Jong Beleggen, de podcast
Free Podcast

Jong Beleggen, de podcast

Podcast by Pim Verlaan / Milou Brand

This is a free podcast, which you can listen to on all podcast players. You can access all free shows in the Podimo App without a subscription.

Veilig en verantwoord leren beleggen met Pim en Milou. Welke rendementen behalen zij als beginnende beleggers en belangrijker: welke risico’s nemen ze daarvoor? Om de donderdag om 16:00 uur een nieuwe aflevering, met zo nu en dan een deskundige gast. Ruim 10 miljoen ✨ plays. Investeer in je kennis en beleg met beleid! 

Other exclusive shows

Your Offer

Unlimited access to exclusive podcasts
No ads
20 hours of audio books / month
After trial, only 79,00 kr. / month. No obligations.

All episodes

169 episodes
episode 168. Grote beleggers: Stanley Druckenmiller | € 398.500 artwork
168. Grote beleggers: Stanley Druckenmiller | € 398.500
Al je eieren in één mandje, dat moet je toch nooit doen? Stanley Druckenmiller doet het lekker toch, en dat legt hem geen windeieren. Deze eigenzinnige belegger, die zichzelf in plaats daarvan een money manager noemt, is een scherpe geest in de financiële wereld en houdt er een unieke beleggingsfilosofie op na. Pim en Milou ontleden zijn gedachtegoed aan de hand van fragmenten met hemzelf en hebben het over position sizing, een pre-momentum strategie en fat pitches. Tot slot nog even over de grootste fout die een investeerder kan maken: het verkopen van een waanzinnig aandeel. En dat heeft in dit geval alles te maken met Nvidia… ► Uitgebreide show notes en achtergrondinformatie: https://jongbeleggendepodcast.nl/168-grote-beleggers-stanley-druckenmiller [https://jongbeleggendepodcast.nl/168-grote-beleggers-stanley-druckenmiller] ► Word Vriend: https://portfoliodividendtracker.com [https://portfoliodividendtracker.com/?utm_medium=referral&utm_source=jong-beleggen&utm_campaign=podcast&utm_content=shownotes] ► Updates via Instagram: https://www.instagram.com/jongbeleggen [https://www.instagram.com/jongbeleggen] ► Mijn volledige portfolio: https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen [https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen] 1) We maken gebruik van programmatic advertising, wat inhoudt dat we geen invloed hebben op de spots die in de podcast worden afgespeeld. Dit is vergelijkbaar met tv, YouTube, radio en de krant, uiteraard met uitzondering van de advertenties die we zelf hebben ingesproken. 2) Deze podcast is 100% expertise-vrij en alleen geschikt voor amusementsdoeleinden. De inhoud mag niet worden beschouwd als financieel advies. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
30. maj 2024 - 59 min
episode 167. Hoe herken je goed management (met Reinder Wietsma) | € 397.400 artwork
167. Hoe herken je goed management (met Reinder Wietsma) | € 397.400
Je kunt nog zo’n mooi kwaliteitsbedrijf hebben, een slecht management kan veel verprutsen. In deze aflevering legt Reinder Wietsma, hoofd Beleggingen bij IBS Capital Allies, waar je het C-level allemaal op kan beoordelen. Dat doet hij aan de hand van veel voorbeelden, waaronder Microsoft, Just Eat Takeaway en Alphabet. Omdat IBS één van de weinige Nederlandse fondsen is die op kwaliteit zit, bespreken we ook de karakteristieken waar Reinder zelf op selecteert. In dat kader komen ook prijszettingsmacht en de grenzen daarvan aan bod. ► Uitgebreide show notes en achtergrondinformatie: https://jongbeleggendepodcast.nl/167-hoe-herken-je-goed-management-met-reinder-wietsma [https://jongbeleggendepodcast.nl/167-hoe-herken-je-goed-management-met-reinder-wietsma] ► Word Vriend: https://portfoliodividendtracker.com [https://portfoliodividendtracker.com/?utm_medium=referral&utm_source=jong-beleggen&utm_campaign=podcast&utm_content=shownotes] ► Updates via Instagram: https://www.instagram.com/jongbeleggen [https://www.instagram.com/jongbeleggen] ► Mijn volledige portfolio: https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen [https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen] 1) We maken gebruik van programmatic advertising, wat inhoudt dat we geen invloed hebben op de spots die in de podcast worden afgespeeld. Dit is vergelijkbaar met tv, YouTube, radio en de krant, uiteraard met uitzondering van de advertenties die we zelf hebben ingesproken. 2) Deze podcast is 100% expertise-vrij en alleen geschikt voor amusementsdoeleinden. De inhoud mag niet worden beschouwd als financieel advies. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
16. maj 2024 - 1 h 7 min
episode 166. Monopolies, duopolies en oligopolies | € 380.400 artwork
166. Monopolies, duopolies en oligopolies | € 380.400
Bij bedrijven die tot deze categorieën behoren, denken we al gauw aan een moat. Toch is het zeker niet altijd een goede belegging: denk maar aan het duopolie van Airbus en Boeing. Onderlinge competitie is namelijk leuk voor de consument, maar kan flink in het nadeel werken van de bedrijven. We ontleden de vormen van onderlinge concurrentie aan de hand van Game Theory en het bekende Prisoner’s Dilemma, bespreken de strategie van Adyen, maar we beginnen met een nieuwtje van Milou en een quote van Tom Russo: “I think investors should think more and trade less”. ► Uitgebreide show notes en achtergrondinformatie: https://jongbeleggendepodcast.nl/166-monopolies-duopolies-en-oligopolies [https://jongbeleggendepodcast.nl/166-monopolies-duopolies-en-oligopolies] ► Word Vriend: https://portfoliodividendtracker.com [https://portfoliodividendtracker.com/?utm_medium=referral&utm_source=jong-beleggen&utm_campaign=podcast&utm_content=shownotes] ► Updates via Instagram: https://www.instagram.com/jongbeleggen [https://www.instagram.com/jongbeleggen] ► Mijn volledige portfolio: https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen [https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen] 1) We maken gebruik van programmatic advertising, wat inhoudt dat we geen invloed hebben op de spots die in de podcast worden afgespeeld. Dit is vergelijkbaar met tv, YouTube, radio en de krant, uiteraard met uitzondering van de advertenties die we zelf hebben ingesproken. 2) Deze podcast is 100% expertise-vrij en alleen geschikt voor amusementsdoeleinden. De inhoud mag niet worden beschouwd als financieel advies. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
02. maj 2024 - 57 min
episode 165. Particuliere beleggers aan het woord (met Guido & Ronald) | € 388.200 artwork
165. Particuliere beleggers aan het woord (met Guido & Ronald) | € 388.200
Omdat de beleggerswereld groter is dan alleen de dagelijkse beslommeringen van Pim en Milou komen in deze aflevering twee andere beleggers aan het woord: Guido [https://app.portfoliodividendtracker.com/p/Q31E7ifmb5XTJoRU] (32) en Ronald [https://app.portfoliodividendtracker.com/p/ZZkzZAq6pCnFxRmY] (59). Deze vanaf het begin zeer betrokken beleggers in de Jong Beleggen-community nemen je mee in hun portfolio, beleggersbeslissingen en strategie. Beiden beleggen ze in kwaliteit, maar verschil mag er wezen: de één is vrachtwagenchauffeur en houdt van high margin-bedrijven, de ander belegt voor een iets concreter doel dan de meeste lange termijnbeleggers, wat noopt tot andere keuzes. Ook komen we even kort terug op de vorige aflevering over ROIC. ► Uitgebreide show notes en achtergrondinformatie: https://jongbeleggendepodcast.nl/165-particuliere-beleggers-aan-het-woord-met-guido-ronald [https://jongbeleggendepodcast.nl/165-particuliere-beleggers-aan-het-woord-met-guido-ronald] ► Word Vriend: https://portfoliodividendtracker.com [https://portfoliodividendtracker.com/?utm_medium=referral&utm_source=jong-beleggen&utm_campaign=podcast&utm_content=shownotes] ► Updates via Instagram: https://www.instagram.com/jongbeleggen [https://www.instagram.com/jongbeleggen] ► Mijn volledige portfolio: https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen [https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen] 1) We maken gebruik van programmatic advertising, wat inhoudt dat we geen invloed hebben op de spots die in de podcast worden afgespeeld. Dit is vergelijkbaar met tv, YouTube, radio en de krant, uiteraard met uitzondering van de advertenties die we zelf hebben ingesproken. 2) Deze podcast is 100% expertise-vrij en alleen geschikt voor amusementsdoeleinden. De inhoud mag niet worden beschouwd als financieel advies. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
18. apr. 2024 - 57 min
episode 164. Return on invested capital (ROIC) | € 395.000 artwork
164. Return on invested capital (ROIC) | € 395.000
De metric ROIC bevat veel voor beleggers zeer belangrijke informatie over een bedrijf. Het vertelt je hoeveel waarde een bedrijf creëert dan wel vernietigt, het zegt iets over de aanwezigheid van een competitief voordeel en het laat zien in hoeverre een bedrijf in staat is zijn eigen groei te financieren. Kortom: bijzonder waardevolle informatie, en dus een metric waar iedereen goed naar zou moeten kijken. Gek genoeg wordt de ROIC in de praktijk maar weinig gebruikt. In deze aflevering hoor je hoe je ‘m gebruikt en geloof ons: dat wil je weten. ► Uitgebreide show notes en achtergrondinformatie: https://jongbeleggendepodcast.nl/164-return-on-invested-capital-roic [https://jongbeleggendepodcast.nl/164-return-on-invested-capital-roic] ► Word Vriend: https://portfoliodividendtracker.com [https://portfoliodividendtracker.com/?utm_medium=referral&utm_source=jong-beleggen&utm_campaign=podcast&utm_content=shownotes] ► Updates via Instagram: https://www.instagram.com/jongbeleggen [https://www.instagram.com/jongbeleggen] ► Mijn volledige portfolio: https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen [https://app.portfoliodividendtracker.com/p/jongbeleggen] 1) We maken gebruik van programmatic advertising, wat inhoudt dat we geen invloed hebben op de spots die in de podcast worden afgespeeld. Dit is vergelijkbaar met tv, YouTube, radio en de krant, uiteraard met uitzondering van de advertenties die we zelf hebben ingesproken. 2) Deze podcast is 100% expertise-vrij en alleen geschikt voor amusementsdoeleinden. De inhoud mag niet worden beschouwd als financieel advies. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy [https://art19.com/privacy] en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info [https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info].
04. apr. 2024 - 55 min

Popular audiobooks

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Available everywhere

Listen to Podimo on your phone, tablet, computer or car!

A universe of audio entertainment

Thousands of audiobooks and exclusive podcasts

No ads

Don't waste time listening to ad breaks when listening to Podimo's content.

Other exclusive shows

Popular audiobooks