Stærk & Smertefri
Podcast gratuito

Stærk & Smertefri

Podcast de Jacob Beermann

Este es un podcast gratuito, que puedes escuchar en todos los reproductores de podcasts. Puedes acceder a todos los programas gratuitos en la App Podimo sin necesidad de suscripción.

Stærk & Smertefri er podcasten for dig, som vil lære mere om styrketræning, smerte, kost og sundhed på en nuanceret måde uden magiske løfter. Jacob Beermann fra Maxer.dk er din vært og guider dig igennem junglen af misinformation på en letforståelig måde, når han giver dig konkrete tips, overblik over videnskaben og overvejelser om hvorfor vi gør som vi gør. 

Otros podcasts exclusivos

Tu oferta:

Acceso ilimitado a todos los podcasts exclusivos
Sin anuncios
Descubre miles de audiolibros
Después de la prueba $99.00 / mes. Sin compromiso

Todos los episodios

146 episodios
episode Trænerportræt #6 Robin Jauer om at gå all-in, at det ikke kan gå hurtigt nok og være bevidst om egne narrativer artwork
Trænerportræt #6 Robin Jauer om at gå all-in, at det ikke kan gå hurtigt nok og være bevidst om egne narrativer
I podcastserien “Trænerportrætter” møder du Maxers personlige trænere og i episode 6 møder du Robin Jauer [https://maxer.dk/bruger/robin-jauer]. Formålet med trænerportrætterne er, at du kan lære vores trænere bedre at kende - i et mere personligt format.   På sociale medier deler vi primært faglig viden, videnskabelige studier og vores klienters oplevelser - men vi fylder ikke selv så meget personligt på profilerne.   Med bevidstheden om, at et godt træningsforløb har rødder i en god relation mellem træner og klient, vil vi derfor gerne give dig muligheden for at lære os lidt bedre at kende.   Robin arbejder som personlig træner [https://maxer.dk/ydelser/personlig-traening] i Maxer og har været personlig træner siden 2020. Han studerer til fysioterapeut og er færdiguddannet i sommeren 2025. Tidligere arbejdede han især med muskelopbygning og vægttab, mens han nu i højere grad arbejder med vaneændringer, smerter, styrke og mentalt overskud i hverdagen.   I denne episode kan du høre om: * Hvorfor Robin godt kan lide at gå all-in og være nørdet - men er opmærksom på det. * Hvorfor han elsker at gå til koncerter, drikke øl, gå på museum og se film. * At det ikke kan gå hurtigt nok - og bagsiden ved det. * Hvordan det kan hjælpe at være bevidst om sine egne narrativer. * Lysten til at vide alt - og være den hjælp han ikke selv fik. Læs mere om Robin på Maxer [https://maxer.dk/staerk-smertefri/traener-robin-jauer].
05 abr 2024 - 55 min
episode #66 Selvforståelse og smerter: “Uanset om du tror, du kan, eller du tror, du ikke kan - så har du ret” artwork
#66 Selvforståelse og smerter: “Uanset om du tror, du kan, eller du tror, du ikke kan - så har du ret”
Patienters måde at tale om, navngive og sætte label på deres smerter og smertefulde kropsdele kan være udtryk for deres selvforståelse og overbevisninger. På den måde kan deres narrativer og historier påvirke deres adfærd og håndtering af smerterne - for din forståelse af et problem afgør hvordan du vil løse det. Men nogle gange bliver vores selvopfattelse, tanker og narrativer til virkelighed som et selvopfyldende profeti, så vi oplever præcis det vi gerne vil undgå. Hvis du har haft ondt i lang tid, så kan smerterne blive en del af din selvforståelse og identitet - i en grad hvor det kan hæmme din bedring. I denne episode snakker jeg med Tina Lund-Lassen om: * Hvordan navngivning af smerter og smertefulde kropsdele kan være positivt ved at give ro, bedre håndtering, accept, magt og håb - eller negativt ved at skabe frygt, fastholdelse, øget opmærksomhed og biomekanisk overfokus. * Narrativ medicin: Hvordan patienters selvforståelse og selvopfattelse påvirker deres smerter og strategier for håndtering? * Eksempler på labels som mongolhofte, spasserhofte, lorteknæ, dårlig vs. god skulder, det skæve ben, svæklingearm, "Jeg er sådan en som", svag ryg, skrøbelig ryg, ødelagt, i stykker, nedslidt, skæv, asymmetrisk osv. * Patienters opfattelse af deres egen krop, diagnoser og fremtidsudsigter - og hvilke konsekvenser overdiagnostisering kan have. * Sundhedsprofessionelles forståelse af smerter, ønsket om at fjerne smerterne og give klare svar - hvad det betyder for valget af behandling. Se meget mere på Maxer [https://maxer.dk/staerk-smertefri/selvforstaaelse-labels].
15 mar 2024 - 56 min
episode #65 6 usunde fitness motivationscitater - og 2 der duer artwork
#65 6 usunde fitness motivationscitater - og 2 der duer
I episode 65 har jeg besøg af Søren Eltong, som er personlig træner i København [https://maxer.dk/ydelser/personlig-traening] hos Maxer. Vi ser nærmere på 6 citater fra træningsverden og snakker om hvordan de kan være skadende både fysisk og psykisk. Til sidst snakker vi også om to citater, som vi ser mere positivt på. De 6 citater vi snakker om er: 1. “Hvis jeg kan, så kan du også”. 2. “Intet mad smager så godt som slank, markeret eller muskuløs føles”. 3. "Luk munden og let røven”. 4. “Never be satisfied”. 5. "Gør dig fortjent til mad ved at forbrænde kalorier". 6. "Strong is the new skinny (or sexy)." Og de to citater vi er mere positive overfor er: 1. "Strive for progress, not perfection". 2. "Du behøver ikke tælle kalorier, men alle kalorier tæller". Du kan som altid læse mere på Maxer [https://maxer.dk/staerk-smertefri/motiverende-citater].
16 feb 2024 - 22 min
episode Special #6: Glæd dig til at blive gammel (Gæst hos Grandhood) artwork
Special #6: Glæd dig til at blive gammel (Gæst hos Grandhood)
I denne specialepisode er jeg på besøg i Grandhoods podcast "Glæd dig til at blive gammel" til en snak om at blive gammel med høj livskvalitet og velvære. Hvor meget bør træning og bevæglese fylde, hvad sker der med kroppen når vi stopper med at lege og hvad med smerter? I episoden snakker vi blandt andet om: * Hvorfor du bør sænke barren og at alt bevægelse tæller. * At sort/hvid-tænkning er din fjende, som dræber din vedholdenhed. * Hvorfor dine vaner er afgørende - og fordelen ved det åbenlyse, attraktive, lette og tilfredsstillende. * Hvad jeg er mest bange for at fortryde og hvad jeg glæder mig til, når jeg bliver gammel? * Hvad du kan gøre for at holde dig smertefri - og hvad du kan gøre, hvis du har ondt. * Hvordan et godt træningsprogram i løbet af en uge ser ud, hvis du skal holde sig sund, stærk og smertefri.
05 feb 2024 - 1 h 4 min
episode Jul #24: De bedste øvelser for mave? artwork
Jul #24: De bedste øvelser for mave?
Helt generelt når du vil træne maven, gælder det om at bøje, svaje og rotere ryggen i forskellige positioner. På den måde styrker du dine mavemuskler. Forskellige varianter af sit-ups og mavebøjninger [https://maxer.dk/videoer/effektiv-mavetraening] fx atomic sit-ups, V-situps [https://maxer.dk/videoer/3-effektive-core-oevelser] osv., hvor du cruncher sammen og måske også aktivt bøjer benene er gode maveøvelser. Leg raises [https://maxer.dk/videoer/hanging-leg-raise] i forskellige varianter, uanset om det er liggende på gulvet med lænden mod gulvet eller om det er hængende i et stativ - en forberedende øvelse til toes to bar - gode maveøvelser, som også træner hoftebøjerne. Planke [https://maxer.dk/videoer/planken-staerk-core]-varianter uanset om det er de lige, de skrå, mere aktivt eller passivt, er også gode måder at træne de indre tværgående mavemuskler på - som du måske kan gavne af at have styrke i til de store basisløft. Forskellige rotationsøvelser som wood chops med kabel eller Russian Twist med en landmine eller kettlebell er gode øvelser til rotation og dermed de skrå mavemuskler. De skrå mavemuskler [https://maxer.dk/videoer/skraa-mavemuskler-oevelser] kan du også træne med sidebøjninger i forskellige varianter, der uanset om det er med vægt i den ene hånd, over hovedet eller på en anden måde ujævn vægt eller farmers walk med vægt i den ene hånd, får god træning. Få inspiration til øvelser for maven [https://maxer.dk/tags/mave] på Maxer.
24 dic 2023 - 1 min

Audiolibros populares

Muy buenos Podcasts , entretenido y con historias educativas y divertidas depende de lo que cada uno busque. Yo lo suelo usar en el trabajo ya que estoy muchas horas y necesito cancelar el ruido de al rededor , Auriculares y a disfrutar ..!!
Fantástica aplicación. Yo solo uso los podcast. Por un precio módico los tienes variados y cada vez más.
Me encanta la app, concentra los mejores podcast y bueno ya era ora de pagarles a todos estos creadores de contenido

Disponible en todas partes

¡Escucha Podimo en tu móvil, tablet, ordenador o coche!

Un universo de entretenimiento en audio

Miles de podcast y audiolibros exclusivos

Sin anuncios

No pierdas tiempo escuchando anuncios cuando escuches los contenidos de Podimo.

Otros podcasts exclusivos

Audiolibros populares