Klassens time - UiA
Podcast von Universitetet i Agder
Jeg underviser i pedagogikk på PPU/lektorutdanningen ved Universitetet i Agder. Elsker faget mitt og ikke minst å være med studenter.
Kostenlos testen für 30 Tage
Nach der Testphase nur 4,99 € / Monat.Jederzeit kündbar.
Alle Folgen
16 FolgenGjest: Førstelektor Mette Cyvin Vertskap: Lektorstudent Julie Østrem og universitetslektor Birgitte Wergeland Hva forventes det av deg som student og hvordan få en god start på studieåret, er tema i denne episoden. Her vil du få gode tips å ta med deg på veien. Har du forslag til temaer du vil vi skal ta opp, ta kontakt med birgitte.wergeland@uia.no
Gjester: Bente Elisabeth Vetland, Ingrid Emilie Engh og Julie Østrem Vertskap: Birgitte Wergeland I denne episoden av Klassen time handler det om å bli kjent med seg selv som lærer. Bente Elisabeth Vetland som er lærer ved KKG videregående, har sammen med Kristin Aase skrevet boken "Kjenn deg selv som lærer". Hvorfor er det så viktig å kjenne seg selv som lærer? Når jeg ikke klarer å skape god relasjon med en klasse, hva kan jeg da gjøre? Bente gir oss nyttige tips og verktøy til å forstå dynamikken som oppstår i klasserommet med elevene, og hvordan jeg som lærer kan bli bevisst mine kvaliteter og fallgruver. Med meg har jeg lektorstudentene Julie Østrem og Ingrid Emilie Engh. Har du tips til temaer vi kan ta opp i Klassens time, ta kontakt med birgitte.wergland@uia.no
I denne episoden har jeg med meg to gjester som lever av sang og som dette året har tatt PPU. Det er Ingunn Olsen Høgetveit og Vemund Grunde Kjeldstad. Vi snakker om det kreative og improvisasjonens plass i klasserommet, og hvordan det bl.a. kan være med på å bygge individ og fellesskap. Vi reflekterer rundt læringsmiljø, improvisasjon, elevens og lærerens rolle. I den forbindelse har vi et lesetips, nemlig Jørgen Moltuback sin bok "Improvisasjon i klasserommet". Har du tips til noe som vi ta opp i Klassens time, send en mail til birgitte.wergeland@uia.no.
Flerspråklighet, en ressurs eller et problem? I denne episoden har vi invitert stipendiat Margarita Olnova ved UiA. Hun har i sin forskning bl.a. sett på endringene i skolens styringsdokumenter, og intervjuet lærere og foreldre om flerspråklighet oppleves som en ressurs eller et problem. Har du tips eller ønsker til tema vi kan ta opp i Klassens time, ta kontakt med birgitte.wergeland@uia.no.
Alle lærere må skrive under på taushetsplikt. Men hva handler det om? Hva kan vi egentlig snakke med kolleger om? Vi kommer inn på dette og andre begreper som meldeplikt, opplysningsplikt og -rett. Med oss som gjester har vi Hilde Pettersen som jobber som jurist i skolelederforbundet og ppu-student Dag Joar Cu Østtun. Programvertene er lektor-student Julie Østrem og pedagogikklærer Birgitte Wergeland. Har du forslag til temaer vi bør snakke om, skriv en mail til birgitte.wergeland@uia.no.
Nutze Podimo überall
Höre Podimo auf deinem Smartphone, Tablet, Computer oder im Auto!
Ein ganzes Universum für Unterhaltung für die Ohren
Tausende Hörbücher und exklusive Podcasts
Ohne Werbung
Verschwende keine Zeit mit Werbeunterbrechungen, wenn du bei Podimo hörst
Kostenlos testen für 30 Tage
Nach der Testphase nur 4,99 € / Monat.Jederzeit kündbar.
Exklusive Podcasts
Werbefrei
Nicht-Podimo-Podcasts
Hörbücher
20 Stunden / Monat