Stærk & Smertefri

Stærk & Smertefri

Podcast by Jacob Beermann

Stærk & Smertefri er podcasten for dig, som vil lære mere om styrketræning, smerte, kost og sundhed på en nuanceret måde uden magiske løfter. Jacob Be...

Start 7 days free trial

After trial, only 79,00 kr. / month.Cancel anytime.

Start for free

All episodes

152 episodes
episode #70 “Det hele hænger sammen - og derfor er alt vigtigt” - om specifik smertebehandling med Aarhus Osteopati artwork
#70 “Det hele hænger sammen - og derfor er alt vigtigt” - om specifik smertebehandling med Aarhus Osteopati

I denne episode har jeg besøg af Jens Gram fra Aarhus Osteopati til en snak om hvordan og hvorfor behandling mod smerter virker - og hvordan behandlingen nogle gange virker af andre grunde end vi selv tror. Smertebehandling er komplekst, mange behandlingsformer har en effekt og ingen behandlingsformer ser ud til at være overlegne. Alligevel er der mange - til tider modstridende - forklaringer. Og mange af dem ved vi i dag i 2024 er forkerte, forældede og potentielt skadelige. Jens Gram er professionsbachelor i fysioterapi og uddannet osteopat samt diplomuddannet i kvinders sundhed. Han er medarbejder af Aarhus Osteopati (AAO), som er den største danske kæde af osteopater med over 100 behandlere fordelt på 18 klinikker over hele landet.  I episoden snakker vi blandt andet om: * Den udbredte misforståelse om at fordi “det hele hænger sammen" i kroppen, så er alt vigtigt i behandlingen af smerter. * Er behandlingen mod længerevarende smerter så specifik, som vi ofte tror som behandlere - eller er der noget mere på spil? * Hvordan kan vi undgå at give patienter negative forventninger og fremme en helhedsorienteret tilgang til smertebehandling? * Anatomisk possibilisme og hypotetiske diagnoser - hvordan forestillede, overdrevne, usandsynlige og ubeviste forhold påstås at eksistere mellem anatomiske strukturer. * Hvorfor både patienter og behandlere ofte foretrækker en klar diagnose - når uvished føles for ubehageligt. * Hvad kan manuel behandling? Og hvad kan manuel behandling ikke? Hvad med osteopati? * Hvordan fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopater historisk set har udviklet sig ud fra forskellige syn på kroppen og videnskabelige grene. * Hvor vigtigt er det at være specifik i sin behandling? Og kan man overhovedet være specifik i behandlingen af smerter? * Kan terapeuter manipulere organer og tarme, sætte led på plads, påvirke fascier specifikt - og hvad er evidensen bag disse påstande? * Hvordan har Aarhus Osteopati som klinik ændret opfattelse af smertebehandling over tid? Fra fejlstillinger, forkerte træk, forkerte bevægelser, dårlig holdning, stabiliserende muskler, korrekt løfteteknik, holde ryggen i ro, ikke sove på maven, sætte led på plads og låse dem op, skævt bækken og hofte, benlængdeforskel og skæv ryg, manipulation af organer, fascier og kraniet. Du kan læse meget mere på Maxer [https://maxer.dk/staerk-smertefri/hvorfor-virker-smertebehandling].

22. nov. 2024 - 1 h 11 min
episode Special #8: Jacob er succesfuldt mislykket med sin drøm (Gæst i TRÆNER) artwork
Special #8: Jacob er succesfuldt mislykket med sin drøm (Gæst i TRÆNER)

I denne specialepisode er jeg på besøg i HealthLabs podcast "TRÆNER" hos Martin Pedersen & Emil Fuglsang til en snak om min egen historie og rejse ind i træningsverden fra 2005 til at blive personlig træner, smertebehandler og foredragsholder. Selvom jeg har drevet Maxer siden 2010, spurgte en ny klient mig for nyligt: "hvad arbejder du egentlig med til daglig?". Jeg deler ikke så ofte indhold om mig selv, min baggrund, historie og hvordan jeg er endt hvor jeg er - det kan du høre meget mere om i denne episode. I episoden snakker vi blandt andet om: * Hvordan jeg aldrig har haft som mål at arbejde med træning - tværtimod - og hvorfor jeg alligevel elsker at hjælpe andre mennesker. * Min skabelon i livet om at gå all-in, gøre ting ordentligt og dele hvad jeg ved og lærer. * Hvordan jeg succesfuldt er mislykket med min drøm om at blive journalist. * Hvorfor jeg var nødt til at skifte fra Fitness World (Pure Gym) til Fitness dk (SATS) - og derefter blive selvstændig. * Mit skifte til at arbejde mere med smerter - og hvorfor jeg tog en kandidatgrad til. * Hvordan jeg i 2010 fokuserede på skadespotentialet og hvordan du kan få en sindssygt fed skade, hvis du gør dig umage. * Min tid på landsholdet i styrkeløft - squat, bænkpres og dødløft - og hvad jeg lærte af det. * Begrænsningerne ved den danske jantelov - og hvorfor jeg flyttede til Oslo. * Hvad jeg vil anbefale nye trænere at fokusere på - og hvorfor de bør regne beglæns, overlappe og har pligt at sælge. * Etik og moral indenfor personlig træning - og vigtigheden af at kende sine egne begrænsninger. * At leve som en munk, være et kapitel foran og problemet med hængepatter og bikinikrop.

21. okt. 2024 - 1 h 20 min
episode #69 Padel: Sådan bliver du god i padel tennis - med Marc Møller artwork
#69 Padel: Sådan bliver du god i padel tennis - med Marc Møller

I denne episode skal det handle om padel. Padel har været på alles læber i nogle år og populariteten er eksploderet. Derfor har jeg besøg af Marc Møller, som er en af de bedste danske padel-spillere, han er på det danske padellandshold og har en fast ranglisteplacering i top 5 i Danmark. Han er uddannet fysioterapeut og driver MoveYourGame, der arbejder målrettet med personlige forløb med padel i fokus, hvor du kan optimere din teknik, taktiske forståelse, forebygge skader og øge din performance. I episoden med Marc Møller snakker vi blandt andet om: * Hvordan bliver man god i padel? * Hvilke skader forekommer i padel - og hvordan kan man minimere risikoen? * Hvad gør man hvis man har ondt efter padel? * Hvad er de mest almindelige fejl blandt nye padelspillere - og hvordan kan man undgå dem? * Hvor vigtig er opvarmning i padel - og hvordan kan den se ud? * Hvad er god sportsspecifik støttetræning til padel? * Marcs 3 bedste tips, som han ville ønske han selv havde vidst tidligere. * 3 ting Marc har taget fejl om i padel. * Myter som at padel er en dyr, men nem sport for folk, der ikke kan spille tennis. Du kan læse meget mere om padel på Maxer [https://maxer.dk/staerk-smertefri/padel-tennis].

16. sep. 2024 - 58 min
episode Special #7: Hvor ondt må det gøre? (Gæst hos Nadja Vienberg) artwork
Special #7: Hvor ondt må det gøre? (Gæst hos Nadja Vienberg)

I denne specialepisode er jeg på besøg i Nadja Vienbergs podcast "Du burde ingenting" til en snak om smerter og hvor ondt må det egentlig gøre, før det stadig gør godt. Man kan nemt komme til, i vores kropsfokuserede samfund, at overhøre smerter, i målet om at opnå et bestemt kropsideal (som f.eks. den slanke eller den trænede). Men omvendt, kan man også droppe træningen for hurtigt, når man mærker smerter, i frygt for at forværre situationen. Men hvornår burde man fortsætte og hvornår burde man stoppe? Lyt med, og få svaret! Det kommer vi blandt andet ind på: * Om man burde træne når man har smerter. * Forskellen på smerter og skade. * Hvordan man ved, om det gør ondt på den gode måde. * Den overbeskyttende mor. * Hvad man kan gøre, hvis ens smerter forværres grundet belastning fra en høj vægt. * Om man bør tabe sig, når man døjer med knæsmerter. * Om det er muligt at blive smertefri, uden vægttab. * Hvor meget man skal træne, før det har en sundhedsfremmende effekt. * Hvor lang tid der går, før ens træningsresultater forsvinder, hvis man ikke træner. * Hvordan man skal forholde sig til smerter, der kun mærkes før og efter en træning.

09. sep. 2024 - 1 h 24 min
episode #68 Peter Thybo: Lup på det hele menneske - helhedsorienteret behandling artwork
#68 Peter Thybo: Lup på det hele menneske - helhedsorienteret behandling

I episode 68 har jeg igen besøg af Peter Thybo til en snak om det hele menneske, hvorfor opdelingen i ekspertcentrerede sundhedsfaglige siloer kan være problematisk og hvordan sygdomsudviklingen bliver mere kompleks, kronisk, opstår tidligere og mange mentale lidelser. Peter er fysioterapeut, har en mastergrad i læreprocesser, diplomgrad i almen pædagogik og specialisttitel i arbejdsliv, sundhedsfremme og forebyggelse. Han var på besøg i episode 50 til en snak om det dobbelte KRAM og hvordan opfattelsen af, hvad sundhed er, har ændret sig gennem årene. I denne episode kan du høre mere om: * Peters 10 ledetråde om det hele menneske, hvor du møder WHOs definition af sundhed, regnbuemodellen, ICF og mental sundhed og trivsel. * LUP-modellen og de 8 perspektiver, som er kernen i Peters nye bog "Det hele menneske". * Beskyttende faktorer og risikofaktorer for sygdom. * ReDi-modellen og de 7 fokusområder for bedre læring. * Mødet mellem tre fagområder: 1) Naturvidenskab (fx medicin, anatomi, fysiologi, patologi), 2) Humaniora (fx psykologi, pædagogik, filosofi) og 3) Samfundsvidenskab (fx sociale, økonomiske, juridiske og politiske forhold). * Recoverystjernen om samhørighed, håb og optimisme. Læs mere på Maxer [https://maxer.dk/staerk-smertefri/det-hele-menneske].

12. aug. 2024 - 1 h 10 min
En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Available everywhere

Listen to Podimo on your phone, tablet, computer or car!

A universe of audio entertainment

Thousands of audiobooks and exclusive podcasts

No ads

Don't waste time listening to ad breaks when listening to Podimo's content.

Start 7 days free trial

After trial, only 79,00 kr. / month.Cancel anytime.

Exclusive podcasts

Ad free

Non-Podimo podcasts

Audiobooks

20 hours / month

Start for free

Other exclusive shows

Popular audiobooks