
Välkommen till Kvartsamtal
Podcast door Välkommen till kvartsamtal
En podd av Pedagogsajten Familjen Helsingborg och Pedagogiskt center i Helsingborg. Våra samtal handlar om utbildning, lärande och skolrelaterade ämnen. Varje avsnitt har vi en eller kanske flera spännande gäster.
Probeer 7 dagen gratis
€ 9,99 / maand na proefperiode.Elk moment opzegbaar.
Alle afleveringen
12 afleveringen
Detta är en AI genererad pod. Den är skapad av Google NootebookLM. Det vill säga att vi måste lyssna med det kritiska örat. Hur kan generativ AI stärka elevernas källkritiska förmåga? Det är frågan som utforskas i denna podd, baserad på en magisteruppsats i pedagogik. Följ med in i klassrummet där lärare och elever tillsammans granskar chattbottars svar och utmanar gränsen mellan mänsklig och maskinell text. I en tid där AI snabbt blir en del av elevernas vardag, är det viktigare än någonsin att rusta dem med källkritiska verktyg. Den här podden delar med sig av konkreta erfarenheter från en Lesson Study, där generativ AI användes som ett pedagogiskt verktyg i SO-undervisningen. Den här podden är för dig som är nyfiken på AI:s roll i skolan och vill inspireras att våga prova, men samtidigt behålla en kritisk blick. Perfekt för lärare, pedagoger och alla som är intresserade av framtidens utbildning. Lyssna och få konkreta tips på hur du kan arbeta med källkritik i klassrummet när AI används. Denna poddversion är en kondenserad sammanfattning av en Magisteruppsats i pedagogik. Den är framtagen med hjälp av Notebook LM."

Ute är det nya inne och med corona flyttar vi ut mer och mer, även när det gäller lärandet och undervisningen. Men hur går det till? Vad är fördelarna? Och går det att arbeta ute i alla ämnen? Ett samtal med Rune Lindgren, Allerums skola, Bettis Norrlander Lindelöv, Högastensskolan, och Åsa Överman, Högastensskolan, om utomhuspedagogik. Samtalet går bland annat in på vilka fördelar som kommer med utomhuspedagogiken och gästerna ger exempel på hur de arbetar utomhus med sina elever i olika ämnen. NO, religion och bild är några exempel. Samtalet fokuserar också på naturskolorna i Helsingborg som alla lärarna besökt med sina elever. Cecilia Sörensson, teamchef natur och teknik, Pedagogiskt center, berättar vidare om naturskolorna i Helsingborg. Hur du som pedagog kan få stöd och inspiration till att arbeta med utomhuspedagogik på naturskolorna såväl som på din egen skola. Medverkar gör också Anders Szczepanski, forskare och lärarutbildare vid Linköping universitet, som visar på vad forskningen säger om utomhuspedagogik kopplat till bland annat vikten av naturkontakt, landskapet som begrepp och fysisk och psykisk hälsa. A happy child is a muddy child. Medverkande: Rune Lindgren, Allerums skola, årskurs 4-6. Bettis Norrlander Lindelöv, Högastensskolan, årskurs 1-3. Åsa Överman, Högastensskolan, årskurs 1-3. Cecilia Sörensson, teamchef natur och teknik, Pedagogiskt center. Anders Szczepanski, forskare och lärarutbildare vid Linköping universitet. Dr. (Ph. Lic.), ass prof Outdoor Education, och Senior Adviser i Outdoor Education vid Spetsa Company, Linköping University Holding.

I tre avsnitt handlar podden Välkommen till kvartsamtal om språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. I det här avsnittet är fokus på kommunikation och skapande på förskolan. Medverkande: Chris Danielsson, förskollärare på Diamantens förskola, och Monica Andersson, språk-, läs- och skrivutvecklare på avdelningen pedagogiskt center, Helsingborg.

I tre avsnitt handlar podden Välkommen till kvartsamtal om språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. I det här avsnittet är fokus på kompensatoriska verktyg. Medverkande: Susanne Robinsson, speciallärare på Ringstorpsskolan, och Michael Bäcklund, chef team språkutveckling och skoldatateket på avdelningen pedagogiskt center, Helsingborg.

I tre avsnitt handlar podden Välkommen till kvartsamtal om språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. I det första avsnittet är fokus på flerspråkighet och modersmål. Vi har träffat Aurelija Paleckiené mitt i en lektion på Dunkers kulturhus. Aurelija är modersmålslärare i litauiska och berättar om sin undervisning. Grundskollärare Angelica Streuli och biträdande rektor Birgitta Jönsson ger exempel på och berättar om hur Wieselgrensskolan arbetar med transspråkande. Gabriella Wiktorsson och Anna Rothman är språklärare på gymnasieskolan Olympiaskolan. De pratar bland annat om hur språk och identitet hänger samman och om hur viktigt det är för lärandet. Du får också höra vad Agneta Gullstrand, chef för avdelningen för flerspråkighet, har att säga om saken.
Probeer 7 dagen gratis
€ 9,99 / maand na proefperiode.Elk moment opzegbaar.
Exclusieve podcasts
Advertentievrij
Gratis podcasts
Luisterboeken
20 uur / maand