podcast banner
De Kookboekenclub
Eksklusivt på Podimo

De Kookboekenclub

Podcast af Danny Jansen & Ronald Giphart / Corti Media

In De Kookboekenclub bespreken kookboekliefhebbers Ronald Giphart en Danny Jansen kookboeken. Als liefhebbers van koken, verzamelaars van kookboeken en oud-jurylid van 'Het Gouden Kookboek' doen ze niets liever dan er doorheen bladeren om zich te laten inspireren. Ze dagen elkaar uit, proeven van elkaars kookkunsten en nodigen auteurs uit om hun voorliefde van kookboeken met elkaar te delen. Dit is de lekkerste podcast van Nederland. Ga naar http://www.dekookboekenclub.nl/ voor meer informatie of volg ons op Instagram via De Kookboekenclub. 

Andre eksklusive shows

Det får du

Ubegrænset adgang til eksklusive podcasts
Ingen reklamer
20 timers lydbøger / måned
Efter prøveperioden kun 79,00 kr. / måned. Ingen binding.

Alle episoder

55 episoder
episode #52 Susan Aretz: Gochujang is een gefermenteerde koreaanse chili pasta, één van mijn lievelings. artwork
#52 Susan Aretz: Gochujang is een gefermenteerde koreaanse chili pasta, één van mijn lievelings.
Susan Aretz, je kunt haar kennen van haar gezinskookboeken waar extra aandacht is voor koken met kinderen, of van één van haar drie borrelboeken. Maar nu komt ze met iets anders: BBQ'en! Volgens Susan is de BBQ voor elke dag, elk seizoen en vooral voor zowel mannen als vrouwen. Vlees, vis, vega... een aflevering om van te watertanden, kortom tijd voor BBQ Tijd.
18. mar. 2023 - 1 h 0 min
episode #51 Matay de Mayee: ik heb een primeur, ik weet niet of ik het al mag vertellen. artwork
#51 Matay de Mayee: ik heb een primeur, ik weet niet of ik het al mag vertellen.
Eindelijk is het er: hét kookboek van de oudste keuken ter wereld! De recepten van 4000 jaar geleden, die zijn gevonden in spijkerschrift, tonen gelijkenissen met de gerechten van de moeder van Matay de Mayee, dus dook hij met haar de keuken in en schreef stap voor stap de recepten uit. Matay zijn ouders stammen af van de Suryoye, een Christelijke minderheid in het Midden-Oosten en met zijn boek Haniye beschrijft Matay niet alleen de rijke cultuur, maar ook de authentieke keuken, waarvan eerder nog geen kookboek te vinden was.
11. mar. 2023 - 1 h 2 min
episode #50 Rutger van den Broek: mijn guilty pleasure, eieren uit een pot, dat vind ik heel lekker! artwork
#50 Rutger van den Broek: mijn guilty pleasure, eieren uit een pot, dat vind ik heel lekker!
Rutger van den Broek was de eerste winnaar van het televisieprogramma Heel Holland Bakt en heeft tegenwoordig meer dan 1 miljoen bezoekers per maand op zijn site: rutgerbakt.nl. Na de Koekjesbijbel en de Bakbijbel zijn nu de toetjes aan de beurt in zijn nieuwste boek: de Toetjesbijbel. Daar vertelt hij van alles over in deze aflevering van de Kookboekenclub.
04. mar. 2023 - 1 h 1 min
episode #49 Merijn Tol: Ik hou bijvoorbeeld ook heel erg van Schotse Haggis, ik hou van 'boerig' eten. artwork
#49 Merijn Tol: Ik hou bijvoorbeeld ook heel erg van Schotse Haggis, ik hou van 'boerig' eten.
Als kind verloor ze haar hart al aan exotische ingrediënten en toen ze voor het eerst in Beiroet was, voelde het als thuiskomen. Merlijn Tol heeft al vele boeken op haar naam staan, maar ‘Cafe Mazahar’ vat haar leven samen; haar dierbaren en meest favoriete Mediterrane gerechten. Met dit boek wil ze laten zien dat de Mediterrane keuken meer is dan Italiaans of Spaans en wil ze de rijkdom van andere culturen laten proeven.
25. feb. 2023 - 1 h 1 min
episode #48 Manuela van der Heijden: Mathilde taart is een oorspronkelijke taart, het zijn bestaande recepten. artwork
#48 Manuela van der Heijden: Mathilde taart is een oorspronkelijke taart, het zijn bestaande recepten.
Bekend van Heel Holland Bakt, maar haar bakkershart was al eerder gaan kloppen, want het professioneel bakken zit al generaties in de familie. Aangeschoven in De Kookboekenclub: Manuela van der Heijden. Manuela neemt niet alleen haar boek ‘Bakkershart’ mee, maar ook het oude schriftje van haar vader, haar grote inspiratiebron. Een zeer persoonlijk boek, vol lekkernijen! Luister nu naar deze gezellige aflevering!
18. feb. 2023 - 55 min

Populære lydbøger

En fantastisk app med et enormt stort udvalg af spændende podcasts. Podimo formår virkelig at lave godt indhold, der takler de lidt mere svære emner. At der så også er lydbøger oveni til en billig pris, gør at det er blevet min favorit app.
Rigtig god tjeneste med gode eksklusive podcasts og derudover et kæmpe udvalg af podcasts og lydbøger. Kan varmt anbefales, om ikke andet så udelukkende pga Dårligdommerne, Klovn podcast, Hakkedrengene og Han duo 😁 👍
Podimo er blevet uundværlig! Til lange bilture, hverdagen, rengøringen og i det hele taget, når man trænger til lidt adspredelse.

Tilgængelig overalt

Lyt til Podimo på din telefon, tablet, computer eller i bilen!

Et univers af underholdning på lyd

Tusindvis af lydbøger og eksklusive podcasts

Ingen reklamer

Spild ikke tiden på at lytte til reklamepauser, når du lytter til Podimos indhold.

Andre eksklusive shows

Populære lydbøger