POP για τις Δύσκολες Ώρες
Podkast av OneMan | Θοδωρής Δημητρόπουλος - Ιωσηφίνα Γριβέα
Denne podkasten er gratis å lytte på alle podkastspillere og i Podimo-appen uten abonnement.
Alle episoder
244 EpisoderΜετά την δημοφιλή σειρά για τις ταινίες του 1999, το POP για τις Δύσκολες Ώρες ταξιδεύει και πάλι στα ‘90s για να επισκεφθεί αυτή τη φορά το 1994. Μια χρονιά με τεράστιες ταινίες που αγαπήθηκαν από το κοινό, από τους κριτικούς και από τα βραβεία, με διαχρονικές επιτυχίες από το Forrest Gump και το Pulp Fiction, μέχρι το Chungking Express και την Κόκκινη Ταινία. Σήμερα, και καθώς το πρίκουελ Mufasa (σε σκηνοθεσία Barry Jenkins!) έρχεται σε λίγες μέρες στους κινηματογράφους, επισκεπτόμαστε το Pride Rock για να μιλήσουμε για το Lion King. Τι είναι αυτό που κάνει το Lion King να παραμένει μια αγέραστη μέχρι και σήμερα ταινία κινουμένων σχεδίων; Είναι η αυθεντικότητα του ζωγραφισμένου τοπίου; Είναι οι σαιξπηρικές αναφορές; Είναι τα τραγούδια του Elton John; Είναι το Hakuna Matata; Είναι η φωνή του Jeremy Irons; Είναι η φωνή του James Earl Jones; Είναι φυσικά όλα αυτά, αλλά πώς έφτιαξαν ένα αρμονικό αποτέλεσμα; Στο επεισόδιο, ανατρέχουμε στην απρόσμενα περίπλοκη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας, που περιλάμβανε αλλαγές (και προσθήκες) σκηνοθετών και μια ριζική αλλαγή κατεύθυνσης για το πρότζεκτ. Ακούμε τον ηχητικό σχολιασμό των σκηνοθετών που αναλύουν πολλά από τα κρυμμένα μυστικά της καλλιτεχνικής επιτυχίας. Πόσο κοντά στο φιάσκο βρέθηκε η ταινία; Γιατί η «καλή» ομάδα των animators δούλευε στο Pocahontas αντί για αυτό; Πώς συνδέεται η επιτυχία του Lion King με εκείνη του Lilo & Stitch αλλά και με του Αυτοκράτορα που Έχει Κέφια; Ποιο τραγούδι θα έβγαινε παραλίγο εντελώς διαφορετικό; Γιατί παλεύουν έτσι ο Simba με τον Scar στο τέλος; Γιατί κοιτάζονται έτσι η Nala με τον Simba στη μέση; Και πώς αποφασίστηκε να ξεκινάει έτσι η ταινία στην αρχή; Αυτά και άλλα πολλά ακόμη στο POP για τις Δύσκολες Ώρες αυτής της εβδομάδας!
Μετά τη δημοφιλή σειρά για τις ταινίες του 1999, το POP για τις Δύσκολες Ώρες ταξιδεύει και πάλι στα ‘90s για να επισκεφθεί αυτή τη φορά το 1994. Επόμενη στάση μας: Speed! Κάνοντας αναδρομή σε μία χρονιά με τεράστιες ταινίες που αγαπήθηκαν από το κοινό, από τους κριτικούς και από τα βραβεία, με διαχρονικές επιτυχίες από το Lion King και το Pulp Fiction, μέχρι το Chungking Express και την Κόκκινη Ταινία, φτάνουμε στο Speed - μία από τις καλύτερες, ή για πολλούς η καλύτερη, περιπέτεια των 1990s. Για πόσο καιρό διέσχιζε και γιγαντωνόταν στο box office το Speed και πώς κατέληξε ο Jan de Bont στη σκηνοθεσία της ταινίας; Ποια ήταν η πορεία του ήδη αναγνωρισμένου διευθυντή φωτογραφίας ως τότε και τι ακολούθησε στην καριέρα του; Γιατί διάλεξε τον Keanu Reeves για τον κεντρικό χαρακτήρα, έναν κάπως αναπάντεχο ως τότε action star, και σε τι φάση βρισκόταν η Sandra Bullock πριν το μεγάλο χιτ; Ποια ήταν η σκηνοθετική οδηγία για την προοπτική της κάμερας στο Speed που είχε ξεκινήσει από το Die Hard και ποιες σημαντικές παρεμβάσεις είχε κάνει ο Joss Whedon στο σενάριο; Επίσης, ποιος χαρακτήρας θα ήταν αρχικά ο κακός της υπόθεσης και πώς είχε αντιδράσει το κοινό στις δοκιμαστικές προβολές; Και τέλος πάντων, γιατί ο Keanu και η Sandra δεν έγιναν ζευγάρι στην αληθινή ζωή ενώ το ήθελαν και οι δύο; Αυτά και πολλά (πολλά!) ακόμη στο POP για τις Δύσκολες Ώρες αυτής της εβδομάδας!
Το POP για τις Δύσκολες Ώρες είδε το Μονομάχος ΙΙ και ήρθε η ώρα να βγάλει απόφαση. Thumbs up ή thumbs down; Αποκεφαλισμοί, θηρία ζωικά και ανθρώπινα, ένας Denzel Washington να μασάει τα πάντα γύρω του, ένας Paul Mescal για πρώτη φορά σε μπλοκμπαστερικό περιβάλλον, και ένα Κολοσσαίο με καρχαρίες και εφημερίδες (μην το ψάχνεις το τελευταίο, είναι ταινία Ridley Scott). Πώς μας φάνηκε ο Mescal στην πρώτη του απόπειρα στο αμερικανικό ποπ κορν σινεμά; Πόσο φανταστικά΄μπορεί να περνάει ο Denzel Washington στον ρόλο του Μακρίνου και τι έχουμε να σχολιάσουμε για τη μασέλα και τη μπέρτα του; Τι κάνουν οι καρχαρίες στο Κολοσσαίο και οι εφημερίδες στα χέρια της Συγκλήτου; Πότε ζωντανεύει πραγματικά η ταινία και γιατί νιώθουμε ότι θα μπορούσε να είχε κυκλοφορήσει σχεδόν ολόιδια λίγα χρόνια μετά την πρώτη; Ποια είναι τα πιο οικεία στοιχεία του Μονομάχος ΙΙ και ποια είναι τα συστατικά της ορίτζιναλ ταινίας που, για καλό ή για κακό, λείπουν από εδώ; Γιατί θα εκτιμάμε πάντα την ειλικρίνεια του σινεμά του Ridley Scott και πόσο θέλουμε να μας βρίσει ο σκηνοθέτης όπως συνηθίζει και μας αξίζει; Αυτά και άλλα πολλά ακόμη στο POP για τις Δύσκολες Ώρες αυτής της εβδομάδας παρέα με το Vodafone TV!
Το POP για τις Δύσκολες Ώρες βλέπει και συζητά αναλυτικά δύο από τις ταινίες του φθινοπώρου: Το τρίτο –και τελευταίο;– Venom με τον Tom Hardy, και το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα, Anora. Το POP για τις Δύσκολες Ώρες βλέπει και συζητά αναλυτικά δύο από τις ταινίες του φθινοπώρου: Το τρίτο –και τελευταίο;– Venom με τον Tom Hardy, και το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα, Anora. Οι δύο ταινίες κυκλοφορούν στα σινεμά κι έχουμε πολλά (και κυρίως καλά!) να πούμε και για τις δύο. Το επεισόδιο ξεκινά με μια συζήτηση πάνω στο Anora του Sean Baker που έφυγε με το Χρυσό από τις Κάννες, και συνεχίζεται με μια περιήγηση στο κυνηγητό του Venom καθώς ο Eddie Brock προσπαθεί να ξεφύγει από ανθρώπους αλλά και εξωγήινους που βρίσκονται στο κατόπι του. Ποιος είναι ο Sean Baker και γιατί χαιρόμαστε τόσο που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα; Τι ομοιότητες έχει το Anora με το Pretty Woman; Από που θυμόμαστε το πρόσωπο της Mikey Madison και πόσο καρφί πάει για το Όσκαρ; Τι το συγκινητικό είχε η βράβευση από την Greta Gerwig; Και τι θα αλλάζαμε στην ταινία, αν έπρεπε; Τι συμβαίνει και το έχει βάλει στα πόδια ο Venom; Πόσο μερακλής και αφοσιωμένος είναι (και) αυτή τη φορά ο Tom Hardy; Πόσο γελάσαμε με την ταινία – και γιατί μέχρι που συγκινηθήκαμε κιόλας σε καναδυό σημεία; Τι μας χάλασε; Τι μας παραξένεψε; Ποιο είναι το πιο κουλ από όλα τα πλάσμα που κατέλαβε ο Venom; Και τι είναι αυτά τα ακαταλαβίστικα που λέει ο Θοδωρής για τον Knull και το Marvel Snap; Μα, πάνω από όλα: Τι κοινό έχει τελικά το Anora με το Venom: The Last Dance; Αυτά και άλλα πολλά ακόμη στο POP για τις Δύσκολες Ώρες αυτής της εβδομάδας!
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ο Ryan Murphy έχει υπάρξει ένας από τους καθοριστικούς τηλεοπτικούς δημιουργούς του 21ου αιώνα. Από το Nip/Tuck και το Glee, έως τις ανθολογίες του και το Pose, οι δημιουργίες του στην πλειοψηφία τους δεν είναι τίποτα αν όχι πολυσυζητημένες. Με αφορμή το Monsters του Netflix και των πέντε ακόμα σειρών του που τρέχουν ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή, κάνουμε μία αναδρομή στην καριέρα του super producer Ryan Murphy, με κριτική ματιά για όσα τον ξεχωρίζουν από τους άλλους δημιουργούς, για καλό ή για κακό. Γιατί αξίζει να δεις ακόμα το Popular, την πρώτη σειρά του Ryan Murphy στην τηλεόραση; Ποια σειρά του απέτυχε γιατί ήταν λίγο πιο μπροστά από την εποχή της; Τι αναμνήσεις έχουμε από το Nip/Tuck και ποιες ποιότητες του Murphy εκτιμάμε ακόμα σε αυτό; Πόσο έχουμε δει από το American Horror Story και πώς το American Crime Story κατέληξε να γίνει μία τόσο καλή σειρά σε σχέση με αυτές που προηγήθηκαν και τις περισσότερες από αυτές που ακολούθησαν; Το Pose είναι η καλύτερη σειρά του Ryan Murphy και ποια είναι τελικά η κληρονομιά του Glee; Αυτά και πολλά (πολλά!) ακόμη στο POP για τις Δύσκολες Ώρες αυτής της εβδομάδας!
Tilgjengelig overalt
Lytt til Podimo på telefonen, nettbrettet, datamaskinen eller i bilen!
Et univers av underholdning på lyd
Tusenvis av lydbøker og eksklusive podkaster
Ingen annonser
Ikke kast bort tid på å lytte til annonser når du lytter til Podimos innhold.