
Operapodden
Podkast av Operapodden
Prøv gratis i 7 dager
99,00 kr / Måned etter prøveperioden.Avslutt når som helst.

Mer enn 1 million lyttere
Du vil elske Podimo, og du er ikke alene
Rated 4.7 in the App Store
Les mer Operapodden
I Folkoperans egen podcast Operapodden samtalar olika personer kring opera, begrepp och delar i en föreställning. Podcasten utkommer ett par gånger per säsong. Trevlig lyssning!
Alle episoder
32 Episoder
Om du inte kan få nog av eller bara är nyfiken på Tolvskillingsoperan, kan du fördjupa dig i denna samhällskritiska föreställning genom Folkoperans och Kulturhusets podcast. Under 25 minuter får du veta mer om Brecht, verket och den undre världen-tematik som existerar i Tolvskillingsoperan, såväl som i vår samtid. Hur "mår" den "svenska maffian" och hur är gängkriminaliteten strukturerad? Medverkar gör Magnus Lindman (dramaturg), Sofia Södergård (artist) och Amir Rostami (krimforskare, expert gängkriminalitet). Reporter Sofia Thermaenius, Kulturhuset Stadsteatern.

Operapodden avsnitt 31 handlar om avundsjukans mekanismer och den mytomspunna relationen mellan tonsättarna Mozart och Salieri - en relation som byggde på kreativitet och avundsjuka och slutade i giftmord. Medverkar gör Loa Falkman, Per Naroskin (psykoterapeut), Tobias Theorell (regissör) och Frida Österberg (sångerska och skådespelare). Reporter är Nanna Olasdotter Hallberg. Avsnittet producerades av Soundtelling.

I detta avsnitt av Operapodden samtalar kulturjournalisten Eric Schüldt och Mellika Melouani Melani om Puccinis spännande symbolvärld och vad Turandot egentligen står för.

Regissören Malin Stenberg och scenografen Hanna Reidmar berättar om arbetet bakom föreställningen Förklädd gud som visas på Folkoperan t.o.m. 26 mars 2017. De har arbetat mycket filmiskt och förklarar varför. Förklädd gud som är en lyrisk svit av Hjalmar Gullberg och Lars-Erik Larsson som handlar om medmänsklighet. I Malin Stenbergs uppsättning vänder hon blicken mot en grupp som ofta är osynlig i samhället, EU-medborgarna på våra gator.

Chefdirigenten Marit Strindlund och dramaturgen Magnus Lindman samtalar om musiken i Satyagraha som är skriven av Philip Glass. Magnus är ett stort fan av Philip Glass medan Marit är ovan vid hans minimalistiska toner. De diskuterar om Philip Glass lyckas uppnå sitt mål med musiken, nämligen att åhörarna ska "uppleva" Gandhis filosofi i ett transliknande tillstånd. Magnus beskriver det som "...att uppleva den här transen eller ravepartyt, då upphör tiden efter ett tag."

Rated 4.7 in the App Store
Prøv gratis i 7 dager
99,00 kr / Måned etter prøveperioden.Avslutt når som helst.
Eksklusive podkaster
Uten reklame
Gratis podkaster
Lydbøker
20 timer i måneden