Nederland in Oorlog
Podcast gratuito

Nederland in Oorlog

Podcast de Dick de Ridder

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

Luister ook op: PodimoAls je me financieel wilt steunen kan dat via PatreonVoor vragen of opmerkingen,fpkn1983@gmail.comInstagramOf X: NLinOorlogIn deze podcast gaan we uiteenlopende onderwerpen behandelen. Van de zestiende eeuw tot aan nu. Verhalen van Nederlandse oorlogen en slagen vanaf het ontstaan van de Republiek der zeven Verenigde Nederlanden. Misschien gaan we zelfs nog verder terug in de tijd...Leuk dat je luistert, veel plezier.In seizoen 1 neem ik je mee naar de Meidagen van 1940. Ik heb het over de voorgeschiedenis, de aanloop, de oorzaken. De Nederlandse en Duitse strijdkrachten. Onze verdedigingswerken, bewapening, training e.d. en strijd zelf natuurlijk, het verloop van de Slag om Nederland. We gaan langs alle grote slagvelden,De grens, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, de Grebbeberg en de Afsluitdijk. We behandelen het verloop van de strijd, strategische en tactische elementen. Maar ook individuele prestaties, goed en slecht. Hopelijk krijg je met het beluisteren van deze podcast een helder, overzichtelijk en gebalanceerd beeld van dit onderwerp. En wie weet, raak je net als ik geïnspireerd door de verhalen van de mensen die het meemaakten.Bronnen:Archieven.nl, NIOD.nl, grebbeberg.nl, zuidfront.nl, ockenburgh.nl, defensie.nl, oorlogsverhalen.com.stadsarchief Rotterdam.De Slag om de Grebbeberg en de strijd om Wageningen en Rhenen. De oorlog in mei 1940 (Brongers)De Slag om de Afsluitdijk (Brongers)De strijd op Nederlands grondgebied (Lou de Jong)Museum: Grebbelinie in het vizierMuseum: ereveld GrebbebergBetuws oorlogsmuseum. Kazematten museum.Marinemuseum Den Helder. Nationaal Militair Museum Soesterberg. Fort Pannerden. Militaire Spectator. Rtv UtrechtRtv Zuid-HollandYouTubeWikipediaDeser landen crijchsvolck (Olaf van Nimwegen)Maurits van Nassau, de winnaar die faalde (A. Th. Van Deursen)Ooggetuigen van de Tachtigjarige Oorlog (Luc Panhuysen, René van Stipriaan)Journaal, 1591-1602 (Anthony Duyck)1600: Slag bij Nieuwpoort (Leen Dorsman)De val van het nieuwe Troje (Werner Thomas) 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

42 episodios
episode 41. Nederlands Elftal (EK special) artwork
41. Nederlands Elftal (EK special)
Het oranje gevoel. Daar gaan we het over hebben. Met het EK voor de deur werp ik me op als een van de 17 miljoen bondscoaches en bespreken we de winkansen van Oranje. En dat doen we met een kleine analyse van het huidige materiaal, maar vooral met een analyse van de voorgaande toernooien die we hebben gespeeld. Wat kunnen we daaruit halen? Kunnen we daar iets uithalen waar we iets hebben voor nu? Of kunnen we er alleen maar een hele pijnlijke conclusie uit halen? Hoe dan ook, laten we eens wat hoogte en dieptepunten naast elkaar leggen en zien wat dat ons brengt, veel plezier!
09 jun 2024 - 1 h 39 min
episode 40. Beleg van Oostende IV (1602) artwork
40. Beleg van Oostende IV (1602)
Albrecht graaft zich in, weigert zich roekeloos te blijven stuklopen op de verdediging. De Staten-Generaal komen met een spectaculaire tegenreactie op een ander front. De Spanjaarden slaan weer aan het muiten. En we bespreken het soldaten leven en de vrije tijdsbesteding in Oostende.
01 jun 2024 - 52 min
episode 39. Beleg van Oostende III (1602) artwork
39. Beleg van Oostende III (1602)
We zitten een half jaar in het beleg en het front zit muurvast. Daar ging Albrecht verandering in proberen te brengen. Zou de terneergeslagen Francis Vere in staat zijn om Oostende te houden?
18 may 2024 - 37 min
episode 38. Beleg van Oostende II (1601) artwork
38. Beleg van Oostende II (1601)
Na het hectische begin duurt het beleg voort. En gaat het eigenlijk in alle hevigheid door. Albrecht is er alles aan gelegen om Oostende nog voor het eind van het jaar in te nemen.
11 may 2024 - 48 min
episode 37. Beleg van Oostende I (1601) artwork
37. Beleg van Oostende I (1601)
Het beleg begint. Een enorme operatie wordt op touw gezet...aan twee kanten. Zowel de Spanjaarden als de Nederlanders moeten alles op alles zetten. Voor Albrecht is dit een cruciale operatie, zijn carrière valt of staat bij Oostende. En dat niet alleen, de reputatie, de prestige van Nederland en Spanje, valt of staat bij Oostende....
04 may 2024 - 52 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares