Jordforbindelse med Signe Wenneberg - podcast

Jordforbindelse med Signe Wenneberg

83% likes this
2,917 subscribers

En podcast fra journalist, forfatter og planteaktivist Signe Wennebergs grønne have. Lyt med og få gode hverdagsråd og praktiske plantetips til din egen have baseret på sæsonen – og få hjælp til at finde ro blandt mælkebøtter, tulipanløg og æbletræer. Vært: Signe Wenneberg. Tilrettelæggelse, klip og produktion: Cecilie Wortziger. Musik: Frej Levin.

Listen to unlimited podcasts and audio books

Already more than 250.000 members

Podcasts & Audiobooks – all in one app

Try for free – cancel anytime


Get 30 days free, then DKK 59/month. Cancel anytime

Use PayPal or Credit Card.

Latest episodes

Show all
Episode 27: Sæsonafslutning – et forsvar for den vilde have
2/10 2020

Episode 27: Sæsonafslutning – et forsvar for den vilde have

Vi er nået til sidste program i denne første sæson af podcasten, og udover at der skal lyde en stor tak til alle lyttere og medvirkende, så skal det i dag blandt andet handle om Signes kamp for at udbrede den vilde og biodiverse have, men også den modstand hun møder i sit arbejde, når haveejere rundt omkring i landet skriver til hende og proteresterer imod, at hun lader græsset gro. Derfor er dette program en hyldest til den vilde have, og så er det en række af de bedste tips til, hvordan man henover efteråret og vinteren kan gøre naturen i haven lidt vildere, rigere og mere mangfoldig. Der skal blandt andet klippes ned, laves stiklinger og faktisk også fjernes ukrudt. Til sidst i programmet deler Signe ud af sin bedste æbleopskrift, det er nemlig stadig æblesæson. Vært: Signe Wenneberg. Tilrettelæggelse, klip og produktion: Cecilie Wortziger. Musik: Frej Levin.

37m
Episode 26: ØsterGRO – en tagfarm midt i byen
25/9 2020

Episode 26: ØsterGRO – en tagfarm midt i byen

I dette afsnit besøger Signe den 600 km2 store tagfarm ØsterGRO i København, som udover at være en frodig køkkenhaven på et tag og en restaurant, også er en forening for familier, som får grøntsager en gang om ugen i høstsæsonen. ØsterGRO blev etableret I foråret 2014 af tre engagerede havemennesker, Kristian Skaarup, Livia Urban Swart Haaland og Sofie Brincker, visionen var at skabe en lokal og bæredygtig fødevareproduktion i byen og give storbyens borgere mulighed for at følge et økologisk landbrug tæt på. Det lykkedes, og i dag er ØsterGRO, så populær, at de har måtte udvide og få grøntsager fra andre økologiske landbrug uden for byen for at mætte alle maver. Hør meget mere om ØsterGROs historie, vision og hverdag, når Livia Urban Swart Haaland fortæller Signe, hvordan det hele startede. Gæst: Livia Urban Swart Haaland. Vært: Signe Wenneberg. Tilrettelæggelse, klip og produktion: Cecilie Wortziger. Musik: Frej Levin.

35m
Episode 25: Adam Aamanns køkkenhave – om tallerkensmækkere, figner og septembers bedste retter
18/9 2020

Episode 25: Adam Aamanns køkkenhave – om tallerkensmækkere, figner og septembers bedste retter

I dette afsnit besøger Signe Wenneberg kok og restaurantejer Adam Aamann i hans smukke køkkenhave midt på Østerbro i København, hvor han gror kål, squash, krydderurter, tomater, spiselige blomster og meget andet spiselig til både restauranterne og aftensmaden for hans kone og tre børn. Hvordan er det at have en køkkenhave midt i byen? Hvad betyder 'urban farming' for ham? og hvordan har han fået uventet succes med tomaterne i år? Adam giver også sit bud på grønne sæsonbaserede retter til en fredag aften i september. Vært: Signe Wenneberg. Tilrettelæggelse, klip og produktion: Cecilie Wortziger. Musik: Frej Levin.

37m