لایه هفتم

کارزارهای دروغ‌پراکنی و جنگ شناختی در زمان خاموشی اینترنت

21 min · 17 mrt 202621 min
aflevering کارزارهای دروغ‌پراکنی و جنگ شناختی در زمان خاموشی اینترنت cover

Beschrijving

در این اپیزود، همراه با علی رنجی‌پور، روزنامه‌نگار تحقیقی، به بررسی پدیده «کارزار دروغ‌پراکنی» (دیس‌اینفورمیشن) در روزهای جنگ و قطعی گسترده اینترنت می‌پردازیم. همچنین در شرایطی که ترافیک شبکه به شدت کاهش یافته و دسترسی به اطلاعات آزاد بسیار محدود شده است، راه‌های تشخیص اطلاعات غلط و تصاویر جعلی ساخته‌شده با هوش مصنوعی از اخبار واقعی را مرور می‌‌کنیم.

Reacties

0

Wees de eerste die een reactie plaatst

Meld je nu aan en word lid van de لایه هفتم community!

Begin hier

2 maanden voor € 1

Daarna € 9,99 / maand · Elk moment opzegbaar.

  • Podcasts die je alleen op Podimo hoort
  • 20 uur luisterboeken / maand
  • Gratis podcasts
Begin hier

Alle afleveringen

53 afleveringen

aflevering گزارش تهدیدهای امنیت سایبری artwork

گزارش تهدیدهای امنیت سایبری

در این اپیزود از بدافزارهای اندرویدی که برای رصد فعالیت‌های آنلاین در گوشی کاربران پنهان می‌شوند صحبت می‌کنیم، همین‌طور از شکل‌های تازه جعل هویت، داکسینگ (یا همان افشای اطلاعات شخصی) و حتی مواردی که حمله سایبری می‌توانسته مقدمه‌ای برای ربایش فیزیکی افراد باشد. در این اپیزود با حضور داوود سجادی و امیر رشیدی، گزارش جدید تهدیدهای امنیت سایبری ایران در نیمه دوم سال پرالتهاب ۱۴۰۴ را بررسی می‌کنیم. همچنین در ادامه، اصول و راهکارهای عملی برای مقابله با این تهدیدات و محافظت از خود را مرور می‌کنیم.

14 mei 202625 min
aflevering اینترنت پرو؛ شروع پایان اینترنت در ایران artwork

اینترنت پرو؛ شروع پایان اینترنت در ایران

طرح «اینترنت پرو» یا همان اینترنت طبقاتی رسماً کلید خورد؛ پروژه‌ای که دسترسی آزاد به اینترنت را از یک حق بدیهی و عمومی به یک امتیاز طبقاتی تقلیل می‌دهد. در این اپیزود همراه با سولماز ایکدر (روزنامه‌نگار)، به بررسی این تبعیض سیستماتیک می‌پردازیم. ما از ابعاد نظارت و کنترل در این شیوه از ارائه اینترنت صحبت می‌کنیم و از «قفس شیشه‌ای» می‌گوییم که مشترکان اینترنت پرو را در توهم آزادی گرفتار می‌کند. همچنین پیامدهای اجتماعی این طرح را بررسی می‌کنیم و نشان می‌دهیم که چرا پذیرش چنین امتیاز تبعیض‌آمیزی به ضرر تمام جامعه است و چرا نمی‌توان آینده‌ای ارتباطی را برای ایران، بدون پافشاری بر حق دسترسی برابر، امن و آزاد به اینترنت برای همه شهروندان متصور بود.

30 apr 202626 min
aflevering مهسا وی‌پی‌ان؛ فیلترگریز در شبکه‌ چندلایه‌ فیلترینگ artwork

مهسا وی‌پی‌ان؛ فیلترگریز در شبکه‌ چندلایه‌ فیلترینگ

در این اپیزود، همراه با مارک پشم‌فروش فعال حوزه دسترسی به اینترنت، به بررسی وضعیت آشفته و غیرقابل پیش‌بینی فیلترینگ در ایران می‌پردازیم. با خانواده ابزارهای «مهسا» (مهسا وی‌پی‌ان و مهسا ان‌جی) آشنا می‌شویم و یاد می‌گیریم که این ابزارها چطور با استفاده از تکنیک‌هایی مثل «فرگمنت» (قطعه‌قطعه کردن بسته‌های داده برای پنهان شدن از دید سیستم سانسور) سد فیلترینگ را دور می‌زنند. همچنین بررسی می‌کنیم که ایرانیان خارج از کشور چطور می‌توانند با اهدای سرور و تنظیمات اتصال، این شبکه را زنده نگه دارند.

24 feb 202618 min