podcast banner
Nedercast

Nedercast

Podcast de Layla Alizadah- Lijmbach

Welkom bij Nedercast: dé podcast over Nederland. In dit eerste seizoen van tien aflevering, wordt er elke week een gastspreker uitgenodigd om het over een onderwerp gerelateerd aan Nederland te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse cultuur, economie en onze grootste zorgen. 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Los últimos episodios

20- The boy problem en de media. Met Charles Groenhuijsen.
Heb je ooit gehoord van 'the boy problem'? We horen niks anders dan dat vrouwen minder betaald krijgen dan mannen, maar wist je dat vrouwen enorme stappen hebben gemaakt in de laatste tientallen jaren? En dat de Nederlandse kinderen de gelukkigste kinderen ter wereld zijn? Dat komt waarschijnlijk doordat de groep part-time werkers zo groot is in Nederland. Daarbij komt wel bij kijken dat we goed op de mannen moeten letten. Zorgen dat ze zich niet gaan vervelen. Vrouwen hebben namelijk (steeds) meer hun leven op orde dan mannen, hoe uit dit zich bij de mannen?  En hoe zit het met de media? Juist Charles Groenhuijsen kan ons alles vertellen over waarom juist negatieve uitschieters het nieuws halen en niet de positieve trends? Charles heeft een aantal eye-openers om het nieuws beter te kunnen relativeren.
49 min - 06 nov 2023
19- (Ver)zorg Nederland. Met Xander Koolman.
Maak jij je zorgen over de zorg? Veel mensen zien het somber in: we betalen al meer dan 1 miljard dit jaar aan de zorg en dit gaat nog eens enorm stijgen. Door vergrijzing zijn er meer en meer mensen die zorg nodig gaan hebben en oja, waar blijft het zorgpersoneel? Er zijn een hoop mensen die zich hier zorgen over maken, maar zijn deze zorgen ook echt gegrond? Waarom denken we niet in oplossingen, maar blijven we maar treuren over 'zorgkosten' en 'vergrijzing'? Ik ga het gesprek aan met zorgeconoom Xander Koolman. Hij is opgeleid als algemeen econoom en gepromoveerd in gezondheidseconomie aan de Erasmus Universiteit. Naast onderzoek heeft Xander veel les gegeven in gezondheidseconomie en gezondheidseconometrie.
36 min - 30 oct 2023
18- Nederlandse Erasmiaanse waarden. Met Ronald van Raak.
“Bomen kunnen wellicht opschieten als bomen, ook al blijken ze onvruchtbaar of dragen ze wilde vruchten; paarden worden als paard geboren, ook al kun je er niets mee aanvangen. Mensen echter, neem dat van mij aan, worden niet geboren, maar gevormd.” Dit is een wijsheid van een van de meest prominente Nederlanders aller tijden: Desuderius Erasmus. Met veel ironie kon deze grote denker op een verbindende manier kritiek leveren. Ronald van Raak gaat het gesprek aan met Layla Alizadah over Erasmiaanse waarden, die vandaag de dag nog invloed hebben op Nederland!
39 min - 23 oct 2023

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimeinto en audio

Miles de podcast y audiolibros exlusivos desde $99.00/Mes

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Tu oferta:

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares