskustellaan draamaopetuksen nykytilasta ja tulevaisuudesta sekä sen merkityksestä koulukasvatuksessa draamakasvatuksen dosentti Tapio Toivasen kanssa. Aihe on erityisen ajankohtainen, sillä Helsingin yliopisto on lakkauttamassa draamakasvatuksen opinnot tuleville opettajille. Toivanen on tehnyt pitkän työuran draamakasvatuksen kehittäjänä, tutkijana, opettajana ja kouluttajana.

18 jun 2025 - 37 min
episode 100. Opetusministeri Anders Adlercreutz artwork
100. Opetusministeri Anders Adlercreutz

Tässä Koulu Podcast jaksossa vieraana on opetusministeri Anders Adlercreutz. Jaksossa käydään läpi hänen koulumuistojaan, näkemyksiään koulutuksen rahoituksesta ja opettajien jaksamisesta. Ministeri avaa myös omia arvojaan sekä suuntaa, johon hän haluaa suomalaista koulua kehittää. Mukana pohdintaa siitä, missä suomalainen koulu on vahvimmillaan – ja missä vielä riittää tehtävää.

12 jun 2025 - 1 h 1 min
episode 99. Kuka minä olen koulussa? Diagnoosit, kohtaaminen ja oppijan identiteetti – Juho Honkasilta artwork
99. Kuka minä olen koulussa? Diagnoosit, kohtaaminen ja oppijan identiteetti – Juho Honkasilta

Koulu Podcastin vieraana on kasvatustieteen tohtori ja erityispedagogiikan yliopistonlehtori Juho Honkasilta Helsingin yliopistosta. Jaksossa sukellamme diagnoosien maailmaan – erityisesti ADHD:n – ja siihen, miten ne vaikuttavat koulun arjessa: oppimiseen, käyttäytymisen tulkintaan ja oppijan identiteetin rakentumiseen. Pohdimme, miten diagnoosit voivat olla sekä voimauttavia että rajoittavia. Miten tukea oppilasta ilman, että diagnoosi määrittää häntä? Entä miksi Suomessa tuki kouluissa usein kytkeytyy diagnoosiin, vaikka lainsäädäntö edellyttää toisin? Jakso kutsuu kuulijan pohtimaan koulun tehtävää: voisiko yhteisöllinen ja pedagoginen lähestymistapa mahdollistaa tuen, joka kuuluu kaikille – ei vain diagnoosin kautta?

16 may 2025 - 37 min
episode 98. Koulu vanhemman silmin - Julia Thurén artwork
98. Koulu vanhemman silmin - Julia Thurén

Koulu-podcastin vieraaksi saapui toimittaja ja some-vaikuttaja Julia Thurén, jonka kanssa keskustellaan koulusta vanhemman näkökulmasta. Keskustelu laajenee arkeen, vanhemmuuteen, viestintään ja siihen, miten yhteys kodin ja koulun välillä koetaan. Jaksossa pohditaan, miltä koulu näyttää vanhemman silmin, mikä toimii, mikä voi kuormittaa. Keskustelussa pysähdyttään myös sen äärelle, mikä koulussa koetaan tärkeäksi – ja kenelle.

30 abr 2025 - 1 h 3 min
episode 97. Johtajuus muutoksen keskellä – Matias Valoaho artwork
97. Johtajuus muutoksen keskellä – Matias Valoaho

Tässä jaksossa suuntaamme Itä-Suomeen ja sukellamme sivistysjohtamisen arkeen ja tulevaisuuden näkymiin Kiteellä. Vieraana on Matias Valoaho, Kiteen kaupungin sivistysjohtaja, jonka kanssa keskustelemme muutoksen johtamisesta, oppimisen tukemisesta ja itsensä johtamisesta alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Valoahon johtamisessa korostuu joukkueajattelu. Aikuisten välinen yhteistyö, jaettu vastuu ja yhteinen suunta tukevat oppilaiden kiinnittymistä ja rakentavat vahvaa toimintakulttuuria, jossa jokaisella on merkityksellinen rooli. Pohdimme myös, miten väestökehitys, kaupungistuminen ja maantieteelliset erityispiirteet muokkaavat koulutuksen kenttää. Keskustelussa avataan, miten nämä muutokset haastavat palveluverkkoja ja koulujen arkea – ja kuinka strateginen, mutta realistinen johtaminen voi rakentaa siltoja tulevaisuuteen. Muita teemoja: Etäopetuksen mahdollisuudet, kielitietoisuuden merkitys ja paikallisten vahvuuksien hyödyntäminen kietoutuvat keskustelussa toisiinsa. Millainen voisi olla koulu, joka on yhtä aikaa juurtunut omaan yhteisöönsä ja suunnannut rohkeasti kohti tulevaa? Jakson lopussa Matias kertoo miksi Kiteelle kannattaa tulla, ihan vaikka ympäri vuoden. 🎧 Tässä jaksossa on tarjolla rehellistä ja käytännönläheistä puhetta koulumaailman arjesta, strategisesta johtamisesta ja siitä, millaista rohkeutta vaatii valmistautua tulevaisuuksiin.

26 abr 2025 - 31 min
Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Empieza 7 días de prueba

$99.00 / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.

Podcasts exclusivos

Sin anuncios

Podcast gratuitos

Audiolibros

20 horas / mes

Prueba gratis

Sólo en Podimo

Audiolibros populares