
Veus de Bellvitge
Podcast de Hospital de Bellvitge
El vídeopodcast "Veus de Bellvitge", conduït pel farmacèutic Pau Vancells Luján, és un canal innovador de divulgació de la salut que connecta la comunitat hospitalària amb la societat. El projecte ofereix informació clara i rigorosa, pensada tant per a pacients amb malalties complexes com per a professionals que busquen formació contínua o una plataforma per compartir coneixement. Amb l'objectiu de convertir-se en un recurs educatiu de referència, actua com a pont entre experts en salut i el públic general, promovent la prevenció, el benestar i la salut un format accessible per a tothom
Disfruta 90 días gratis
4,99 € / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.
Todos los episodios
11 episodios
Entrar en una UCI és una de les experiències més dures i transformadores que pot viure una persona. En aqueste pisodi, el Dr. Oriol Roca, cap del servei de Medicina Intensiva, ens obre la porta a un dels espais més complexos de l’Hospital de Bellvitge i ens ajuda a entendre com funciona una UCI avui dia: quins són els principals reptes mèdics i emocionals, com han evolucionat els tractaments i l’atenció, i quines lliçons ens va deixar la pandèmia de la covid. Parlem també de l’impacte psicològic en pacients i famílies, del paper de la intel·ligència artificial i de la necessitat de comunicar millor. Una conversa que trenca tòpics, posa en valor la feina dels intensivistes i ens recorda que darrere de cada monitor hi ha una vida, i un equip que lluita per preservar-la. 🎧 Si t'interessa la medicina, les històries de vida i el futur dela sanitat, no et perdis aquest episodi. 📌 Amb Pau Vancells Luján, farmacèutic i conductor del vídeopòdcast. 🔔 Subscriu-te al canal i activa les notificacions per no perdre’t cap episodi! 👍 Si t’ha agradat, deixa’ns un "M’agrada" i comparteix-lo!

Parlar d’ELA és parlar de coratge i de preguntes difícils. Però també és parlar d’acompanyament, de dignitat i d’esperança. En aquest nou episodi de Veus de Bellvitge, conversem amb la Dra. Mònica Povedano, coordinadora de la Unitat Funcional de Motoneurona de l’Hospital de Bellvitge, una de les grans expertes en malalties de motoneurona al nostre país. Amb una mirada honesta i profunda, la Dra. Povedano ens guia per entendre què és l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA), com s’inicia, com es diagnostica i com s’acompanya. Parla de la importància d’escoltar, de posar nom al patiment i d’estar-hi. I també ens explica com la recerca, tot i les dificultats, obre camins per actuar millor i arribar abans. 🎧 Si t’interessa entendre millor l’ELA i el que envolta aquesta malaltia -com a professional, com a familiar o com a persona curiosa-, aquest capítol és per a tu. 🔔 Subscriu-te al canal i activa les notificacions per no perdre’t cap episodi. 👍 Si aquest episodi t’ha tocat o t’ha ajudat, deixa’ns un “M’agrada” i comparteix-lo. 📬 I si vols rebre la nostra newsletter ciutadana mensual, “Fes Salut” apunta-t’hi aquí: https://ja.cat/fessaluthub

Rebre un diagnòstic d’Esclerosi Múltiple ja no és elque era. Fa 30 anys, semblava una sentència; avui, pot ser l’inici d’una nova manera de viure. En aquest capítol de Veus de Bellvitge, el Dr. Sergio Martínez Yélamos —cap de la Unitat d’Esclerosi Múltiple de l'Hospital de Bellvitge— comparteix com ha canviat la història d’aquesta malaltia gràcies a la recerca, el tractament precoç i l’acompanyament integral. Un episodi que parla d’esperança, propòsit i ciència al servei de les persones. Perquè conviure amb Esclerosi Múltiple, avui, és possible. I el futur és esperançador.

Ulls que piquen, esternuts cada matí, una urticària queapareix del no-res… és una al·lèrgia? Com ho sé? En aquest capítol del videopòdcast Veus de Bellvitge, parlem amb elDr. Ramon Lleonart, cap d’Al·lergologia de l’Hospital de Bellvitge, per resoldre els dubtes més habituals. Spoiler: no tot és al·lèrgia, però si ho és, es pot tractar. Respostes clares, tòpics trencats i molts consells. 🎧 Descobreix com entenem avui les al·lèrgies i com estem treballant per millorar la qualitat de vida de les persones afectades. 🔔Subscriu-te al canal i activa les notificacions per no perdre’t cap episodi! 👍 Si aquest episodi t’ha semblat útil, deixa’ns un "M'agrada" i comparteix-lo!

El nostre ADN conté tota la informació sobre qui som, però fins a quin punt determina la nostra salut? Moltes persones creuen que si un familiar té una malaltia genètica, inevitablement també la desenvoluparan, però això no sempre és cert. En aquest episodi de Veus de Bellvitge, parlem amb Anna Esteve, assessora genètica de l’Hospital Universitari de Bellvitge i vicepresidenta de la Societat Espanyola d’Assessorament Genètic, per desmuntar mites i entendre com la genètica pot ajudar-nos a prevenir i tractar malalties. Parlem de malalties hereditàries, de la diferència entre predisposició i diagnòstic, del paper de l’ambient en l’expressió dels nostres gens i de com l’assessorament genètic pot empoderar les persones amb informació rigorosa. També abordem el futur de la medicina personalitzada, la teràpia gènica i els dilemes ètics que planteja la informació genètica.
Disfruta 90 días gratis
4,99 € / mes después de la prueba.Cancela cuando quieras.
Podcasts exclusivos
Sin anuncios
Podcast gratuitos
Audiolibros
20 horas / mes