De Universiteit van Vlaanderen Podcast
Podcast gratuito

De Universiteit van Vlaanderen Podcast

Podcast de Universiteit van Vlaanderen

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

Heb jij je al eens afgevraagd of we mensen onzichtbaar kunnen maken? Of Latijn leren tijdverspilling is? Of je voor eeuwig samen zal blijven met je lief? Topprofessoren uit de Vlaamse Universiteiten geven een antwoord op al deze vragen en nog veel meer via deze gratis colleges.Heb jij ook een vraag voor ons? Bel dan naar 0480 60 82 11 en laat een berichtje achter op onze voicemail.Wil jij ons meehelpen om onze podcast beter te maken? Vul dan onze enquête in: https://forms.gle/KRrLFZthjGikNCis7. Deze podcast is Creative Commons (CC BY). Deel onze podcast dus zo veel als je wil, maar vergeet onze naam zeker niet te vermelden. 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

656 episodios
episode Waarom verdikken toekomstige papa's ook? artwork
Waarom verdikken toekomstige papa's ook?
“Wij zijn zwanger.” Het is een uitspraak die sommige mensen schattig vinden, anderen vinden het gruwelijk. Maar wat je ook vindt, er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Dat blijkt uit een studie van onderzoekster en diëtiste dr. Vickà Versele (VUB): ook heel wat (toekomstige) vaders komen tijdens de zwangerschap kilo’s bij die ze niet zo makkelijk kwijtraken! * Gastspreker: Vicka Versele * Presentatie: Koen Fillet * Redactie: Michiel Heps * Eindredactie: Katleen Bracke * Montage: Wederik De Backer Deze podcast is mogelijk dankzij de medewerking van KU Leuven, Antwerpen, UGent, UHasselt, VUB en de Jonge Academie en komt tot stand met de steun van VRT en de Vlaamse overheid.
23 may 2024 - 15 min
episode Kan ik mijn sporthorloge niet vervangen door een ingebouwde chip? artwork
Kan ik mijn sporthorloge niet vervangen door een ingebouwde chip?
Als je sport, is het leuk om op je sporthorloge te zien hoe hoog je hartslag is of hoe snel je gaat. Maar zo'n horloge is soms lastig en vooral ook... lelijk! Wat als je een chipje kon inplanten in je arm? En wat als dat chipje ook je temperatuur, cholesterol, suiker... zou kunnen meten? Superhandig! Niet alleen voor sporters, maar ook voor bv. diabetici! Het bestaat helaas nog niet, maar prof. dr. ir. Koen Vandewal, materiaalonderzoeker aan de UHasselt, en zijn team werken er hard aan!
19 may 2024 - 11 min
episode Waarom is de mens echt niet gemaakt om te fietsen? artwork
Waarom is de mens echt niet gemaakt om te fietsen?
Fietsende mannen én vrouwen, amateurs én profs... élke wielrenner heeft er weleens last van... zadelpijn! Daar wordt soms wat lacherig over gesproken, maar zelden serieus. Terwijl het wel een serieus probleem is. In het peloton rijden mannen met een derde balzak (of zo lijkt het toch) en vrouwen met serieus vergrote schaamlippen en heel wat renners moeten er uiteindelijk aan geopereerd worden, wat niet om te lachen is. Terwijl wat méér en eerder aandacht voor de schaamstreek dit misschien kan voorkomen. Prof. dr. Hedwig Neels (UAntwerpen) vertelt in deze podcast hoe je als fietser je schaamstreek kan (en moet!) verzorgen. Neem al maar een spiegeltje bij de hand! Gastspreker: Hedwig Neels Presentatie: Koen Fillet Redactie: Alexander Van Vlierberghe Eindredactie: Katleen Bracke Montage: Wederik De Backer Deze podcast is mogelijk dankzij de medewerking van KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt, VUB en de Jonge Academie en komt tot stand met de steun van VRT en de Vlaamse overheid.
16 may 2024 - 17 min
episode Worden we allemaal ongelukkiger van al die perfecte beelden op sociale media? artwork
Worden we allemaal ongelukkiger van al die perfecte beelden op sociale media?
Het leven van de meeste mensen op sociale media lijkt superinteressant en plezant - ze reizen, gaan naar chique restaurants, hebben vele vrienden, maken plezier. En dan zien ze er ook nog sprankelend en mooi uit... Je zou van minder ongelukkig worden. Maar... is dat écht zo? Prof. dr. Laura Vandenbosch is communicatiewetenschapper aan de KU Leuven en ze deed er onderzoek naar: worden we ongelukkig van die perfecte beelden op sociale media? * Gastspreker: Laura Vandenbosch * Presentatie: Koen Fillet * Redactie: Amber Blommaert * Eindredactie: Katleen Bracke * Montage: Wederik De Backer Deze podcast is mogelijk dankzij de medewerking van KU Leuven, Antwerpen, UGent, UHasselt, VUB en de Jonge Academie en komt tot stand met de steun van Knack, VRT en de Vlaamse overheid.
09 may 2024 - 19 min
episode Kan je nog iets eten waar geen plastic in zit? artwork
Kan je nog iets eten waar geen plastic in zit?
Microplastics zitten overal en dus ook in je lijf. Want je eet ze op, je ademt ze in en je smeert ze zelfs op je huid. Na de Tweede Wereldoorlog zijn we héél veel plastic beginnen gebruiken en daardoor kan je niet meer ontkomen aan de kleine restantjes, de micro- en zelfs nanoplastics. Maar wetenschappers maken zich zorgen om al die plasticdeeltjes in ons lichaam. Prof. dr. Nelly Saenen, toxicoloog aan de UHasselt, doet daarom onderzoek naar hoe die piepkleine plastics juist in ons lichaam terechtkomen en of ze daar veel schade aanrichten.
05 may 2024 - 11 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares