Rollemodeller for alle
Podcast by Female Leadership Academy & KvindeKompagniet
Hvad skal der til for, at piger i dag kan se sig selv som erhvervsledere i fremtiden? I denne podcast giver en række toneangivende topchefer deres bu...
Start 7 days free trial
After trial, only 79,00 kr. / month.Cancel anytime.
All episodes
7 episodesUdgangspunktet for PFA’s arbejde med inklusion og diversitet er fleksibilitet. Et normalt voksenliv betyder ofte, at medarbejderne i nogle perioder kan arbejde rigtig meget, mens de i andre perioder – f.eks. i forbindelse med små børn – arbejder mindre. Det skal organisationen kunne tilpasse sig, mener Allan Polack, der er Group CEO i PFA. Fleksibiliteten gælder både for mænd og kvinder, og den medfører en større rummelighed og dermed en større mangfoldighed blandt medarbejderne. De skal så til gengæld selv tage ansvar for, hvordan deres karriere bygges op. Dermed er rammerne klare, og forudsætningerne på plads for, at alle – også kvinder – i eget tempo kan søge mod lederstillinger hos pensionsselskabet. Interviewet i denne toplederstafet er en del af kampagnen ”Rollemodeller for alle”, hvor Foreningen KvindeKompagniet og Female Leadership Academy giver deres bidrag til debatten om diversitet og kvinder i ledelse. Formålet med podcastserien at høre toneangivende erhvervsledere og sikre vidensdeling på tværs af brancher bl.a. om, hvordan vi i Danmark skaber flere rollemodeller og øger andelen af kvindelige ledere. Læs mere på www.rollemodellerforalle.dk [http://www.rollemodellerforalle.dk] og følg os på sociale medier.
Flere forskellige slags øjne kommer frem til flere gode resultater og flere gode løsninger. Sværere er det ikke ifølge Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, at argumentere for, hvorfor diversitet er så vigtigt. Hvordan man som virksomhed opnår diversitet, er dog noget mere kompleks. Men det bør ikke forhindre erhvervslivet i at arbejde med udfordringen, for i Danmark er vi langt bagud. Derfor opfordrer Dansk Industri sine 18.000 medlemsvirksomheder til at underskrive The Gender Diversity Pledge og dermed forpligte sig til aktivt at arbejde for større ligestilling. Det helt centrale er her at sætte klare mål for kønsfordelingen i virksomheden. Pledgen indeholder 16 principper og en række konkrete værktøjer, som kan give idéer til arbejdet med diversitet i eksempelvis rekruttering, i coaching, i medarbejderudvikling og i organisationsudvikling. Det arbejde vil på sigt føre til samfundsudvikling. Interviewet i denne toplederstafet er en del af kampagnen ”Rollemodeller for alle”, hvor Foreningen KvindeKompagniet og Female Leadership Academy giver deres bidrag til debatten om diversitet og kvinder i ledelse. Formålet med podcastserien at høre toneangivende erhvervsledere og sikre vidensdeling på tværs af brancher bl.a. om, hvordan vi i Danmark skaber flere rollemodeller og øger andelen af kvindelige ledere. Læs mere på www.rollemodellerforalle.dk [https://urldefense.com/v3/__http:/www.rollemodellerforalle.dk__;!!E1R1dd1bLLODlQ4!UvecCLatCr54yTXWQRFnafdmBEsM-5dwbMVJzcZ2NdMcPBGo1ihxgHDKmDeIiffF$] og følg os på sociale medier.
For Nordisk Managing Partner Hans Henrik Beck hænger diversitet og inklusion tæt sammen, for diversitet i en virksomhed forudsætter grundlæggende, at man inkluderer andre mennesker med et åbent sind. Men de gode intentioner er ikke altid nok hos konsulenthuset Bain & Company, hvor kvinderne ikke i samme grad som mændene når til mellemleder- eller partnerniveau. Ofte sker frafaldet i de år, hvor børn fylder meget, og derfor tilbydes medarbejdere en flexmodel efter endt barsel. Den betyder, at de arbejder 80 procent for 90 procent løn, og derved skabes en fleksibilitet tilpasset individuelle behov. Og netop individualisering er vigtigt for Hans Henrik Beck, for det er det, de unge generationer efterspørger. Men man skal samtidig heller ikke være naiv og tro, at fordi en flexmodel passer til én medarbejder, så passer den til alle medarbejdere. På den måde er der ingen ”silver bullet” til at løse diversitetsudfordringen. Interviewet i denne toplederstafet er en del af kampagnen ”Rollemodeller for alle”, hvor Foreningen KvindeKompagniet og Female Leadership Academy giver deres bidrag til debatten om diversitet og kvinder i ledelse. Formålet med podcastserien er at sikre vidensdeling på tværs af brancher samt at høre toneangivende erhvervsledere udtale sig om, hvordan vi i Danmark skaber flere rollemodeller og øger andelen af kvindelige ledere. Læs mere på www.rollemodellerforalle.dk [http://www.rollemodellerforalle.dk] og følg os på sociale medier.
Nina Smith har gennem en lang karriere befundet sig i et mandsdomineret akademisk miljø, hvor hun har jongleret et travlt arbejde og små børn – og undervejs tvivlet på, om det hele kunne hænge sammen. Netop tvivlen er vigtig at tale højt om, mener Nina Smith, der udover at være professor på Aarhus Universitet også er bestyrelsesformand for Forenet Kredit. Kvinder begynder ofte at tvivle på deres egen karriere under en barsel, og virksomhederne skal bidrage til, at kvinderne genfinder deres karrieremæssige selvtillid. Samtidig ligger nøglen til større diversitet ifølge Nina Smith i lige præcis barslen. Hun mener, at vores velfærdsmodel faktisk har været med til at understøtte kønsstereotype familiemønstre, fordi kvinderne er blevet betalt for at gå hjemme på barsel. Med øremærket barsel til mænd rettes der op på ubalancen – både i familien og på arbejdsmarkedet. Interviewet i denne toplederstafet er en del af kampagnen ”Rollemodeller for alle”, hvor Foreningen KvindeKompagniet og Female Leadership Academy giver deres bidrag til debatten om diversitet og kvinder i ledelse. Formålet med podcastserien at høre toneangivende erhvervsledere og sikre vidensdeling på tværs af brancher bl.a. om, hvordan vi i Danmark skaber flere rollemodeller og øger andelen af kvindelige ledere. Læs mere på www.rollemodellerforalle.dk [http://www.rollemodellerforalle.dk] og følg os på sociale medier.
Den gode nyhed er ifølge Tue Mantoni, at stadigt flere erhvervsledere nu også føler – og ikke kun tænker på – behovet for diversitet. Han er bestyrelsesformand for Vækstfonden og foreslår, at alle topchefer tager en unconscious bias-test. Det gjorde han selv – og blev overrasket over sine egne blinde vinkler. Den bevidsthed og tankevækkende indsigt er første skridt på vej mod større diversitet. Næste skridt for ledelsen er at sætte klare og konkrete mål, så organisationen i f.eks. afrapportering, rekruttering og kulturinitiativer styrer i den rigtige retning. I Vækstfondens arbejde med iværksættere er det samtidig tydeligt, at også rollemodeller spiller en vigtig rolle for diversiteten, så nye iværksætterspirer har erfarne kvindelige iværksættere at spejle sig i. Interviewet i denne toplederstafet er en del af kampagnen ”Rollemodeller for alle”, hvor Foreningen KvindeKompagniet og Female Leadership Academy giver deres bidrag til debatten om diversitet og kvinder i ledelse. Formålet med podcastserien at høre toneangivende erhvervsledere og sikre vidensdeling på tværs af brancher bl.a. om, hvordan vi i Danmark skaber flere rollemodeller og øger andelen af kvindelige ledere. Læs mere på www.rollemodellerforalle.dk [http://www.rollemodellerforalle.dk] og følg os på sociale medier.
Available everywhere
Listen to Podimo on your phone, tablet, computer or car!
A universe of audio entertainment
Thousands of audiobooks and exclusive podcasts
No ads
Don't waste time listening to ad breaks when listening to Podimo's content.
Start 7 days free trial
After trial, only 79,00 kr. / month.Cancel anytime.
Exclusive podcasts
Ad free
Non-Podimo podcasts
Audiobooks
20 hours / month