Wie gelooft er nog wat ?

Wie gelooft er nog wat ?

Podcast de Bernard Prakke

Empieza 7 días de prueba

$99.00 / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.

Prueba gratis
Phone screen with podimo app open surrounded by emojis

Más de 1 millón de oyentes

Podimo te va a encantar, y no estás solo/a

Rated 4.7 in the App Store

Acerca de Wie gelooft er nog wat ?

‘Het Godsbeeld van de man achter de wolken die alles regelt doet ’t niet meer’. Emeritus predikant Bernard Prakke uit Steenwijk is een eigenzinnig persoon met een originele en beschouwende gedachtengang. Bovendien is hij een fantastisch verteller met een bijzonder klassieke stem.

Todos los episodios

6 episodios
episode Interview Omrop Fryslân zomer 2007 artwork
Interview Omrop Fryslân zomer 2007

Een interview van een uur met Bernard Prakke en dat, uitgezonden op een zondag rond het middaguur in de zomer van 2007 op Omrop Fryslân radio. Het gesprek vond plaats op een mooie dag op een terras aan de Dokkumer Ee in Wyns, boven Leeuwarden, net geen Elfstedenroute daar. De presentatie en de vragen zijn in het Fries, de antwoorden in Nederlands

30 sep 2024 - 55 min
episode 'Wie Gelooft er nog wat?', Aflevering 7, najaar 2018 artwork
'Wie Gelooft er nog wat?', Aflevering 7, najaar 2018

Deel 7 in een serie van 7 podcast met emeritus predikant Bernard Prakke uit Steenwijk. De geschiedenis van het Christelijk geloof en de verhouding tot de Islam door de eeuwen heen. Slot: Komt Godsdienst van boven of van beneden? En: Hoe zal het verder gaan met het Christendom?

29 nov 2018 - 11 min
episode Aflevering 6, juni 2018 'Wie gelooft er nog wat' artwork
Aflevering 6, juni 2018 'Wie gelooft er nog wat'

1. Geloof is een aanname, versierd met rituelen en tradities. Moslims in Nederland hebben de laatste decennia veel Aan hun geloof gehad. Christenen hebben in dezelfde tijd Vaak hun belangstelling voor hun geloof verloren. 2. Dat laatste kan ook als oorzaak hebben de presentatie 3. en de vormgeving. Hun geloof begon hun steeds minder aan te spreken. Wat is een godsdienst? Een manier van leven, manier om tegen dc dingen aan te kijken, een manier om te kunnen beleven waar je geen woorden voor hebt, een manier om een richting en een route voor je te zien. 4. Paulus in Athene heeft minder succes dan in Thessaloniki. Aansluiten bij filosofie is minder succesvol dan aansluiten bij bestaande religie. 5. Is de ene godsdienst beter dan de andere? 6. Is de ene bloem beter dan de andere? Het kan gebeuren dat de ene godsdienst bloeit, terwijl de andere last heeft van verdorring en verdroging.

28 jun 2018 - 16 min
episode 'Wie gelooft er nog wat?', Aflevering 5, mei 2018 artwork
'Wie gelooft er nog wat?', Aflevering 5, mei 2018

Deel 5 in een serie van 7 podcasts met emeritus predikant Bernard Prakke uit Steenwijk: Paulus en Seneca -Seneca pleegde zelfmoord door keizer Nero: 'Je kreeg een brief en dat was eigenlijk je doodvonnis'. -Stoïcijn vs. epicurist -Christendom is een variant op de Joodse godsdienst. De eerste drie eeuwen was het niet makkelijk. -Het Romeinse Rijk bestond 1000 jaar en bracht bestuur, wegen en de posterijen. -Beeldende kunst en retorica waren belangrijk. Als je goed kon praten was je geschikt voor in het openbaar bestuur. -De Romeinen lieten ons geen notenschrift na, dat kwam pas bij Paus Gregorius. -Kende Paulus Seneca nu wel of niet? -Paulus citeert Seneca in de brieven aan de Romeinen en de Korinthiërs. -Calvijn was stoïcijnser en Luther epicuristischer

28 may 2018 - 19 min
episode 'Wie gelooft er nog wat?', Aflevering 4, april 2018 artwork
'Wie gelooft er nog wat?', Aflevering 4, april 2018

Deel 4 in een serie van 7 podcast met emeritus predikant Bernard Prakke uit Steenwijk: De invloed van de boekdrukkunst en de wetenschap. -Religie kende in 20 eeuwen vele gedaantes en kleuren -Vermenging geloof en macht -Uitvinding boekdrukkunst leidde tot papieren paus bij de protestanten -Vonden de katholieken. Bij hen had de opgebouwde traditie ook gewicht -Rond 1800 werd de hegemonie van de wetenschap zo groot dat keuze orthodox of vrijzinnig gemaakt moest worden. Of afvallen natuurlijk -Russisch-Orthodoxe Kerk legt nadruk niet op de leer, maar op viering en traditie -Wetenschap leidt tot nieuwe vragen en kan verwondering vergroten -Nieuwe impulsen voor kerk kunnen komen uit bijvoorbeeld meer (amateur)theater in viering.

22 abr 2018 - 25 min
Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido
Phone screen with podimo app open surrounded by emojis

Rated 4.7 in the App Store

Empieza 7 días de prueba

$99.00 / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.

Podcasts exclusivos

Sin anuncios

Podcast gratuitos

Audiolibros

20 horas / mes

Prueba gratis

Sólo en Podimo

Audiolibros populares