Onsje Groener
Podcast gratuito

Onsje Groener

Podcast de Saskia Sampimon-Versneij & Beathe Weckesser / Corti Media

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

Paniek om de inflatie en dus vliegen de bespaartips je om de oren. Maar al die budgetwinkels, kiloknallers en bulkaankopen zijn natuurlijk niet zo duurzaam. En dus gaan Saskia van thegreenlist.nl en vriendin Beathe in het tweede seizoen van Onsje Groener op zoek naar ideeën voor een duurzamer leven on a budget. ONSJE GROENER, ONSJE ZUINIGER dus vanaf nu. Verwacht in deze podcast geen zware klimaatpraat of opgeheven vingertje, maar vooral veel leuke en handige duurzame budgettips, anekdotes en hard gelach. Want duurzamer leven is belangrijk, maar vooral ook erg leuk om te doen! Kom luisteren en ontdek hoe ook jij een onsje groener (en goedkoper) kunt leven! #budgettips #bespaartips #duurzaamheid #duurzaamleven #bewustwording #klimaatverandering #milieuMeer groene inspiratie van thegreenlist.nl: https://thegreenlist.nl/Volg Saskia’s groene zoektocht dagelijks op Instagram: https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/ 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

37 episodios
episode S2 E11: Wat zou er mis zijn met een kerstboom? artwork
S2 E11: Wat zou er mis zijn met een kerstboom?
Bij Saskia staat de kerstboom al weer gezellig en dus wil ze van de gelegenheid gebruik maken om het te hebben over de milieu-impact van een kerstboom en manieren hoe je dit een onsje groener kunt aanpakken. Voor Beathe is het haar eerste groenere kerst en dus heeft ze hierover nog niet zo nagedacht. Ook is in deze aflevering de Groene Sample Shop weer open. Beathe heeft een heel leuk cadeau meegenomen: Ecostoof. Met de code TOP krijg je tot en met 20-12-2022 €10,- korting via https://www.ecostoof.com/nl/ Saskia is oprichter van thegreenlist.nl [https://www.thegreenlist.nl/], het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Ze leeft al duizend dagen groener en heeft een missie: zoveel mogelijk mensen motiveren en enthousiasmeren om groenere keuzes te maken. Beathe wil wel, maar weet niet zo goed waar ze moet beginnen. Te vaak wint gemak het nog van een duurzame keuze. Show notes: Wil je ons steunen? Word dan vriend van de show: www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener [http://www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener] Meer groene inspiratie van thegreenlist.nl: https://thegreenlist.nl/ [https://thegreenlist.nl/] Volg Saskia’s groene zoektocht dagelijks op Instagram: https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/ [https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/] Heb je een vraag of een tip: onsjegroener@cortimedia.nl [onsjegroener@cortimedia.nl]. Of stuur Saskia een DM op Instagram. Heb je interesse om te adverteren in Onsje Groener? Mail dan naar adverteren@dagennacht.nl [adverteren@dagennacht.nl] Onsje Groener wordt gemaakt door: Presentatie: Saskia Sampimon-Versneij & Beathe Weckesser Regie & montage: Dorus van Mosselveld Producent: https://cortimedia.nl/ [https://cortimedia.nl/] #kerstboom #kerst #feestdagen  #milieu #inflatie #crisis #huishoudgeld #kasboekje #budgetips #bespaartips #geld  #duurzaam #duurzaamleven #klimaatverandering #gezin #groenleven #ecologisch #consuminderen #lifestyle #bewustwording #duurzametips #duurzamekeuze #gezin #amsterdam #moederschap #ouderschap #gezinsleven #huishouden #klimaatspagaat #klimaatgesprekken #thegreenlist #amsterdam #cortimedia #onsjegroener #onsjezuiniger Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
02 dic 2022 - 33 min
episode S2 E10: Duurzaam met je sokken artwork
S2 E10: Duurzaam met je sokken
Dit keer gaan we het hebben over het misschien wel kleinste kledingstuk uit je kast: sokken. Hoe belangrijk zijn die voor een outfit en hoe kun je die duurzamer kiezen? Of zit duurzaamheid vooral in het gebruik van je sokken? We nemen het allemaal met je door, ook luisteraars hebben verrassende tips om een onsje groener en zuiniger met je sokken te doen. De groene week was best een heftige: Saskia is nog aan het bijkomen van een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over Bamboo (basics) en Beathe heeft een volger een rampzalige duurzame tip gegeven. Ook is de Sample Shop weer open. Saskia heeft een heerlijk warme sjaal van alpacawol en nog duurzaam ook. Deze is van Bufandy: https://www.bufandy.com/nl/ Saskia is oprichter van thegreenlist.nl [https://www.thegreenlist.nl/], het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Ze leeft al duizend dagen groener en heeft een missie: zoveel mogelijk mensen motiveren en enthousiasmeren om groenere keuzes te maken. Beathe wil wel, maar weet niet zo goed waar ze moet beginnen. Te vaak wint gemak het nog van een duurzame keuze. Show notes: Wil je ons steunen? Word dan vriend van de show: www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener [http://www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener] Meer groene inspiratie van thegreenlist.nl: https://thegreenlist.nl/ [https://thegreenlist.nl/] Volg Saskia’s groene zoektocht dagelijks op Instagram: https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/ [https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/] Heb je een vraag of een tip: onsjegroener@cortimedia.nl [onsjegroener@cortimedia.nl]. Of stuur Saskia een DM op Instagram. Heb je interesse om te adverteren in Onsje Groener? Mail dan naar adverteren@dagennacht.nl [adverteren@dagennacht.nl] Onsje Groener wordt gemaakt door: Presentatie: Saskia Sampimon-Versneij & Beathe Weckesser Regie & montage: Dorus van Mosselveld Producent: https://cortimedia.nl/ [https://cortimedia.nl/] #sokken #kleding #duurzamemode  #besparen #milieu #fashion #kleding #inflatie #crisis #huishoudgeld #kasboekje #budgetips #bespaartips #geld  #duurzaam #duurzaamleven #klimaatverandering #gezin #groenleven #ecologisch #consuminderen #lifestyle #bewustwording #duurzametips #duurzamekeuze #gezin #amsterdam #moederschap #ouderschap #gezinsleven #huishouden #klimaatspagaat #klimaatgesprekken #thegreenlist #amsterdam #cortimedia #onsjegroener #onsjezuiniger Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
25 nov 2022 - 33 min
episode S2 E9 Duurzaam leven: plantaardige zuivel artwork
S2 E9 Duurzaam leven: plantaardige zuivel
Beathe drinkt (nog) gewoon koemelk in haar koffie. Saskia is al wel een aantal jaar over op havermelk, hoewel ze niet geheel zuivelvrij leeft. Welke duurzame opties heb je allemaal en wat is de beste en lekkerste keuze? Ook is Saskia boos op Sinterklaas, of nou in ieder geval op het vervoersmiddel dat hij dit jaar koos. Beathe is vrolijk: ze heeft haar eerste duurzame verjaardag gevierd. En wat haar cadeauwens was? Tweedehands natuurlijk! Ook is in deze aflevering de Groene Sample Shop weer open. Saskia heeft een heel leuk cadeau meegenomen: inpakdoeken van Atelier Revive: https://atelierrevive.nl/ Saskia is oprichter van thegreenlist.nl [https://www.thegreenlist.nl/], het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Ze leeft al duizend dagen groener en heeft een missie: zoveel mogelijk mensen motiveren en enthousiasmeren om groenere keuzes te maken. Beathe wil wel, maar weet niet zo goed waar ze moet beginnen. Te vaak wint gemak het nog van een duurzame keuze. Show notes: Wil je ons steunen? Word dan vriend van de show: www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener [http://www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener] Meer groene inspiratie van thegreenlist.nl: https://thegreenlist.nl/ [https://thegreenlist.nl/] Volg Saskia’s groene zoektocht dagelijks op Instagram: https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/ [https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/] Heb je een vraag of een tip: onsjegroener@cortimedia.nl [onsjegroener@cortimedia.nl]. Of stuur Saskia een DM op Instagram. Heb je interesse om te adverteren in Onsje Groener? Mail dan naar adverteren@dagennacht.nl [adverteren@dagennacht.nl] Onsje Groener wordt gemaakt door: Presentatie: Saskia Sampimon-Versneij & Beathe Weckesser Regie & montage: Dorus van Mosselveld Producent: https://cortimedia.nl/ [https://cortimedia.nl/] #koffie #melk #boodschappen #vegan #plantaardig #milieu #inflatie #crisis #huishoudgeld #kasboekje #budgetips #bespaartips #geld  #duurzaam #duurzaamleven #klimaatverandering #gezin #groenleven #ecologisch #consuminderen #lifestyle #bewustwording #duurzametips #duurzamekeuze #gezin #amsterdam #moederschap #ouderschap #gezinsleven #huishouden #klimaatspagaat #klimaatgesprekken #thegreenlist #amsterdam #cortimedia #onsjegroener #onsjezuiniger Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
18 nov 2022 - 27 min
episode S2 E8: Koffie to go niet zo duurzaam en ook niet goedkoop artwork
S2 E8: Koffie to go niet zo duurzaam en ook niet goedkoop
In deze aflevering gaan we het hebben over koffie en dan vooral over al die kopjes koffie die we onderweg kopen en alle kosten en afval die daarmee gepaard gaan. Koffie is natuurlijk een impactvol product, maar ook hoe wij ermee omgaan verdient ook niet altijd de schoonheidsprijs. Meer over de impact van koffie: https://www.thegreenlist.nl/duurzame-koffie-hoe-drink-je-een-bakkie-pleur-bewuster/ [https://www.thegreenlist.nl/duurzame-koffie-hoe-drink-je-een-bakkie-pleur-bewuster/] Ook is in deze aflevering de Groene Sample Shop weer open. Saskia heeft haar nieuwe kersenpittenzak meegenomen.  Op de foto leek ‘ie groter dan in het echt. Bekijk de jurk: https://www.instagram.com/p/Cjo_5-tDFh5/ [https://www.instagram.com/p/Cjo_5-tDFh5/] Bekijk meer over materialen: https://www.thegreenlist.nl/duurzame-materialen-welke-stoffen-zijn-milieuvriendelijk-en-fijn/ [https://www.thegreenlist.nl/duurzame-materialen-welke-stoffen-zijn-milieuvriendelijk-en-fijn/] Saskia is oprichter van thegreenlist.nl [https://www.thegreenlist.nl/], het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Ze leeft al duizend dagen groener en heeft een missie: zoveel mogelijk mensen motiveren en enthousiasmeren om groenere keuzes te maken. Beathe wil wel, maar weet niet zo goed waar ze moet beginnen. Te vaak wint gemak het nog van een duurzame keuze. Show notes: Wil je ons steunen? Word dan vriend van de show: www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener [http://www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener] Meer groene inspiratie van thegreenlist.nl: https://thegreenlist.nl/ [https://thegreenlist.nl/] Volg Saskia’s groene zoektocht dagelijks op Instagram: https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/ [https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/] Heb je een vraag of een tip: onsjegroener@cortimedia.nl [onsjegroener@cortimedia.nl]. Of stuur Saskia een DM op Instagram. Heb je interesse om te adverteren in Onsje Groener? Mail dan naar adverteren@dagennacht.nl [adverteren@dagennacht.nl] Onsje Groener wordt gemaakt door: Presentatie: Saskia Sampimon-Versneij & Beathe Weckesser Regie & montage: Dorus van Mosselveld Producent: https://cortimedia.nl/ [https://cortimedia.nl/] #afval #koffie #horeca #boodschappen #besparen #milieu #fashion #kleding #inflatie #crisis #huishoudgeld #kasboekje #budgetips #bespaartips #geld  #duurzaam #duurzaamleven #klimaatverandering #gezin #groenleven #ecologisch #consuminderen #lifestyle #bewustwording #duurzametips #duurzamekeuze #gezin #amsterdam #moederschap #ouderschap #gezinsleven #huishouden #klimaatspagaat #klimaatgesprekken #thegreenlist #amsterdam #cortimedia #onsjegroener #onsjezuiniger Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
11 nov 2022 - 29 min
episode S2 E7: Duurzaam leven on a budget: Facebookgroepen artwork
S2 E7: Duurzaam leven on a budget: Facebookgroepen
Soms liggen onderwerpen voor het oprapen. Een trouwe luisteraar heeft Saskia getipt om het over Facebook-groepen te hebben. Want hier kun je natuurlijk heel duurzaam en goedkoop allerlei dingen tweedehands of gratis vinden. Waarom hebben we daar niet eerder aan gedacht??? Saskia is groot fan van lokale Facebookgroepen waar je van alles en nog wat kunt vinden of kwijt kunt. Beathe is totaal bekend met dit fenomeen, wel heeft ze een ander leuk lokaal initiatief ontdekt bij haar in de buurt: een ketting kledingruil. Ook is in deze aflevering de Groene Sample Shop weer open. Saskia heeft iets heel nieuws meegenomen: natuurlijk schoonmaken met goede bacteriën met Yokuu. Dit is een lekker actueel onderwerp gezien de recente aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over ecologisch schoonmaken. https://www.thegreenlist.nl/yokuu-schoonmaken-met-goede-bacterien/ [https://www.thegreenlist.nl/yokuu-schoonmaken-met-goede-bacterien/] Saskia is oprichter van thegreenlist.nl [https://www.thegreenlist.nl/], het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Ze leeft al duizend dagen groener en heeft een missie: zoveel mogelijk mensen motiveren en enthousiasmeren om groenere keuzes te maken. Beathe wil wel, maar weet niet zo goed waar ze moet beginnen. Te vaak wint gemak het nog van een duurzame keuze. Show notes: Wil je ons steunen? Word dan vriend van de show: www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener [http://www.vriendvandeshow.nl/onsjegroener] Meer groene inspiratie van thegreenlist.nl: https://thegreenlist.nl/ [https://thegreenlist.nl/] Volg Saskia’s groene zoektocht dagelijks op Instagram: https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/ [https://www.instagram.com/thegreenlist.nl/] Heb je een vraag of een tip: onsjegroener@cortimedia.nl [onsjegroener@cortimedia.nl]. Of stuur Saskia een DM op Instagram. Heb je interesse om te adverteren in Onsje Groener? Mail dan naar adverteren@dagennacht.nl [adverteren@dagennacht.nl] Onsje Groener wordt gemaakt door: Presentatie: Saskia Sampimon-Versneij & Beathe Weckesser Regie & montage: Dorus van Mosselveld Producent: https://cortimedia.nl/ [https://cortimedia.nl/] #facebook #tweedehands #kringloop #milieu #inflatie #crisis #huishoudgeld #kasboekje #budgetips #bespaartips #geld  #duurzaam #duurzaamleven #klimaatverandering #gezin #groenleven #ecologisch #consuminderen #lifestyle #bewustwording #duurzametips #duurzamekeuze #gezin #amsterdam #moederschap #ouderschap #gezinsleven #huishouden #klimaatspagaat #klimaatgesprekken #thegreenlist #amsterdam #cortimedia #onsjegroener #onsjezuiniger Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
04 nov 2022 - 30 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares