Bagom 'For altid, forandret'


I "For altid, forandret" podcasten snakker Christina Nørby Ibsen med prominente gæster som Cecilie Hother, Peter Mygind, Bodil Jørgensen, Jesper Volmer, Søren Gade, Jonathan Richter, Signe Damgaard og Kathrine Lilleør.

Fælles for gæsterne er, at de alle sammen på hver deres måde har været udsat for en skelsættende krise. Her kan du komme med bagom podcasten og læse hvad podcasten handler om.

Hvad handler “For altid, forandret" podcasten om?

'For altid, forandret' handler om hvordan forskellige mennesker mestrer/håndterer kriser. Hvordan sorg, tilgivelse, bebrejdelse, forsoning, opfattes på forskellig vis. Samtalerne med de 9 vidt forskellige ærlige og modige mennesker er fyldt med humor og tårer og hver eneste person har noget med sig i livets kommode, som kan bruges af andre.  

Hvordan har det været, at dykke ned i din egen krise?

Det har været meget hårdt at dykke ned i min egen krise og jeg har mange gange haft lyst til at vende om, og ringe at sige "Jeg vil ikke alligevel". Hver gang jeg har haft en samtale, har jeg været nødt til at se indad, jeg har måtte sande min sorg og indset at min rejse tilbage ville blive lang og kompliceret. Det har også været berigende og motiverende at høre andres historie og se at de hver i sær har fundet deres vej ud af krisen.

Hvad har du lært af, at snakke med andre, som har oplevet at få deres liv forandret?

Jeg har lært meget, jeg har lært at jeg ikke er alene og at det jeg oplever som værende uendeligt svært at bryde med, ikke er unormalt. Jeg er blevet meget mere modig og selvom jeg ikke er i mål, kan jeg se en fremtid, det er blandt andet takket været de mennesker som gavmildt har delt deres historie ned til mindste detalje, med mig. Det er jeg dybt taknemmelig for. 

Hvad håber du, at lytterne får ud af, at lytte til din podcast?

Jeg håber min podcast kan lave lidt "larm" for dem som sidder og føler sig forpligtet til at skynde sig at komme videre. Til dem som har brug for tid til at komme sig over en krise. Vi mennesker har en tendens til at alt hurtigt skal være normalt igen. Vi har svært ved at forholde os til sorg og svært ved at tale om det. Jeg håber min podcast kan give andre mod på at turde sætte ord på hvad de går igennem. Om det så er ulykker, skilsmisser, at miste eller andre livskriser. Alle de mennesker jeg har talt med er enige om en ting og det er at de ikke vil finde sig i at skynde sig, de har alle på hver deres måde brugt tid og kræfter på at bygge sig selv op igen. Det er vigtigt at lytte til hvem man er. 


'For altid, forandret' får premiere på onsdag d. 21 april 2021. Lyt til podcasten eksklusivt på Podimo med et medlemskab. Tilmeld dig på hjemmesiden eller i appen.