Personal stories & conversationsTrue crime & mysteries
Min forbandede fortid - podcast

Min forbandede fortid

82% likes this
4,670 subscribers

Torben Hein begik sit første indbrud som 13-årig, blev biltyv som 14-årig og svært bevæbnet pusher på Christiania som blot 15-årig. Han har fået mange tæv og har udsat andre for vold flere gange, end han bryder sig om at tænke på. Han har siddet 14 år i fængsel og har i årevis levet som heroinmisbruger. Heroinen kostede ham hans første kærlighed, hans første barn og alt, hvad der minder om selvrespekt. I dag har han kvittet misbruget og er blevet en lovlydig borger. Han bor i et hus i en jysk provinsby med kæreste, sønner og bonusbørn. Han har et job og står op hver morgen for at smøre madpakker. Han er en helt almindelig mand. Men fortiden hjemsøger ham. Hvem var han da han var værst? Hvad husker de få gamle venner, der stadig lever? Og er han blevet virkeligt blevet en anden person, end den han var? Produceret for Podimo af Hz&Tone

Latest episodes

Show all
Episode 7: Det gode liv?
9/6 2020

Episode 7: Det gode liv?

Torben er kommet ud på den anden side og lever i dag et helt almindeligt liv med arbejde, kæreste og børn. Han har sagt farvel til stofferne, volden og kriminaliteten og han har fået et nyt liv med kærlighed, ro og glæde. Men et besøg på Christiania med en gammel ven sætter tankerne i gang. For der vil altid være en lille del af Torben, der savner alt det kaos, der var engang.

29m
Episode 6: En ny start
2/6 2020

Episode 6: En ny start

Torben er taget med Helle på afvænning i Nordjylland. Her glider de to hurtigt væk fra hinanden. Til gengæld møder han Karsten, som skal vise sig at blive hans bedste ven. Og da de begge er blevet clean starter, hvad der ligner en ny og lykkelig tilværelse for dem begge med kærester og børn. Det er næsten for godt til at være sandt. Og det varer da heller ikke ved. I dag har Torben ikke set Karsten i mange år. Men nu mødes de igen, og skal tale om, hvad der skete dengang.

30m
Episode 5: Familieliv på heroin
26/5 2020

Episode 5: Familieliv på heroin

Under et af sine mange fængselsophold begynder Torben at bruge heroin, og han begynder for alvor sin tur mod bunden. I fængslet får han besøg af Helle, som også er narkoman. Hun forsyner ham med stoffer, men også med kærlighed. De bliver gift, og snart efter er Helle gravid. Men selvom de elsker hinanden river de hinanden med i faldet og dybt ned i afgrunden. Mange år senere mødes Torben med Helle. Hvordan husker hun det, der skete? Og hvem svigtede hvem?

32m
Episode 4: 14 år bag tremmer
19/5 2020

Episode 4: 14 år bag tremmer

En stor del af Torbens liv er foregået bag tremmer. Her finder han en struktur og en hverdag, som ikke findes uden for murene. Og så er han god til at markere sig og opnå respekt. For Torben går ikke af vejen for at løse beskidte opgaver for rockerne i fængslet. Men når celledøren er lukket er Torben alene med sin sorg, og selvom han og hans gode ven, Mexeren, støtter hinanden, taler de aldrig om følelser. I dag mødes de to gamle venner så uden for murene. Kan de i dag tale om de følelser, de begge gik rundt med de mange år på ‘Banditafdelingen B3’ i Vridsløselille Statsfængsel?

23m
Episode 3: Anita
12/5 2020

Episode 3: Anita

På en springtur fra fængslet med politiet lige i hælene falder Torben hovedkulds for Anita. Det er sommer, han føler sig fri, og livet er fyldt med fest, farver og forelskelse. Anita bliver Torbens sunde fornuft, indtil rollerne skifter. For pludselig ændrer Anita sig. Og da Torben igen sidder bag tremmer, modtager han et brev. Det er fra Anitas storebror, Kurt, og brevet får Torbens verden til at ramle sammen.

26m
Episode 2: En sød lille dreng
5/5 2020

Episode 2: En sød lille dreng

Selv de værste voldsmænd fødes som uskyldige børn. Torben er det bare ikke så længe. For allerede som 12-årig er hans liv et kaos med stoffer, kriminalitet og flugt fra institutioner. Aftenen før hans 15 års fødselsdag ender med en biljagt med politiet. Hvad gik der galt? Torben besøger i dette afsnit sin mor, som måske kan fortælle om, hvorfor Torben endte på den gale vej, men som også selv bærer rundt på en tung arv.

32m
Episode 1: Voldsparat
28/4 2020

Episode 1: Voldsparat

Vi møder Torben, da han er værst. Dengang han var sådan én, man bestemt IKKE har lyst til at møde på gaden... Da Torben er omkring 17 år, går han med kniv, og han køber en pistol og et oversavet jagtgevær. Han sælger hash, hænger ud med banden “The Daltons”, som trækker et spor af vold og stoffer efter sig. I de år er Torben frygtet af mange, og han tæsker og truer sig til respekt. Det er et kapitel af hans liv, som han i lang tid har fortrængt. Men sikkert er det, at det er en periode, der ender med medvirken til drab.

30m
Trailer
27/4 2020

Trailer

Torben Hein begik sit første indbrud som 13-årig, blev biltyv som 14-årig og svært bevæbnet pusher på Christiania som blot 15-årig. Han har fået mange tæv og har udsat andre for vold flere gange, end han bryder sig om at tænke på. I denne serie hjemsøger han fortiden. Hvem var han da han var værst? Hvad husker de få gamle venner, der stadig lever? Og er han blevet virkeligt blevet en anden person, end den han var?

1m