MediaCat

MediaCat

Podcast de MediaCat

Disfruta 90 días gratis

4,99 € / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.

Prueba gratis
Phone screen with podimo app open surrounded by emojis

Más de 1 millón de oyentes

Podimo te va a encantar, y no sólo a ti

Valorado con 4,7 en la App Store

Acerca de MediaCat

Türkiye’nin lider pazarlama iletişimi dergisi MediaCat, 1993 yılında yayınlanmaya başladı. Bir dergi olarak yola çıkan MediaCat, bugün ek yayınlardan kitaplara, konferanslardan yarışma ve ödüllere, yüksek lisans ve sertifika programlarından kurumlara yönelik düzenli eğitimlere, web sitelerinden sosyal medya varlıklarına kadar çeşitli yollarla pazarlama iletişimi alanında sektörel içerik üreten büyük bir bilgi platformuna dönüşmüş durumda.

Todos los episodios

8 episodios
episode Pelin Özkan’la Tirbuşon: Yekta Kopan artwork
Pelin Özkan’la Tirbuşon: Yekta Kopan

Tirbuşon Kafa Açıcı Sohbetler için farklı disiplinlerden, yeni bakış açıları için dostlarımızla konuşmaya devam ediyoruz. Bugün konuğum yazar, seslendirme sanatçısı, sunucu, yapımcı, moderatör Yekta Kopan. Yıllardır Brand Week Istanbul'un moderatörlüğünü yapıyor Yekta Kopan. Uzun yıllar evlerimize Gece Gündüz programı ile konuk oldu. İnternetin ilk yıllarından bu yana online mecrayı etkin kullanan, farklı projeleri denemekten çekinmeyen biri. Dünyada içinde bulunduğumuz şu zor günlerin en çok etkilediği alanlardan biri kültür-sanat. Belki de en çok etkileneni. Türkiye'de yıllardır zaten çok kırılgan bir zeminde ayakta durmaya çalışan bir endüstri; çoğu yaratıcı endüstri gibi. Öncelikle Yekta ile bugün ne durumda olduğumuzu anlamaya çalıştık. Pandemi süreciyle birlikte pek çok insan kültür-sanat etkinliklerinin artık eskisi gibi olmayacağını konuşmaya başladı. Bazıları kültür-sanat tüketim alışkanlıklarının değişeceğini konuşuyor. Artık daha çok dijital ortamlarda tüketilecek bir kültür-sanat ortamından bahsediliyor. Ancak bir başka tartışma konusu da bir tiyatro gösterisini tiyatroda izlemenin, bir müzeyi yerinde gezmenin ya da bir konseri canlı yerinde büyük kalabalıklarla izlemenin yaşattığı deneyimi, duyguyu sanal ortamda insanların bulamayacakları. Bekleyip göreceğiz. Ama öncesinden de konuşmak ve gündeme taşımak önemli. Tarihe baktığımızda büyük kriz dönemlerinin sonunda büyük değişimlerin kültür ve sanat aracılığıyla başladığını görüyoruz: insanın aşırı değersiz olduğu Orta Çağ döneminin sonundaki Rönesans hareketinin tüm Avrupa'ya sanat ve kültür aracılığıyla yayılması ya da ikinci dünya savaşının sonunda 1950'lerde Rock'n roll ile başlayan ve sonrasında sanatın diğer alanlarına hatta modaya sıçrayan yenilikler... Bugün de dünya büyük bir kriz yaşıyor. Hem sağlık krizi. Hem gitgide otoriterleşen sistemler, liderler... Bu dönemin sonunda acaba büyük değişimler, dönüşümler gelecek mi? Kültür, sanat, tasarım gibi yaratıcı disiplinler toplumların otoriteye meydan okumak için sığındıkları liman olmuş tarih boyunca. Ancak başarılı akımlara baktığımızda sadece meydan okuyarak, karşıtlıkla büyüyen akımların bir süre sonra söndüğünü görüyoruz. Oysa karşıtlığın yanına çözüm önerilerini sunan akımlar toplumları etkilemiş. Büyük değişimlerin tetikleyicisi olmuş. Türkiye'de bu anlamda kültür sanat ne durumda? Haftaya yeni bir konu ve yeni bir konukla yine birlikte olmak dileğiyle, sağlıkla...

29 may 2020 - 37 min
episode Pelin Özkan’la Tirbuşon: Lerzan Aksoy artwork
Pelin Özkan’la Tirbuşon: Lerzan Aksoy

Nisan başında “Yeni Normal” ismiyle başlayıp “Tirbuşon Kafa Açıcı Sohbetler” olarak devam ettiğimiz video serimiz devam ediyor. Her hafta aklına, analiz yeteneğine, birikimine, deneyimine güvendiğimiz insanlarla konuşuyorum. Nasıl bir dünyada, ne tür değişimlerle yola devam edeceğimizi anlamaya çalışıyorum. Bu haftaki konuğum pazarlama alanında uluslararası itibara sahip bir akademisyen: New York’taki Fordham University bünyesindeki Gabelli School of Business’ta dekan yardımcısı olarak görev yapan Prof. Lerzan Aksoy. Kendisi müşteri deneyimi, müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati konularında dünya çapında üne sahip. Lerzan Aksoy’a müşteri deneyimi, müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakati konularındaki yeni araştırmaları sordum. Pandemi sürecinde değişen şirket algıları, insanların şirketlerden beklentileri üzerine görüşlerini anlattı.

21 may 2020 - 20 min
episode Pelin Özkan’la Tirbuşon: Nazım Salur artwork
Pelin Özkan’la Tirbuşon: Nazım Salur

Coronavirus sonrası iş dünyası ve girişimcilik ekosistemiyle ilgili konular oldukça önemli. Gerek ekonomik krizden dolayı oluşacak işsizlikler gerekse yeni normların standartları bu konuyu uzunca bir süre gündemde tutmamız gerektiğini gösteriyor. Beri yandan bu dönemde coronavirus ile mücadelede girişimcilerin aldıkları sorumlulukları da detaylandırmak gerekiyor. Pek çok marka ya da girişim insanların, ülkenin hayatını kolaylaştırmak; corona'yla mücadele etmek için sorumluluk aldı. Dijital girişimlerin ve girişimci ruhlu şirketlerin toplumların zor zamanlarda ayakta kalmasında üstlendikleri rol, çevik bir şekilde geliştirdikleri yenilikçi çözümler aynı zamanda geleceğe de aktarılacak öğretiler içeriyor. İleride bu dönemi daha doğru okuyabilmek için gerçekleştirdiğim Tirbuşon Kafa Açıcı Sohbetler'de bu hafta konuğum Getir ve BiTaksi Kurucusu Nazım Salur. Ben sordum, Nazım Bey içtenlikle yanıtladı. Söylediklerinden birkaç satır başı: * Yeni normal, yeni bir yol bulup varolmaya çalışmak demek. * Kendini güvende hissetme endüstrisi büyüyecek. O alanda iş yapan start-up'lar çok gelişecek. * Modern insanın en büyük ihtiyacı özgürlük. Bu anlamda eski düzenin çok değişeceğini düşünmüyorum. * Aslında dijitaldeki kanallar çok sıkıcı. * Yeni sosyal medya türlerine ihtiyaç var. * İyiliğin tadına o kadar vardık ki, yeni dönemde bir vakıf kuracağız.

21 may 2020 - 22 min
episode Pelin Özkan’la Tirbuşon: Levent Erden artwork
Pelin Özkan’la Tirbuşon: Levent Erden

Tirbuşon Kafa Açıcı Sohbetler'in bu haftaki konuğu Levent Erden. Pek çok şapkayı bir arada taşıyan Levent Erden sektörde tüm taraflarda bulunmuş, deneyimli bir pazarlamacı, reklamcı, eğitimci... Hâlâ 20'nci yüzyıldan kalan bir anlayışla yönetilen medya ve pazarlama sektörünün bir an önce oradan çıkıp 21'inci yüzyıla geçmesi gerektiğini söyleyen Levent Erden kitleselin sonunun artık geldiğini, küçük - alt ilgi gruplarına yönelmek gerektiğini belirtiyor. Dakikalara sığmayan söyleşide cevabını bulacağınız bazı sorular şöyle: * Medya ve içerik nasıl dönüşüyor? * 1960'lardan kalan pazarlama anlayışında ısrar edenler yaşayabilecek mi? * En çok takipçi, en yüksek reyting ne kadar kıymetli? * Sosyal medyaya neden "media" dememeliyiz? * Merkezî otoritelerin büyük veriyi futursuzca kullanması bizi nereye götürür? * Yeni insan nasıl olacak?

08 may 2020 - 28 min
episode Pelin Özkan’la Tirbuşon: Lalin Anık artwork
Pelin Özkan’la Tirbuşon: Lalin Anık

Tirbuşon Kafa Açıcı Sohbetler'e devam ediyorum. Bu haftaki konuğum Amerika'dan bir hocamız. Virginia Üniversitesi'nden bir davranış bilimcisi. Geçtiğimiz yıl Amerika'da 40 yaş altı en iyi 40 profesör arasında gösterilen Lalin Anık. Lalin Anık'la daha çok tüketici davranışları üzerine konuşmak istiyorum. İçinde bulunduğumuz dönemle ilgili yapılan araştırmalardan, tüketicinin psikolojisine, bu dönemde insan davranışlarının nasıl etkileneceğine dair pek çok başlığı ele aldık: * Günlük olarak değişen tüketici davranışlarının hangileri kalıcı olacak? * Sağlık, mutluluk ve verim açısından baktığımızda hangi markaların başarılı örneklerini sayabiliriz? * İnsanların evde kalması gereken süreçlerde mesajların yerine ulaşması medyanın yapması ve yapmaması gerekenler neler? * Bu dönemde yapılan reklamlarda nelere dikkat ediliyor? * Tüketicinin yeni dönemdeki yeni normları neler olacak? Farklı bakış açılarına, farklı endüstrilerden görüşleri izlemeye dinlemeye devam edeceğiz. Gelecek haftaki konuğum Levent Erden olacak. Levent Erden'le medyanın değişen normlarını ve insana yansımalarını konuşacağız.

08 may 2020 - 21 min
Soy muy de podcasts. Mientras hago la cama, mientras recojo la casa, mientras trabajo… Y en Podimo encuentro podcast que me encantan. De emprendimiento, de salid, de humor… De lo que quiera! Estoy encantada 👍
Soy muy de podcasts. Mientras hago la cama, mientras recojo la casa, mientras trabajo… Y en Podimo encuentro podcast que me encantan. De emprendimiento, de salid, de humor… De lo que quiera! Estoy encantada 👍
MI TOC es feliz, que maravilla. Ordenador, limpio, sugerencias de categorías nuevas a explorar!!!
Me suscribi con los 14 días de prueba para escuchar el Podcast de Misterios Cotidianos, pero al final me quedo mas tiempo porque hacia tiempo que no me reía tanto. Tiene Podcast muy buenos y la aplicación funciona bien.
App ligera, eficiente, encuentras rápido tus podcast favoritos. Diseño sencillo y bonito. me gustó.
contenidos frescos e inteligentes
La App va francamente bien y el precio me parece muy justo para pagar a gente que nos da horas y horas de contenido. Espero poder seguir usándola asiduamente.
Phone screen with podimo app open surrounded by emojis

Valorado con 4,7 en la App Store

Disfruta 90 días gratis

4,99 € / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.

Podcasts exclusivos

Sin anuncios

Podcast gratuitos

Audiolibros

20 horas / mes

Prueba gratis

Sólo en Podimo

Audiolibros populares