Moovy Podcast
Free Podcast

Moovy Podcast

Podcast by Mikkel Abel og Joachim Jelle

This is a free podcast, which you can listen to on all podcast players. You can access all free shows in the Podimo App without a subscription.

Moovy Podcast er en udvidelse af filmmagasinet Moovy.dk, der holder dig opdateret på hvad der sker i film- og tv-verden i ind- og udland. I forskellige formater laver de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, anmeldelser af nye biograf- og streamingaktuelle titler, forskellige top ti og fem-lister, rangeringer fra værst til bedst af instruktører og andet, diverse anbefalinger af oversete film, mens de i 'Spotlight' kaster kærligheden over udvalgte klassikere. Kontakt: moovypodcast@gmail.com 

Other exclusive shows

Your Offer

Unlimited access to exclusive podcasts
No ads
20 hours of audio books / month
After trial, only 79,00 kr. / month. No obligations.

All episodes

146 episodes
episode Moovy Podcast fylder 3 år: Bedste film 1994 artwork
Moovy Podcast fylder 3 år: Bedste film 1994
En 3-års fødsesldag kræver noget helt specielt, og derfor fejrer Moovy Podcast dagen med at finde de bedste film fra filmåret 1994! Jovist har Adam Sandler og “Uncut Gems” fyldt meget. Jovist har Park Chan-wook og hans mange mesterværker fyldt meget. Men hvis der er noget, som har fyldt meget for Moovy Podcast, så er det, hvordawn de skulle fejre deres 3-års fødselsdag. Dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, kigger tilbage på deres fødselsår, 1994. Det er store film som “Pulp Fiction”, “Forrest Gump”, “The Shawshank Redemption”, men også mindre titler som “Nattevagten” og “Rød” og “Hvid” i farvetrilogien. Her skal værterne så kåre de bedste film fra dette berømte og berygtede år. Men dette er IKKE hvilken som helst almindelig topliste! Dette er en DRAFT. Mikkel og Joachim dyster mod hinanden for at samle drømmeholdet, så at sige, fra filmåret 1994 — som skulle de sammensætte det bedste fodboldhold. De kan vælge film fra syv kategorier (Oscar-nominerede, gyser, ikke-engelsksproget, blockbuster, action-mysterie-crime, komedie og slutteligt drama). Resultatet af dette nye format blev en hæsblæsende konkurrence blandt de to filmnørder, der begge ville gå med hjertet — men hurtigt fandt ud af at store, populære titler ser flotte ud på det samlede drømmehold. For det er noget så let for enten Joachim eller Mikkel at sige, at de selv vandt, men de har brug for nogle objektive dommere: nemlig dig. Skriv en kommentar på Moovy.dk eller følg med på vores sociale medier, hvor de samlede drømmehold bliver opgivet, så du kan vurdere, om Joachim bankede Mikkel eller om Mikkel bankede Joachim. Det er lige præcis, hvad de ønsker allermest i fødselsdagsgave. Derinde kan du også skrive, om dette nye format var en succes, og om du vil have flere drafts. Vi lyttes ved!
18. apr. 2024 - 1 h 26 min
episode Værst til bedst: Park Chan-wook artwork
Værst til bedst: Park Chan-wook
Mesterinstruktøren Park Chan-wook var senest aktuel med "Decision to Leave" fra 2022, men nu er han igen klar med et nyt projekt. Ligesom med "The Little Drummer Girl" vender sydkoreaneren snuden mod tv-serier med sit nyeste projekt, miniserien "The Sympathizer". Og i den anledning rangerer Moovy Podcast Park Chan-wooks film fra værst til bedst! En stor udfordring for de to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, da den sydkoreanske auteur står bag fantastiske film som "Oldboy", "The Handmaiden" og "Sympathy for Mr. Vengeance". Inden rangeringen kommer snakken ind på, hvad der definerer Park Chan-wook. En filmmager, der alle dage har vægtet sit æstetiske udtryk, og brugt genrekoder, som blandt mange fans har gjort ham til østens Quentin Tarantino. Hvordan karrieren rangerer sig fra værst til bedst må du lytte med for at finde ud af, men det bliver en hård kamp, bl.a. når den såkaldte 'Hævn'-trilogi skal fordeles. Og hvorfor var det lige Park Chan-wook pludseligt lavede en alternativ romantisk komedie om psykisk lidende mennesker? Rangeren kommer også tilbage til hvor karrieren startede med den politiske "JSA", der var med til at søsætte en ny, succesfuld æra for koreanske film. Vi lyttes ved!
11. apr. 2024 - 1 h 30 min
episode Spotlight: Uncut Gems (2019) artwork
Spotlight: Uncut Gems (2019)
Kulmination på deres Oscar-væddemål resulterer i, at Moovy Podcast hylder et manisk mesterværk fra moderne tid: Adam Sandler og Safdie-brødrenes “Uncut Gems”. Med en uges pause har Moovy Podcast ladet batteriet op, og de er nu klar til at fyre det hele af på en af de mest stressende film nogensinde. Din ene vært, Mikkel Abel, “vandt” Oscar-væddemålet og fik derfor muligheden for at vælge en film til Spotlight-formatet, og han gik med én, som begge værterne elsker. Spotlight-formatet indebærer en gennemgang af produktionen, de vigtigste spillere, de bedste scener og – en kategori som dagens film excellerer særligt i – bedste citater. Det er en let måde med god fart på at dykke ned i velkendte titler på sammen Moovy Podcast. Det har været en hektisk tid med Top 5: Jake Gyllenhaal, Top 10: Steven Spielberg såvel som en episode om både Dune: Del 1 og Dune: Del 2, men nu er Mikkel Abel og Joachim Jelle mere end klar på at følge den manipulerende, løgnagtige, øretæveindbydende, tåkrummende, patetiske, konstant gamblende og helt igennem underholdende Howard Ratner. Det er Safdie-brødrenes film fra 2019, der blev forbigået ved alle priser, og som for mange publikummer var en rigtig “plat eller krone”-film, om de kunne lide den. “Uncut Gems” har levet i nærmest et årti i brødrenes hoveder, men pludselig lykkedes de med projektet. Adam Sandler, Julia Fox, Kevin Garnett, Daniel Lopatin, Darius Khondji, The Weeknd og mange flere er alle med til at gøre denne film til hvad den er. Vi håber, du er klar til at hylde den med os – vi lyttes ved!
04. apr. 2024 - 1 h 32 min
episode Top 5: Jake Gyllenhaal + anmeldelse af Road House artwork
Top 5: Jake Gyllenhaal + anmeldelse af Road House
Moovy Podcast kaster rampelyset på Jake Gyllenhaal og præsenterer hans fem bedste film plus en anmeldelse af skuespillerens streamingaktuelle “Road House”. Det har været nogle særdeles aktive sidste uger med et interview af Joey Moe i anledning af “Ripple”, reaktioner på Oscar-showet, en topliste over Steven Spielberg OG en bonusanmeldelse af stadig biografaktuelle “Dune: Del 2”. Men bare fordi det har været hektisk, betyder det ikke at dine værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, ikke leverer spændende og underholdende filmsnak til dine øregange. Dagen i dag står på den fantastiske Jake Gyllenhaal, som er Amazon Prime-aktuel med den nye “Road House”, baseret på 1989-filmen med Patrick Swayze. Inden de kaster sig over anmeldelsen af den hårdtslående actionfilm, skal værterne dog have endevendt karrieren på en af de mere definerende skuespillere for deres unge år. Det er nepo-babyen, der bl.a. har tryllebundet publikum gennem hans stærke præstationer i Denis Villeneuve-filmene “Prisoners” og “Enemy” – men som også kan levere fjol og overspil i film som “Bubble Boy” og “Okja”. Han brød ægte igennem med kultfilmen “Donnie Darko”, der måske altid har været med til at understrege Gyllenhaals mørke side – en side, der efterhånden er cementeret gennem bl.a. hans dehumaniserede soldat i “Jarhead” og den ikoniske Lou Bloom fra “Nightcrawler”. Dog har han fremmanet smil og glæde i romantiske komedier som “Love & Other Drugs” såvel som den suverænt underholdende actionfilm “Ambulance”. Mon hans mere mainstream-film som “The Day After Tomorrow” finder frem til listen, eller den helt klassiske Oscar-nominerede præstation i “Brokeback Mountain” har hægtet sig fast blandt de stærkeste fem.  Vi lyttes ved! 00:00:00 – Indledende snak om Jake Gyllenhaal 00:16:24 – 5. og 4. pladsen 00:27:23 – 3. og 2. pladsen 00:41:11 – Bobler! 00:52:11 – 1. pladsen 00:59:19 – Anmeldelse af “Road House” (2024) 01:16:57 – Opsummering + annoncering af kommende episoder!
21. mar. 2024 - 1 h 23 min
episode Interview: Joey Moe og spillefilmsdebuten "Ripple" artwork
Interview: Joey Moe og spillefilmsdebuten "Ripple"
Det har været nogle travle uger på Moovy Podcast. "Dune: Del 2" fik en grundig anmeldelse i et bonusafsnit, mens de 10 bedste Steven Spielberg-film blev rangeret sammen med gæsten Nikolaj Tarp. Tidligere på ugen skulle der også reageres på Oscar-uddelingens vindere og tabere. Men de to værter, Mikkel Abel og Joachim Jelle, har slet ikke tid til at lette foden fra speederen. I dagens episode får podcasten nemlig fint besøg af ingen ringere end popstjernen Joey Moe.  Joey Moe har de sidste par år indledt et karriereskifte fra musikken til filmens veje, hvor bl.a. den alternative filmskole Super8 har givet en uddannelse som instruktør. Og nu er Joey Moe klar med filmen "Ripple", der både markerer afgangsfilm og spillefilmsdebut for talentet. "Ripple" er en hjernevridende thriller, der dykker ned i besættelsen af true crime og hvordan én tragisk hændelse kan sprede sig som ringe i vandet og påvirke mange mennesker på kryds og tværs. Joey Moe har dedikeret de sidste tre år af sit liv til filmen, som han både agerer manuskriptforfatter og instruktør på. I interviewet kommer snakken omkring tilblivelsen af filmen, inspirationer og masser af anekdoter fra produktionen - bl.a. hvorfor Joey Moe nok ikke medvirker i sin egen film igen, og hvordan man får fat i Ulrich Thomsen til at medvirke i sin afgangsfilm. Popsangeren, og nu filmmager, sætter også ord på karriereskiftet og hvad der helt nøjagtigt igangsatte dén tanke. For hvilke forventninger fører det med, når en af tidens bedst sælgende musikere pludselig skal lave film? Bliv klogere på Joey Moe og filmen "Ripple" i interviewet med Moovy Podcast. Vi lyttes ved!
15. mar. 2024 - 54 min

Popular audiobooks

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Available everywhere

Listen to Podimo on your phone, tablet, computer or car!

A universe of audio entertainment

Thousands of audiobooks and exclusive podcasts

No ads

Don't waste time listening to ad breaks when listening to Podimo's content.

Other exclusive shows

Popular audiobooks