International Women’s Day - March 8, 2021

We choose to challenge and inspire through podcasts that helps us understand ourselves and the world around us #ChooseToChallange #IWD2021

From challenge comes change. Through podcasts we can celebrate women’s achievements, raise awareness and take action for equality.

Two awesome women

De glemte kvinder fra Juarez

I grænsebyen Ciudad Juárez i Mexico er hundredvis af kvinder forsvundet. Dem der bliver fundet igen, har underlige symboler ridset på kroppen. Podcasten undersøger teorierne om, hvem der står bag - en seriemorder, organsmuglere eller en satanisk kult - og følger efterforskningen med politi på begge sider af grænsen, skræmte vidner og korrupte myndigheder.

De glemte kvinder fra Juarez

Verdens værste år

Vi lever i den værste tid mange af os har oplevet. Podcasten her spørger: hvad har egentlig været de værste år i historien? For danske kvinder kunne svaret være 1589. Det var her, den unge konge Christian 4. oplevede noget, som satte gang i heksejagterne, hvor mange uskyldige kvinder blev brændt på bålet

Verdens værste år

Om søndagen græder vi

OSGV handler om egentlig om alle bivirkningerne af at være i live, men podcasten har fra begyndelsen haft kønnet som facet, emne og forklaringsmodel. Køn ofte har presset sig på i de emner, der bliver talt om, også når det slet ikke skulle handle om køn, så kom køn alligevel og bankede på, dukkede op ude ved havelågen som en anden uinviteret gæst.

Om søndagen græder vi

Godnathistorier for rebelske kvinder

Podcasten er en hyldest til nogle af verdens sejeste, klogeste og mest inspirerende kvinder fra historien. Det er vaskeægte virkelige eventyr om kvinder fra hele verden, døde såvel som nulevende, der hver især har sat deres præg på den verden, vi lever i.

Godnat historier for rebelske kvinder

Kvinde Kend din Historie

Podcasten her udfylder nogle store huller fra skoletidens historietimer. For kun 0,5 % af den samlede nedskrevne verdenshistorie handler om kvinder. Men her bliver kvinderne skrevet ind i historien, når historiker Gry Jexen i selskab med en gæst stiller skarpt på betydningsfulde, men oversete kvinder, og giver dem den plads i historien, de fortjener.

Kvinde Kend din Historie

Hvor bliver du af?

Podcasten tager os helt tæt på et par i krise. I løbet af seks afsnit kommer vi ind under huden på Sabrina, hendes mand Kristoffer og deres kamp for at få et barn. Vi hører om deres sorg, om det uvirkelige i, at man vælger en sæddonor på samme måde, som man køber sko på Zalando, og hvor meget det reelt kræver at gå i fertilitetsbehandling.

Hvor bliver du af?

Den uperfekte skole

Hvorfor stræber vi efter det perfekte? I podcasten taler Sara Maria Franch-Mærkedahl med master i positiv psykologi Sanne Østergaard Nissen, om hvordan vi kan gøre op med perfekthedskulturen og i stedet hylde det ufuldkomne i tilværelsen. For det er selve modet til at være uperfekt, der giver skønheden i livet.

Den uperfekte skole

Efter sommeren

Louise Gammelgaard blev i 2016 udsat for et voldsomt overgreb på Roskilde Festival - en gruppevoldtægt. En hændelse, der betyder, at der for Louise findes et liv før og et efter den sommer. Med podcasten vil Louise afmystificere og aftabuisere de forskellige aspekter, der knytter sig til overgreb. Hun fortæller på gribende vis sin egen historie, og snakker med folk, der kan gøre hende klogere på de spørgsmål, hun er efterladt med.

Efter sommeren

Our voices and stories help us understand ourselves and the world around around

Two awesome women