USAPol.dk
Free Podcast

USAPol.dk

Podcast by USAPol.dk

This is a free podcast, which you can listen to on all podcast players. You can access all free shows in the Podimo App without a subscription.

Dybdegående analyser af den amerikanske præsidentvalgkamp 

Other exclusive shows

Your Offer

Latest episodes

USAPol special, afsnit 5: Den største præsident, USA aldrig fik? Med Anne Mørk
Forskellige navne er blevet nævnt, når man diskuterer, hvem der er den bedste præsident, USA aldrig fik. Et af dem er Robert F. Kennedy, JFK's lillebror og justitsminister og senere senator og præsidentaspirant. Robert F. Kennedys karriere kulminerede i 1960'erne - en tid, der både var præget af kampen for borgerrettigheder, Vietnamkrigen og Cubakrisen. Efter drabet på John F. Kennedy i 1963 blev Bobby, som han også blev kaldt, året efter senator, og i 1968 besluttede han sig for selv at gå efter præsidentposten. Men i juni 1968 blev Robert F. Kennedy dræbt - og præsidentembedet nåede han aldrig.  For at fortælle historien om Robert F. Kennedy og ikke mindst den tid, han levede i, har vi meget fornemt besøg af Anne Mørk, der er RFK-ekspert, tidligere adjunkt på Syddansk Universitet og phd. i amerikanske studier. Med Jakob Terp-Hansen som vært tager Anne Mørk lytterne igennem RFK's barndom i Kennedy-familien, hans tid som justitsminister, senator og præsidentkandidat - og ikke mindst hvordan han udviklede sig som politiker gennem tiden.
50 min - 29. feb. 2024
USAPol special, afsnit 4: Kennan, kold krig og "det lange telegram" - m. Lars Erslev Andersen
I 1946 blev et særdeles omtalt og omdiskuteret dokument afsendt fra Moskva. Det er kendt som "det lange telegram", og diplomaten George Kennan stod bag. Grundlæggende handlede dette dokument om, hvordan USA skulle håndtere Sovjetunionen - og måske havde det indflydelse på Trumandoktrinen, der blev udformet i 1947, og som for nogen at se begyndte den kolde krig.  Men hvor stor en betydning havde diplomaten George Kennan, der blev "director of policy planning" i udenrigsministeriet i 1947, for den tidlige kolde krig? Og hvem var Kennan egentlig? Gæst i denne udsendelse er seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier og forfatter til en række bøger, heriblandt "Den amerikanske mission", Lars Erslev Andersen. Han trækker på sikker vis linjerne i amerikansk sikkerhedspolitik op fra 1930'erne og 1940'erne, fortæller om Kennan og det lange telegram og perspektiverer helt frem til nutidens amerikanske udenrigspolitik. Vært er Jakob Terp-Hansen.
52 min - 22. feb. 2024
USAPol special, afsnit 3: Eleanor Roosevelt og hendes tid - m. Agnete Wismer
Vi er nået til det 20. århundrede, og i afsnit 3 skal det derfor handle om et af dette århundredes mest markante kvinder - førstedame Eleanor Roosevelt. Roosevelt, der var førstedame i sin mands præsidenttid fra 1933-1945, indtog embedet på sin helt egen måde fortsatte sit politiske og aktivistiske engagement i FN, efter tiden som førstedame var slut. Eleanor Roosevelt markerede sig positivt i både kvindekampen og borgerrettighedskampen, og hendes velmagtsdage dækker 1930’ernes økonomiske krise og USA's indtræden i 2. verdenskrig. Så hvilken figur i amerikansk historie er hun egentlig? Gæst i denne udsendelse er Agnete Wismer, der er journalist på TV2 og sammen med journalist Kirstine Biltoft-Knudsen har skrevet den velanmeldte bog "Førstedamer", der udkom sidste år og blandt andet handler om Eleanor Roosevelt. Med Jakob Terp-Hansen som vært tager Agnete med stor indsigt i Roosevelt og førstedamer generelt lytterne igennem Roosevelts liv og virke, politik og personlighed, samtid og eftermæle. Samtidig runder udsendelsen den historiske kontekst, der er bagtæppet for Roosevelts karriere.
38 min - 14. feb. 2024

Popular audiobooks

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Available everywhere

Listen to Podimo on your phone, tablet, computer or car!

A universe of audio entertainment

Thousands of audiobooks and exclusive podcasts from 79,00 kr. / month

No ads

Don't waste time listening to ad breaks when listening to Podimo's content.

Your Offer

Other exclusive shows

Popular audiobooks