Næring om læring
Podcast by Solve Sæbø
Prorektor ved NMBU og professor i statistikk, Solve Sæbø, snakker med aktuelle gjester om hvordan vi tenker og lærer. Hvordan kan vi best gi næring ti...
Start 7 days free trial
After trial, only 79,00 kr. / month.Cancel anytime.
All episodes
5 episodesSolve snakker med Ida og Susanna fra Helsestasjonen for ungdom og studenter i Ås om hvor viktig det er å spørre mer, både for å vise andre oppmerksomhet, men også for selv å våge å åpne opp fasaden som vi ofte skjuler oss bak. I en tid preget av usikkerhet omkring hvor lenge pandemien vil vare, og en hverdag preget av avstand og digitale møteplasser, er det kanskje enda viktigere å våge å spørre mer, være oppmerksom og vise interesse for hverandre.
Solve samtaler med psykolog Ida Sogn og familieterapeut Susanna Borovski Lübeck ved Helsestasjonen for ungdom og studenter i Ås. De har mye erfaring med og godt innblikk i hvilke faktorer som påvirker studenters læringshverdag, både psykisk og sosialt. De har gode tanker om hva vi som jobber med utdanning generelt, og digital undervisning spesielt, kan tenke på for å gjøre studiehverdagen enklere og mer effektiv for studenter i en krevende tid.
Den beste læringen skjer ved at studenter aktiveres og kjenner utdanningen som motiverende og relevant. Det finnes mange former for studentaktiviserende læring, alt fra mer aktivisering av studenter i en forelesningssituasjon, til å gi studenter mulighet til å ta tilnærmet fullt ansvar for egen læring i form av det vi kan kalle studentdrevet utdanning (Student Driven Education). Vi har ikke tradisjon for denne typen undervisning ved NMBU, men på dette frokostmøtet vil vi dele tanker om hvordan vi kan aktivisere studenter mer i undervisningen ved NMBU. Innledningsvis vil vi kjøre en podcast hvor Solve snakker med Idil Akdos som student selv tok initiativ til kurset «Design for Society» og som skrev om studentdrevet utdanning i sin masteroppgave i Agroøkologi i 2019.
Malcolm Langford har ledet en undersøkelse blant alle jusstudentene i Oslo for å se på effektene av den raske digitale omleggingen av undervisningen i forbindelse med Korona-pandemien.Hele undersøkelsen kan leses her [https://epost.nmbu.no/owa/redir.aspx?REF=eDhfEwfazXMO2xsQ9NG2G_i0Kppd5oXi6x7SaZC6dMAvOeToKdrXCAFodHRwczovL3d3dy5qdXMudWlvLm5vL2NlbGwvZGlnaXRhbGR1Z25hZC9yYXBwb3J0ZW4tb20tanVzc3R1ZGVudGVycy1ldmFsdWVyaW5nLWF2LWRpZ2l0YWwtdW5kZXJ2aXNuaW5nLTI5LW1hcnMtMjAyMC5wZGY.]. Malcolm Langford, erprofessor ved Institutt for offentlig rett, Universitetet i Oslo. Han er leder vedCentre for Experiential Legal Learning [https://epost.nmbu.no/owa/redir.aspx?REF=ODU1fHKmPcDxyYRgzsHfo7FZtM7I7V5MZVhcwd5qTcwvOeToKdrXCAFodHRwczovL3d3dy5qdXMudWlvLm5vL2NlbGwv](CELL), et Senter for fremragende utdanning (SFU) og nestleder vedSenter for lov og sosial transformasjon [https://epost.nmbu.no/owa/redir.aspx?REF=f1fTLfaAkWbhkQxxKLYRJOl-imG-hrtkIufsfHLX4AsvOeToKdrXCAFodHRwczovL3d3dy5sYXd0cmFuc2Zvcm0ubm8v]ved Chr. Michelsen Institutt og Universitetet i Bergen. Langford vant UiOs utdanningspris i 2019 for sitt bidrag til å utvikle studentaktiviserende læringsmetoder for jusstudenter, og for å legge til rette for å dreie utdanningen ved Det juridiske fakultet i en digital retning. https://www.jus.uio.no/ior/personer/vit/malcolml/ [https://epost.nmbu.no/owa/redir.aspx?REF=x6Qh585IHVIEgVdBtlw-5sUoJZVVHz0ivNYc2U9cN_EvOeToKdrXCAFodHRwczovL3d3dy5qdXMudWlvLm5vL2lvci9wZXJzb25lci92aXQvbWFsY29sbWwv]
(Text)
Available everywhere
Listen to Podimo on your phone, tablet, computer or car!
A universe of audio entertainment
Thousands of audiobooks and exclusive podcasts
No ads
Don't waste time listening to ad breaks when listening to Podimo's content.
Start 7 days free trial
After trial, only 79,00 kr. / month.Cancel anytime.
Exclusive podcasts
Ad free
Non-Podimo podcasts
Audiobooks
20 hours / month