
Begrænset tilbud
3 måneder kun 9,00 kr.
Derefter 99,00 kr. / månedIngen binding.
Alle episoder
461 episoder
בפרק מארח גיא קצוביץ' את שי מורג, יזם סדרתי שאחראי לשלושה אקזיטים מרשימים, ביניהם סקדו והרמטיק. שיחה מרתקת על מה מניע יזם להמשיך גם אחרי שהכסף מפסיק להיות שיקול, על החוסן המדהים של ההייטק הישראלי אל מול אתגרי מלחמת "חרבות ברזל" ואירועי השבעה באוקטובר, ועל מהפכת ה-AI שמשנה את כללי המשחק בכל תעשייה – מההזדמנויות העצומות ועד לחשש מאובדן משרות המוני. נדבר גם על מקומה של ישראל במירוץ ה-AI העולמי, תפקיד הממשלה בקידום חדשנות, וההשפעות העמוקות של הקיטוב החברתי והפוליטי על כולנו. הצטרפו לשיחה מעוררת מחשבה על יזמות, טכנולוגיה, חברה והעתיד שמחכה לנו. 00:00:30 - שי מורג על שלושת האקזיטים שלו והדרייב להקים עוד חברות. 00:02:28 - למה יזמים מצליחים ממשיכים ליזום גם שכסף הוא כבר לא שיקול? 00:07:01 - איך קבלת "כסף משנה חיים" (Life Changing Money) משפיעה על המוטיבציה והצרכים הפנימיים. 00:12:50 - החוסן של ההייטק הישראלי: סגירת עסקת הרמטיק בצל אירועי השביעי באוקטובר וההתאוששות המהירה. 00:17:30 - מהפכת ה-AI: איך היא הולכת לשנות כל תעשייה וליצור הזדמנויות ואתגרים חדשים. 00:19:30 - האם ה-AI ייעלים משרות? התחזית של שי מורג לגבי מפתחים ותעשיות נוספות. 00:25:46 - תחזית אופטימית: האם נראה אקזיט ישראלי של 100 מיליארד דולר בעשור הקרוב? 00:27:00 - מקומה של ישראל במירוץ ה-AI העולמי: פיגור בתשתיות גנריות מול הזדמנויות באפליקציות ורטיקליות וסייבר. 00:36:45 - השפעת תקופת הרפורמה המשפטית על המודעות הפוליטית והצורך באחדות. 00:42:53 - ביקורת על התקשורת: גיא קצוביץ' חושף אנקדוטה מימיו כעיתונאי על סנסציוניות מול חדשות.

בפרק זה אירחנו את ד"ר דין לייטרסדורף, יזם ומייסד-שותף ומנכ"ל דקארט. דין משתף בתפיסת עולמו לגבי האופן שבו בינה מלאכותית משנה את מאזן הכוחות הגלובלי, ומדוע חשוב שישראל תשאף להיות אחת משלוש המעצמות המובילות בתחום. השיחה נוגעת באתגרים ובהזדמנויות של הקמת סטארט-אפ AI בישראל, החזון של דקארט לבנות חברה עם מיליארד משתמשים, ההצלחה הוויראלית של המוצר הראשון שלהם "אואזיס", והייחודיות של הטאלנט הישראלי בתחום. 00:00:00 פתיחה 00:01:08 לאן הולך העולם בעידן מהפכת הבינה המלאכותית? 00:02:03 מה מגדיר מעצמה עולמית? 00:03:19 כיצד טכנולוגיה קובעת את המעצמות לאורך ההיסטוריה 00:06:48 מהפכת האינטרנט והשפעתה על מאזן הכוחות 00:07:27 בינה מלאכותית כמגמה המשפיעה על מערכי הכוחות הבינלאומיים 00:10:14 מהפכת ה-AI וההבדל בינה לבין מהפכות קודמות 00:14:26 האם ChatGPT הוא מוצר מהפכני ומה הוא פותר? 00:19:14 מארק צוקרברג כדיקטטור עם הכי הרבה קולות בעולם 00:24:23 האם ישראל פספסה את הרכבת של חברות AI גדולות? 00:27:05 הרקע להקמת דקארט והחזון לבנות ענקית AI ישראלית 00:30:52 מדוע אין ברירה אלא שישראל תצליח בתחום ה-AI? 00:39:48 מה החזון הספציפי של דקארט ששווה טריליון דולר? 00:56:04 מהו המוצר "אואזיס" של דקארט ולמה הוא התפוצץ? 01:09:04 היתרון התחרותי של הטאלנט הישראלי בתחום ה-Low-Level AI

מהדורת מוסף: גיא קצוביץ' עם ברק שוסטר (Battery Ventures), ינאי אורון (Vertex Ventures Israel) ועמית קרפ (Bessemer Venture Partners) בשיחה פתוחה על מצב ההייטק הישראלי. האם ההייטק באמת חי בבועה, מנותק מהמצב החברתי-ביטחוני והכלכלי? הפרק בוחן את זרם ההשקעות הנכנס, את כניסתן של קרנות גלובליות חדשות לישראל, ושואל האם החששות מקריסה היו מבוססים. עוד על הפרק – מהפכת ה-AI והשפעתה על ציפיות המשקיעים מקצבי צמיחה, ודיון על עתיד תעשיות הסייבר והדיפנס-טק בישראל. 00:00:00 האם ההייטק הישראלי באמת במשבר או שהפחדים היו מוגזמים? 00:02:26 עמית קרפ: "לא הייתה תקופה עם יותר תחרות ויותר כסף בהייטק הישראלי" 00:06:52 אילו קרנות הון סיכון גלובליות פתחו משרדים בישראל לאחרונה? 00:09:41 האם הקרנות הישראליות המקומיות נמצאות בבעיה? 00:13:15 דיפנס-טק: ההייפ הבא או בועה מסוכנת? 00:19:00 הבעייתיות של "דור הסטארטאפים" מהיחידות הטכנולוגיות 00:25:43 האם החברות הגדולות של המחר יצמחו דווקא מהקושי? 00:27:38 האם חברת ה-AI הישראלית הגדולה הבאה תהיה סייבר או לא? 00:31:30 מהפכת ה-AI ושינוי רף הציפיות מצמיחת סטארטאפים 00:34:36 השפעת ה-AI על יצירת תוכן: האם כל אחד יכול להיות "יוצר"? 00:40:17 האם ישראל מאחור במהפכת ה-AI? שני סוגי חברות ה-AI 00:44:28 האם למשקיעי הון סיכון אכפת מהמצב החברתי-ביטחוני? 00:46:04 מתי המצב במדינה יתחיל להשפיע על הביזנס בהייטק? 00:50:01 כוחה של הדיאספורה הישראלית בהייטק העולמי 00:51:04 מהם הקווים האדומים שיגרמו למשקיעים ויזמים לעזוב את ישראל?

בפרק זה אירחנו את אופיר ארליך, יזם סדרתי ומנכ"ל חברת הענן EON, שגייסה למעלה מ-200 מיליון דולר בפחות משנה. אופיר משתף בתובנות על תהליכי הגיוס המהירים והאסטרטגיה מאחוריהם, על ההתמודדות עם ציפיות גבוהות, ועל האתגרים בבניית חברה גדולה בסביבה דינמית. הוא מציג את נקודת מבטו על מעורבות המשקיעים הזרים בהייטק הישראלי, ההשוואות לחברות ענק כמו Wiz, והחשיבות של בניית צוות חריג ביכולותיו כדי לספק מוצר פורץ דרך. שיחה כנה על יזמות, כסף, צמיחה, והשאיפה הבלתי מתפשרת להצלחה. 00:00:00 "אתה לא בלחץ עם כמות הכסף הזו שגייסת?" 00:01:57 ההיגיון מאחורי גיוס "סיד פלוס A" של 20 מיליון דולר 00:06:26 סך הגיוסים של EON והשאלה למה לא לגייס יותר בבת אחת 00:07:32 הסיבה שגיא קוטע את סיפור הגיוס המפורט 00:08:23 מה השתנה בין סבבי הגיוס – טכנולוגיה ולקוחות 00:12:57 הוולואציה של 750 מיליון והמשפט של שון מסקויה על יוניקורנים מוקדמים 00:14:01 מעורבות הקרנות הגלובליות בהייטק הישראלי מאז אוקטובר וה"בועה" בתחום 00:19:04 היתרון של קרנות גלובליות כמו סקויה ולייטספיד 00:21:14 האם משקיעים גלובליים חוששים מהמצב בישראל? 00:24:47 באילו תחומים משקיעים גלובליים מחפשים להשקיע בישראל? 00:27:04 ההצלחות הגדולות בישראל הן לאו דווקא בסייבר ואינפרה – איך זה מסתדר? 00:30:34 למה להקים עוד חברה אחרי שכבר "עשית את זה"? 00:36:41 האתגר הגדול ביותר במסע הנוכחי של אופיר – תיאום ציפיות 00:44:07 ההשוואה ל-Wiz – האם היא טובה? 00:49:00 בניית הצוות ב-EON – חיפוש אחר טאלנטים שהם Hands-on 00:51:02 החשיבות של UI/UX וחווית משתמש גם במוצרי Enterprise עמוקים 00:57:03 כל כמה זמן עושים Review לאיך לבנות ולסדר את החברה מחדש?
![episode מיכה קאופמן - מחברה ליוניקורן: על הדרך לפסגת ההייטק [מובילי חדשנות] artwork](https://cdn.podimo.com/images/2df28fea-2206-4e24-be09-583f271560bc_400x400.png)
דוברים: מיכה קאופמן, מייסד ומנכ"ל Fiverr צפריר נוימן, סמנכ"ל והיועץ המשפטי, רשות החדשנות גיא נבו מיכרובסקי, מנכ”ל פרופיוז טכנולוגיה "חדשנות על הבר" היא סדרה מיוחדת במסגרתה מובילי עולם הכלכלה והחדשנות הישראלית מרואיינים על ידי בכירי רשות החדשנות. נשוחח על החזון הראשוני של חברות, דוגמת Fiverr, בדרכן להיות יוניקורן: מהם האתגרים המשמעותיים השכיחים בתחילת הדרך, ומה הוא השלב שבו מבינים שהם בדרך להיות סיפור הצלחה עולמית. אלו החלטות אסטרטגיות תורמות לצמיחה המהירה, איך יוצרים בידול מהמתחרים בשוק הגלובאלי ועוד. לסיום, נשלב את הזוית הישראלית – נבין איך השפיעה השנה וחצי החולפת לנוכח אתגרי המלחמה על פעילות החברה ועל המוניטין בהיותה יוניקורן ישראלי. נשאל גם האם יש עוד פסגות לכבוש? מיכה קאופמן, מייסד ומנכ”ל Fiverr, מוביל את אחת הפלטפורמות המובילות בעולם לחיבור בין פרילנסרים ללקוחות. מיכה מכהן כשותף בקרן ההון סיכון Cerca וכן כמשקיע עצמאי במספר חברות טכנולוגיה מובילות. עם חזון להנגיש שירותים מקצועיים לכל אחד בכל מקום, קאופמן מוביל מהפכה בשוק העבודה הגלובלי ומעצים את הכלכלה השיתופית. הוא מתמקד בפיתוח חדשנות טכנולוגית שמפשטת תהליכים ומחזקת עסקים קטנים ובינוניים ברחבי העולם. צפריר נוימן, הוא סמנכ”ל רשות החדשנות והיועץ המשפטי שלה. קודם להקמת הרשות היה צפריר אחראי על הייעוץ המשפטי ללשכת המדען הראשי, רשות ההשקעות והסוכנות לעסקים קטנים במשרד הכלכלה והתעשייה. בנוסף עבד בעבר כמתמחה ועורך דין במחלקת ההייטק והעסקאות הבינלאומיות של אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בישראל. במסגרת תפקידיו עסק צפריר בקידום פעילויות שונות כמו קרן יוזמה וקרן ההזנק, ליווה הליכי חקיקה רבים בתחום הכלכלי והיה אחראי על המו”מ ביחס להסכמים של מדינת ישראל או רשות החדשנות עם ממשלות זרות, תאגידים רב-לאומיים זרים והסכמים שונים עם האיחוד האירופאי. השנה יסתיים כל מפגש עם במה למייסד או מנכ”ל של סטארטאפ מ”עוטף ישראל”, לשיחה על המוצר וחדשנותו הטכנולוגית, לצד אתגרי השנה וחצי האחרונות מאז ה-7.10 וההזדמנויות קדימה. והפעם גיא נבו מיכרובסקי, מנכ”ל פרופיוז טכנולוגיה. החברה, אשר שכנה בקריית שמונה, פיתחה טכנולוגיה לגידול תאי שריר, עם יישום פורץ דרך בעולם הבשר המתורבת. לצד ההצלחה הטכנולוגית, גיא ישתף באתגרים הייחודיים שחוותה החברה מאז ה-7.10: החל מהצורך לעבור מקריית שמונה למיקום חדש ביוקנעם, דרך עזיבת צוותי כח האדם של החברה את הצפון, ועד המורכבות שבהפעלת מתקנים ומעבדות בתנאים לא יציבים. נשמע גם על ההזדמנויות שגיא רואה קדימה. (*) ללינקדאין שלי: https://www.linkedin.com/in/guykatsovich/ (*) לאינסטגרם שלי: https://www.instagram.com/guykatsovich/ (*) עקבו אחרינו ב"עוד פודקאסט לסטארטאפים": ספוטיפיי: https://open.spotify.com/show/0dTqS27ynvNmMnA5x4ObKQ אפל פודקאסט: https://podcasts.apple.com/podcast/id1252035397
Begrænset tilbud
3 måneder kun 9,00 kr.
Derefter 99,00 kr. / månedIngen binding.
Eksklusive podcasts
Uden reklamer
Gratis podcasts
Lydbøger
20 timer / måned