True crime & mysteries
Hvem dræbte Nedim? - podcast

Hvem dræbte Nedim?

83% likes this
8,259 subscribers

Som kriminalreporter har Marie Louise Toksvig dækket et utal af drabssager. Men forbrydelsens ubegribelige brutalitet kom helt tæt på, da hendes ven Nedim Yasar blev skudt og dræbt, umiddelbart efter receptionen for bogen Rødder, som Marie Louise havde skrevet om ham. Nu følger hun retssagen mod de to, der er tiltalt for drabet, i håb om at få svar på, hvem der dræbte Nedim – og hvorfor. Og måske blive klogere på, hvilken rolle hun selv spillede i Nedims død. Efter hvert retsmøde fortæller Marie Louise om sagen og manden, hans liv og hans død, sammen med journalist Kaare Svejstrup og gæster, der også kendte Nedim og det bandemiljø, han var en del af som ung.

Latest episodes

Show all
Sjette retsdag: Dommen
25/2 2020

Sjette retsdag: Dommen

På et øjeblik gik Alexander og Martin fra at være tiltalte til at være mordere. Dommere og nævninger var enige: De to dræbte Nedim. Og de blev idømt fængsel på livstid. De har anket sagen. Men for os slutter sagen her, i selskab med exitkoordinator Christina Ruben, der har mere end 15 års erfaring i at arbejde med unge mænd i kriminelle miljøer.

1h 13m
Femte retsdag: De sidste ord
18/2 2020

Femte retsdag: De sidste ord

I retten på Frederiksberg har dommere og nævninger trukket sig tilbage for at afgøre, om de tiltalte er skyldige i drabet. Inden da hørte de først anklageren, så forsvarerne argumentere for og imod anklagemyndighedens beviser. Det handler både om det, vi ved og alt det, vi ikke ved efter et års efterforskning og fem dage i retten.

1h 5m
Fjerde retsdag: Tal, teknik og teledata
4/2 2020

Fjerde retsdag: Tal, teknik og teledata

En dag med uendelige tal og tidskoder, som både anklager og forsvar vil bruge til at vise, hvor de tiltalte var - eller ikke var - da Nedim blev skudt kl 19:32. Og så skulle retten vide lidt mere om Nedim Yasar.

47m
Tredje retsdag: Øjenvidnet
3/2 2020

Tredje retsdag: Øjenvidnet

Manden sad i sin bil i novembermørket og hørte glas, der splintrede. Han kiggede ud af forruden og så drabsmanden stå tæt på Nedims bil og skyde. Nu måtte han i over en time sidde i vidnestolen i retten for at fortælle alt, hvad han så, da han befandt sig mindre end 20 meter fra den målrettede likvidering på Hejrevej.

49m
Afklaring?
27/1 2020

Afklaring?

Der er næsten to ugers pause mellem retsmøderne, men Kaare Svejstrup vil gerne vide mere om de to anklagede. Og om, hvordan Marie Louise holder balancen mellem principperne og sin personlige rolle i drabssagen

26m
Øjenvidner og aflytninger
21/1 2020

Øjenvidner og aflytninger

På retssagens anden dag skulle en stribe øjenvidner afhøres - blandt andre Dan Bjerregaard, der er med i studiet. Han kendte Nedim fra arbejdet på Radio24syv, deltog i bogreceptionen og lagde mærke til en mand, der stod i mørket ved gerningsstedet kort før drabet. Politiet mener, det var morderen.

54m
Første retsmøde: Anklagerne
20/1 2020

Første retsmøde: Anklagerne

På retssagens første dag får vi endelig indblik i politiets teorier og beviser i sagen om drabet på Nedim. Marie Louise Toksvig har besøg af socialpædagog Christina Ruben, der fulgte Nedim, fra han var en småkriminel teenager med gangsterdrømme, og siden stod for hans exit-forløb, da han forlod det kriminelle bandemiljø.

56m