Taustapiru – Harri Halme
Podcast by Aitio
This podcast is free to listen on all podcast players and the Podimo App without a subscription.
All episodes
5 episodesLogo hihaan ja hiha kentälle, messuille ja mainokseen. Urheilusponsoroinnista alettiin puhua 1990-luvulla. Nykytermistö käsittää sopimusurheilijat ja kumppanuudet, some mahdollistaa uudet yleisöt ja yhteistyömuodot. Miten yksilöurheilija pärjää neuvottelupöydässä lajiliittojen ja tapahtumien rinnalla? Voiko urheilijan sponsorointi olla firmalle myös työyhteisön hyvinvointia siivittävä teko? Keskustelemassa ovat yksi 2000-luvun yleisurheilun menestyjistä ja kasvoista Nooralotta Neziri, Paavo Nurmi Gamesin operatiivinen johtaja Veera Sahlberg ja Suomen Urheiluliiton markkinointiyhtiö Track and Field Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Töykkä.
Oudot oireet, jotka ovat syöpä. Toistuvat loukkaantumiset. Kestävyysurheilija, sukunsa perinnön jatkaja, jonka pumppu ei enää pumppaakaan. Kun on oppinut olemaan nopea, ketterä tai kestävä, miltä täydellinen romahdus tuntuu? Pikajuoksija Hannu Hämäläinen palasi radoille syöpähoitojen jälkeen. Oskari Mörön aitajuoksu-ura on lonkkavaivaisen juoksijan ura. Kestävyysjuoksija Samuli Vasala seurasi oman sykkeensä laskua matkalla sairaalaan. Podcastin vetäjä Harri Halme tietää toipumisesta hänkin: S on todettu kahdesti. Mistä paluu liikkuvaksi ihmiseksi, urheilijaksi tai edes ihmiseksi alkaa?
Rahapelit aukeavat lisenssijärjestelmään vuoden 2026 alusta. Millaiseksi ala muuttuu? Mitä voi oppia Ruotsista ja Tanskasta, joissa järjestelmä on jo käytössä, hieman eri tavoin? Urheilun vuosittainen sponsorimarkkina Suomessa on noin 170 miljoonaa euroa. Muutoksen myötä summan arvellaan kasvavan merkittävästi. Kuka rahat saa? Kuka voittaa, kuka häviää? Saman pöydän ääressä keskustelevat Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski, Rahapeliala ry:n toimitusjohtaja Mika Kuismanen ja Suomalainen rahapeliyhdistys ry:n puheenjohtaja Jari Vähänen.
Urheilija kelpaa esikuvaksi menestyksekkään uran aikana, mutta osaamiselle olisi käyttöä myös aktiiviuran jälkeen. Tiede- ja kulttuuriministeri, entinen olympiapurjehtija, Sari Multala (kok.) kannattaa urheilututkinnon saamista Suomeen. Kokemusta kannattaa hyödyntää, seuroissa ja järjestötasolla. Painija Petra Olli muistaa, miten vanhemman mestarin opit maton reunnalla toivat kipinää uralle. Vapaaehtoishommia ex-urheilijalle riittää, mutta osaamisesta tulisi myös maksaa, sanoo ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Miten näiden kolmen huippu-urheilijan ura päättyi? Entä millaista oli arki lopettamisen jälkeen?
Kun Suomi jää olympialaisissa ilman mitalia, haetaan syyllisiä ja kysytään, miksi Suomi ei enää ole urheilumaa. Mutta entä jos kysymys on väärä ja olympiamenestys näköharha? Pöydän ääressä istuu Suomen 2000-luvun urheilun merkkimiehiä: pituushypyn MM-mitalisti Tommi Evilä, maastohiihdon olympiavoittaja Sami Jauhojärvi ja pikaluistelussa maailmanennätyksenkin saavuttanut Pekka Koskela. Entä miten urheilumenestys taataan myös jatkossa? Puheissa vilahtelevat tutkimus, seurat, valmennusosaaminen ja tukirahojen perusteet.
Available everywhere
Listen to Podimo on your phone, tablet, computer or car!
A universe of audio entertainment
Thousands of audiobooks and exclusive podcasts
No ads
Don't waste time listening to ad breaks when listening to Podimo's content.