podcast banner
Zelfspodcast
Exclusivamente en Podimo

Zelfspodcast

Podcast de Tonny Media

In de Zelfspodcast nemen jeugdvrienden Jaap Siewertsz van Reesema (zanger/producer) en Sander Schimmelpenninck (columnist/presentator) hun leven en de wereld door. Sander Schimmelpenninck is een van de meest spraakmakende opiniemakers van Nederland. Hij is voormalig Twitteraar des Vaderlands, de meest gelezen columnist van de Volkskrant, en anchor van VPRO-documentaires. Jaap Siewertsz van Reesema leek na zijn zege in de X-Factor gedoemd tot een mislukte muziekcarrière, maar wist als één van de weinige talentenjachtwinnaars uit het dal van vergetelheid en middelmaat te klimmen. Na een handvol tophits (zelfs een nummer 1 incluis) hoort hij écht bij het muzikale meubilair van Nederland. Twee dertigers met carrières in de media en Instagrammable levens, die daarentegen ook huismussen zijn, tot tranen toe geroerd door hun nostalgische herinneringen aan het Twentse platteland. Maatjes met zeer verschillende karakters, maar een gedeelde liefde voor zelfbeklag. Elke week een rondje lamentabele dieptepunten, twee actuele of anderszins (ir)relevante onderwerpen, een handvol zijpaadjes, flink veel klachten over Nederlandje, en natuurlijk ongelooflijk veel kretologie en zelfverheerlijking. Kortom, Siewertsz en Schimmelpenninck doen maar wat. Geproduceerd door Tonny Media, Sander Schimmelpenninck, Jaap Siewertsz van Reesema Luister iedere dinsdag en vrijdag naar een nieuwe Zelfspodcast Volg de podcast op Instagram: @zelfspodcast Volg Sander Schimmelpenninck hier: https://www.volkskrant.nl/columns/Sander-Schimmelpenninck Luister naar Jaap Siewertsz van Reesema op Spotify: https://open.spotify.com/artist/5WxnXxSCyhDSyi6elhBZd4 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

346 episodios
episode S6E04 - Non' Amoure artwork
S6E04 - Non' Amoure
Seks, gokken en Dubai vormen een intrigerende driehoek van menselijke verlangens. Of niet? Terwijl seks lijkt te vervagen in onze moderne wereld, blijft gokken stevig verankerd, met de ene na de andere schimmige deal die opduikt in voetballand, ook wel sponsorland. Neem bijvoorbeeld PSV, dat maar niet loskomt van het Aziatische bedrijf Wellbett; ooit sloten ze een lucratieve deal met het gokbedrijf, maar nu lijkt hun kans verkeken. Zoals ook die van de jongeren, die zwetend in sportscholen staan, gedreven door een diepgewortelde drang naar aantrekkelijkheid en voortplanting, maar de daadwerkelijke daad blijft uit. Tegenwoordig lijken mensen liever iets anders te doen dan elkaar. Zelfs in het Frankrijk, het land van de romantiek, lijkt de joie de vivre te zijn verdwenen. Sander en Jaap snappen er niks van en zijn vastberaden dit te onderzoeken.
19 abr 2024 - 43 min
episode S6E03 - Hotel Zelfspodcast artwork
S6E03 - Hotel Zelfspodcast
Sander twijfelt over een carrièreswitch: terug naar de hotellerie. Hij heeft een Zweeds berghotel op het oog en is tot over zijn oren verliefd. Mooie omgeving, sneeuw en perfect voor te gekke activiteiten. Inderdaad, langlaufen. In Sanders wildste fantasieën zou het mooie bergstekkie al van hem zijn. Wellicht kan Joost Klein hier verblijven tijdens het Eurovisie Songfestival, want ondanks de brief met het verzoek niet te gaan, gaat hij 100% naar Malmö. Vanuit het Zweedse hotelletje houden Sander en Jaap de Sywert-soap nauwlettend in de gaten. In slechts een paar jaar tijd heeft hij zichzelf gepromoveerd tot volksvijand. Arme Sywert leeft nu een sober bestaan, overlevend op droog knäckebröd en water. Op al zijn bezittingen is beslag gelegd en het recht op rechtsbijstand lijkt niet voor hem te gelden. Sywert waarom heb je dat geld niet gewoon teruggegeven? Waar heb je die 9 miljoen voor nodig? Een Zweeds hotelletje tik je voor minder op de kop! Vraag dat maar aan Sander.
16 abr 2024 - 43 min
episode S6E02 - Op de pof artwork
S6E02 - Op de pof
Jaap was mee varen op de Schimmel-yacht, en vond het eigenlijk wel leuk staan, zo'n boot à 27 flatgebouwen. Daarom besloot hij de buidel te trekken voor een eigen exemplaar. Het bleek iets te duur, zo'n 10 miljoen Roebel te veel om onprecies te zijn, maar gelukkig was er ook nog de optie 'achteraf betalen'. En dus dobbert Jaap nu heerlijk op de pof, middenin de Koot Azuur, sippend uit glazen Klarna-kapitaal. Sander ziet het met lede oogjes aan: eens komt de tollenaar, en die zal niet mild zijn voor zijn maatje, de Ernie bij zijn Bert. Hij ziet (oftewel 'leest in de krant') sowieso een trend van naïeve jongeren als Jaap die op de Klarna-pof leven, en zich zo razendsnel de schulden in werken. 'Wat te doen?' vroeg Lenin zich af, en stichtte de Sovjet-Unie. Zover zal het in deze aflevering niet komen, maar smullen wordt het ongetwijfeld. Verder bespreken de heren de laatste trend uit het bejaardentehuis: de klimaatoma, de milieuseniorin - oudere vrouwen die Zwitserland voor het gerecht hebben gesleept om klimaatactie af te dwingen. Dus Jaap en Sander trokken hun favoriete soepjurken aan, hingen de parelketting om, en gingen naar hun plaatselijke rechtbank met de benodigde protestborden. Het was de nacht in de cel meer dan waard.
12 abr 2024 - 39 min
episode S6E01 - De Laatste Druppel artwork
S6E01 - De Laatste Druppel
Sander en Jaap doen mee met de randstedelijke hype: de paddodruppels. Als echte halvermelkelite bestellen ze op het terras een esma en laten een druppel van de bittere vloeistof tussen duim en wijsvinger glijden, hup nemen een flinke lik. Nu is het wachten tot het goedje begint te werken. Terwijl zij wachten op het effect, ontstaan er wilde ideeën over de toekomst van de NPO. De een pleit voor volledige afschaffing, de ander voor het schrappen van een zender, en weer een ander voor flinke bezuinigingen. Maar één ding staat vast bij de formerende partijen: de NPO moet drastisch veranderen. Hiermee zien de heertjes hun eigen formatideeën en daarmee hun verdere tv - carrière in duigen vallen. Ze snappen het echt niet daar in Den Haag, misschien toch maar een belletje plegen Wilders en co
09 abr 2024 - 44 min
episode S5E74 - Sander en Jaap kopen Ajax artwork
S5E74 - Sander en Jaap kopen Ajax
Lientje stortte 160 euro terug naar een Russische bankrekening om schoon schip te maken. Alex Kroes kocht een plukje aandelen van Ajax toen hij wist dat hij directeur van de club zou worden. Tijd voor een fiscale special van onze mannen. Jaap lag de hele nacht wakker: hij kocht aandelen in de Zelfspodcast, vlak voordat bekend werd gemaakt dat hij medepresentator zou worden. Voorkennis? Neen, oordeelt Sander, want de koers daalde direct na het nieuws als een gek. Verder oordelen de heren mild over Alex Kroes, want ach, een voetballer met een aandelenpakket: wie verwacht nou werkelijk dat dat goed gaat? Overigens is Sander en Jaap ook wel eens Russisch smeergeld aangeboden. Na het openingsbod van 160 euro werd volop onderhandeld over een flink hoger bedrag, waarna de zwetende Russen (die al over de 6 nullen heen gingen) alsnog werden afgewezen door onze principiële podcasthelden. Het was een leuke middag, en heel wat spannender dan BBB's 160 euro van iemand die toevallig Ivan heette. Maar goed, waar hadden we het ook alweer over?
05 abr 2024 - 43 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares